Problémy s GF4 Ti 4200

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
CADmaster
Začátečník
Začátečník

Problémy s GF4 Ti 4200

Příspěvek od CADmaster »

Ahoj, měl bych pár dotazů a hlavně prosbu o radu ...

Mám Grafickou kartu GF 4 TI 4200 od inno3D,

Memory size: 64 MB
GPU Clock: 250 Mhz

u pamětí

Real clock: 256 MHz (DDR)
Efective clock: 513 MHz
Bandwidht (propustnost): 8208 MB/s

Karta je se základnim chladičem + přidanýma chladičema na pasivech.
--------------------------------------------------------------------------------------
[b]1) Hlavní problém[/b]
Na PC moc hry nehraju, tak když přijedu z práce tak si většinou zahraju hoďku dvě a oblibu jsem našel u hry Call of Dutty. Jenže v poslední době se mi stalo, že mi karta začla ve hře zamrzat tak že musím vždy pak restartovat PC. Někdy to třeba jde půl hoďky a pohoda, někdy za tu půlhoďku musim 4x restartovat PC .. .:(

Nevíte co stím ?

2) Nedávno jsem tam dával nějaký asi nový ovladač, ve správci zařízení jsem našel že je to verze 6.6.9.3 z data 29.10.2004.
Ale je mi to divné, všude kde jsem si četl příspěvky o ovladačích se tu mluví o číslování verzí ovladačá jako xx.xx atp ...

Nevíte kde zjistim tedy verzi ovladače a jakou mám pro tuto grafiku zvolit verzi abyh případně předešel mému problémku ?

Kamarád se mi zmiňoval, že to zamrzání u těch 4 ti 4200 je častý jev. Já se ale kvůli tomu nechci zbavovat té karty, protože jsem sní jinak dost spokojený, jen mě to mrzí na té hře .. .(

3) uvažuji také o novém chlazení na tu grafiku, můžete nějaké doporučit ?

4) Také bych se rád zeptal na taktování (do toho se nepouštím bez lepšího chlazení - jak mi bylo doporučeno). Kdybych dokoupil to chlazení, můžete mi stím nějak poradit ? Jaké prográmky na to použít ? Co vlastně vůbec taktuju a jakých hodnot lze po taktu dosáhnout (efective Mhz a propustnost, atp.)

Díky předem za odpovědi

PS: Než mě zase moderátoři zase začnete pookřikovat že se ptám na něco na co zde bylo odpovídáno tak se omlouvám, prošel jsem asi 8 stránek v této sekci a odpovědi jsem nenašel ... a všechny stránky číst mě nebavilo. Tak se předem případně omlouvám.
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

ad1)To budou nejspis ty ovladace
ad2)Vlastnosti plochy-nastaveni-upresnit-GF4Ti......-a tam to je
ad3)----------
ad4)Nejlepsi je program RivaTunner......najdes ji na www.guru3d.com a podle me novy chlazeni kupovat nemusis,grafika vydrzi hodne :)

Vic ti poradit neumim....

//Ovladace doporucuju 56.55!!! :roll:
Naposledy upravil(a) Luks dne ned 2. led 2005, 23:40, celkem upraveno 1 x.
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

v pořádku :)

chladič bych asi zkusil tenhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28525

a ovladače máš 66.93. pro GF4Ti bych možná zkusil starší 40.72, ty jsou nejrychlejší, ale nový hry s nima mají někdy problémy :( asi bych oželel ztrátu výkonu a nechal tam ty nový 66.93
ignorelist: kremrole a dezoláti
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Asi je řeč o W2k/xp :oops: ... Nejsou špatný taky 56.72 a na "malý wokna" 56.64. :wink:
CADmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CADmaster »

Oželim cokoli, jen když se mi nebude sekat CoD, než sem tam dal ten 66.93 tak se mi to myslím nedělalo. Skusím tedy dle rady ten 4 něco :)

Luks: Díky za rady

Poradíte ještě stím taktováním ? co mám vlastně taktovat ? Případně má někdo zkušenosti s taktováním přímo této karty ?

zombux píše:v pořádku :)

chladič bych asi zkusil tenhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28525

a ovladače máš 66.93. pro GF4Ti bych možná zkusil starší 40.72, ty jsou nejrychlejší, ale nový hry s nima mají někdy problémy :( asi bych oželel ztrátu výkonu a nechal tam ty nový 66.93
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Hunter52 píše:Oželim cokoli, jen když se mi nebude sekat CoD, než sem tam dal ten 66.93 tak se mi to myslím nedělalo. Skusím tedy dle rady ten 4 něco :)

Poradíte ještě stím taktováním ? co mám vlastně taktovat ? Případně má někdo zkušenosti s taktováním přímo této karty ?

viz. výše :roll:
CADmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CADmaster »

Hunter52 píše:Oželim cokoli, jen když se mi nebude sekat CoD, než sem tam dal ten 66.93 tak se mi to myslím nedělalo. Skusím tedy dle rady ten 4 něco :)

Aha tak ten 40.72 nenajdu asi už :(
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Hunter52 píše:Aha tak ten 40.72 nenajdu asi už :(
http://www.nvidia.com/object/winxp-2k_40.72.html pro 2k/xp nebo http://www.nvidia.com/object/win9x_40.72.html pro W95-Me :wink:
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

To ovladačema nebude :? to bude spíše nefunkčním větráčkem (Inno je tím proslaveno). Zkusil bych CoD při otevřeném okně nebo tak něco (otevřít bočnici a dát ho do okna :lol: ) a uvidíš :)
Jinak chladič bych tam dal nějaký obyč. ten silencer je předražený :x dal bych tam třeba tento: http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=16110 (s ním bych to ale netaktoval)
Jinak to taktovaní a dosažené takty máš v sekci nvidia/důležitě :)
Každopádně zkus i ty ovladače.
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Bomba píše:To ovladačema nebude :? to bude spíše nefunkčním větráčkem (Inno je tím proslaveno). Zkusil bych CoD při otevřeném okně nebo tak něco (otevřít bočnici a dát ho do okna :lol: ) a uvidíš :)
Jinak chladič bych tam dal nějaký obyč. ten silencer je předražený :x dal bych tam třeba tento: http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=16110 (s ním bych to ale netaktoval)
Jinak to taktovaní a dosažené takty máš v sekci nvidia/důležitě :)
Každopádně zkus i ty ovladače.
Tak ten nedoporucuju!!!Mel jsem 3 a kazdej zacal hucet asi po 3 mesicich :x
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

Luks píše: Tak ten nedoporucuju!!!Mel jsem 3 a kazdej zacal hucet asi po 3 mesicich :x
Tak doporučím nechat tam ten origoš a ofukovat to tímto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23690
(já mám ty CM dva a jsou vpoho :? )
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Mám stejnou grafiku na druhém komplu. Osobně považuju Inno 3d za shit. Nevím, jestli je to díky hroznému chladiči nebo díky komponentám, ale prostě přetočit téměř nejde, takže ta mánie s 4200 Ti mne sice rovněž zasáhla, ale prostě to taktování mne minulo. Bohužel.

Ad problémy s ovladači: můžu potvrdit. Jsou hry, které na tom jedou bez problémů, ale např. codename:panzer vyžadoval nové ovladače, protože se starými řady 44.03 to prostě nefungovalo. Hrozné artefakty atd.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
CADmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CADmaster »

[quote="Meridius"] Mám stejnou grafiku na druhém komplu. Osobně považuju Inno 3d za shit. Nevím, jestli je to díky hroznému chladiči nebo díky komponentám, ale prostě přetočit téměř nejde, takže ta mánie s 4200 Ti mne sice rovněž zasáhla, ale prostě to taktování mne minulo. Bohužel.

Ad problémy s ovladači: můžu potvrdit. Jsou hry, které na tom jedou bez problémů, ale např. codename:panzer vyžadoval nové ovladače, protože se starými řady 44.03 to prostě nefungovalo. Hrozné artefakty atd.[/quote]

No já jsem se řídil radama a ta hra mi tedka šlape v pohodě. Co se týče toho taktování, nevím ale přes ten riva tuner mi to šlo, já sem to tedy jen zkoušel ale pak jsem se díval v programu "aida" a změna tam byla. Tak nevím no ...
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

no ja mam gainward a ta karta je miláček, původni takty 250/513 a ted 300/610...i s původním větráčkem, akorát že je moc hlučnej...
ted sem koupil tohle PRIMECOOLER PC-VGAC+ dobrá věcičkaq, má regulaci otáček takže kdyz hraju tak ji pridam a v poho
http://www.tntrade.cz/shop/index.php3?I ... age&page=2
cena necelejch 280, podle mě lepší než kupovat něcio za 700, kdyz stejne za pul roku budem třeba kupovat novou grafarnu 8-)

a k ovladačum použival sem 44,03 výbornej pro starší hry, lepší není, hodnoceno podle 3d marku 01 ale ted uz jedu na 61,77 a nestěžuju si :D
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
CADmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CADmaster »

vlada83 píše:no ja mam gainward a ta karta je miláček, původni takty 250/513 a ted 300/610...i s původním větráčkem, akorát že je moc hlučnej...
ted sem koupil tohle PRIMECOOLER PC-VGAC+ dobrá věcičkaq, má regulaci otáček takže kdyz hraju tak ji pridam a v poho
http://www.tntrade.cz/shop/index.php3?I ... age&page=2
cena necelejch 280, podle mě lepší než kupovat něcio za 700, kdyz stejne za pul roku budem třeba kupovat novou grafarnu 8-)

a k ovladačum použival sem 44,03 výbornej pro starší hry, lepší není, hodnoceno podle 3d marku 01 ale ted uz jedu na 61,77 a nestěžuju si :D
Z toho odkazu moc chytrej nejsem čeeče.
A co by jste řekli na tento chladič http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28758 ? pisou tam ze je urcen pro GF 4 TI 4200 .. ten by mohl byt v pohodě ne ?
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Vypada pene,otazka je jak bude hlucnej :)
SCUTER
Nováček
Nováček

Příspěvek od SCUTER »

S CoD jsem zatím neměl žádné problémy,ani s žádnou jinou gamesou.Používám ovladače 61.77 a zatím pohoda, jede mi v pohodě i Sturmovik se kterým jsem měl velký trable ale po výměně grafiky GF 4 MX440 za Ti 4200 sjem celkem spokojenej. No, GF 6800 to není, ale neremcam.
AMD Athlon XP "Barton" 3200+ , ASUS A7N8X-E, 3x 256MB DDR400 A-Data, GeForce 4200Ti (250/513 @ 301/601) , ARCTIC Copper Silent2 TC rev2,Samsung SP-40A2H, Samsung CD-R/RW SW-248F, DVD JLMS XJ-HD 165H
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

sorry ten odkaz byl blbej no ten větron maj i na http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27114
docela dobrej, ten tvuj bude dost hlucnej 5000 otáček nic tichyho nebude...ale on by stačil i nakej vetrak s kompu treba starej chladič z procaku...ale kdo by se stim vrtal a řezal...
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
CADmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CADmaster »

vlada83 píše:sorry ten odkaz byl blbej no ten větron maj i na http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27114
docela dobrej, ten tvuj bude dost hlucnej 5000 otáček nic tichyho nebude...ale on by stačil i nakej vetrak s kompu treba starej chladič z procaku...ale kdo by se stim vrtal a řezal...
Ok jsem zmenil objednavku na ten co tam mas ty, hele jen by me zajimalo .. jak ho tam dam ? ja mam tedka na ty grafice tam je nejakej jakoby pasiv a na tm nasroubovanej klasickej plastovej vetracek. (tedka nejak piska az me to sere) ...

a jak to tam dam ? tam jsou takove ty dve plastove sra*cky ale nemam zkusenosti s aplikaci : (.. doufam ze to tam vubec pujde dat ??
CADmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CADmaster »

vlada83 píše:sorry ten odkaz byl blbej no ten větron maj i na http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27114

Jo a prosimte kde regulujes ty otcky ? a nerikej ze v biosu .. nekde Softwarove bo tak ?? a kolik mas pri standartnim chodu a kolik pri hre ? taky chci tu svou nataktit tak na tech 300/610 ..ted mam zaklad 250/513 ...
tak jsem dal na tvou radu a dam tam ten vetracek jak si mi doporucil :)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“