Mám problém rozchodit externí modem pod win XP. Nedonutim ho vubec vytocit cislo, jen pomoci programu Hyperterminal ve winXP jsme mi podařilo modem donutit vytocit cislo a pripojit se, ale na internet se nedostanu. Pomocí AT příkazů jsem zjistil že se jedná o modem Actiontec V.90 & K56Flex Voice Modem. Při pokusu připojit se na internet mi vždy píše následující chybu:
1. pokus o vytočení.
Vytáčení…
Vytáčení…
Vytáčení…
Modem nelze rozpoznat. Buď je používán, vypnut nebo není správně nainstalován.
Modem je připojen na COM2, ovladač Actiontec Extern K56Flex Voice Modem. Prosím o radu, zatím jsem problém vyřešil tak že jsem na druhej disk nainstaloval win98 a tam funguje bez problémů
problem s externim modemem ve win XP
Moderátor: Don
- bant
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- happy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Caues,
tak s timhle jsem jeden cas taky zapasil (externi askey), kdyz jsem to mel na w2k - ty samy problemy. Vim, ze byly problemy s instalaci ovladacu (i kdyz ve w2k pry nejake uz jsou), ja to jednou vyresil instalaci modemu pod adminem/poweruser. Problem je, ze kdyz jsem to pak zkousel na jinym kompu, uz jsem to podobnou fintou nerozbeh
Naopak, kdyz jsme to zkouseli pod W98 u znameho, modem bezel v pohode.
BTW Diagnostika atd. vse v poho.
tak s timhle jsem jeden cas taky zapasil (externi askey), kdyz jsem to mel na w2k - ty samy problemy. Vim, ze byly problemy s instalaci ovladacu (i kdyz ve w2k pry nejake uz jsou), ja to jednou vyresil instalaci modemu pod adminem/poweruser. Problem je, ze kdyz jsem to pak zkousel na jinym kompu, uz jsem to podobnou fintou nerozbeh
Naopak, kdyz jsme to zkouseli pod W98 u znameho, modem bezel v pohode.
BTW Diagnostika atd. vse v poho.
- bant
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
pavel.minarik píše:funguje diagnostika modemu, tj. získání informací z modemu v okně ovladače? pokud ne, nemůže to jít, protože se s ním Windows nedomluví a potřebuješ jiný driver
získání informací z modemu v okně ovladače funguje bez problémů, dokonce i pomocí programu hyperterminál můžu s modemem bez problémů komunikovat, ale když se pokusím připojit k internetu objeví se chybové hlášení že modem je buď používán nebo je špatně nainstalován
- Butcherson
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zdravim,mam tady usb externi modem Askey a pri pokusu o vytoceni se modem inicializuje ale pak je tichy a ukaze se chyba 678.Linka by mela by ok a protokoly taky..nemate nekdo zkusenost?
Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B Cpu: Intel P4 3,4 GHz 800FSB 1MB 775 Motherboard: Abit AG8 915 Grafika: Asus x1950 256MB pci-e HDD: Hitachi 7K250 500GB,Maxtor 250GB Palírna: DVD-RW LG4081B Repro: Genius HT 5.1Cpu Fan: Zalman 7700al/cu System: WinXP SP2 Router: SMC Barricade router 7004VBR Internet: Netbox 10mbit