GIGABYTE GA-EP45-UD3LR nejde zapnout
Moderátor: Eddward
- cokokoule
- Nováček
-
GIGABYTE GA-EP45-UD3LR nejde zapnout
Zdravím,
mám tuto desku a je připojná
SLEEP SW (černej-modrej) --> Message/Popwer/Sleep LED +-
POWER LED- (bílej) --> Power switch -
POWER LED +(zelenej) --> Power switch +
RESET SW (červenej- černej) --> Reset switch +-
H.D.D. (bílej- žlutej) --> Hard drive Activity LED +-
Tyto jsoi prázdný
NC
Speakers
k desce je zapojený:
2xRAM
Zdroj (je ozkoušen a funkční) k ATX_12V a ATX
procesor s větrákem
LED dioda u vypínače svítí, ale když ho zmáčnu, nic se nestane, nevím zda to mám dobře zapojené..
Díky za radu
mám tuto desku a je připojná
SLEEP SW (černej-modrej) --> Message/Popwer/Sleep LED +-
POWER LED- (bílej) --> Power switch -
POWER LED +(zelenej) --> Power switch +
RESET SW (červenej- černej) --> Reset switch +-
H.D.D. (bílej- žlutej) --> Hard drive Activity LED +-
Tyto jsoi prázdný
NC
Speakers
k desce je zapojený:
2xRAM
Zdroj (je ozkoušen a funkční) k ATX_12V a ATX
procesor s větrákem
LED dioda u vypínače svítí, ale když ho zmáčnu, nic se nestane, nevím zda to mám dobře zapojené..
Díky za radu
Intel Xeon 3060 2,40 GHz
ATI Radeon HD 6790
2GB RAM
GIGABYTE GA-EP45-UD3LR
ATI Radeon HD 6790
2GB RAM
GIGABYTE GA-EP45-UD3LR
- ifkopifko
- Začátečník
-
Re: GIGABYTE GA-EP45-UD3LR nejde zapnout
Ahoj,
nie je mi jasné, či si niekam zapojil power SWITCH (teda spínač). Nepleť si to s nejakou LED, to je len svetielko.
Tie farby čo píšeš sa vzťahujú k čomu? K farbe konektoru/pinov na základnej doske?
Manuál je tu, strana 27: http://download1.gigabyte.eu/Files/Manu ... v1.1_e.pdf
nie je mi jasné, či si niekam zapojil power SWITCH (teda spínač). Nepleť si to s nejakou LED, to je len svetielko.
Tie farby čo píšeš sa vzťahujú k čomu? K farbe konektoru/pinov na základnej doske?
Manuál je tu, strana 27: http://download1.gigabyte.eu/Files/Manu ... v1.1_e.pdf
CPU: R7 7700 COOLER: Endorfy Fera 5 MB: ASUS B650M-E RAM: 2x16GB DDR5 VGA: Asus GTX 1060 3GB OC HDD: Samsung 980 Pro 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Red 6TB PSU: Seasonic Focus GM550
CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
- cokokoule
- Nováček
-
Tak už jsem na to přišel... Nefunguje mi Power button, takže jsem RESET SW (červenej- černej) zapojil do Power switch -+, jen musím PC zapínat restartem a pro restart nemám žádní knoflík.
Tak mě napadá, zda si nezničím HDD, když místo případného restartu budu držet tlačítko napájení dokud se nevypne a pak ho zase nezapnu?
Tak mě napadá, zda si nezničím HDD, když místo případného restartu budu držet tlačítko napájení dokud se nevypne a pak ho zase nezapnu?
Intel Xeon 3060 2,40 GHz
ATI Radeon HD 6790
2GB RAM
GIGABYTE GA-EP45-UD3LR
ATI Radeon HD 6790
2GB RAM
GIGABYTE GA-EP45-UD3LR
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Ne, nezničí. Skvělé to pro něj neni, ale dnes se tak chová většina moderních boradů který se nedovedou SW správně restartovat a samy se vypínaj a pak zase zapínaj.
- cokokoule
- Nováček
-
Tak aspoň, že tak. Jestě by mě zajmalo. Tato deska nemá žádný vystup na display. Zítra mi má přijít grafika, tak me zajma, když ji zapojím do desky a do ni display, jestli bude fungovat, ikdyz nejsou naistalovaný drivery jak na desku tak na grafiku. Diky
Intel Xeon 3060 2,40 GHz
ATI Radeon HD 6790
2GB RAM
GIGABYTE GA-EP45-UD3LR
ATI Radeon HD 6790
2GB RAM
GIGABYTE GA-EP45-UD3LR
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Obraz bude i bez driverů, ten inicializuje bios a VGA bios dle Vesa standardů. Drivery ti zpřístupněj až rozšířené možnosti v OS, 2D/3D akcelerace, atd. Každopádně kdyby ti nenaskočil obraz tak je to nefunkční, ne že chybí driver.
- cokokoule
- Nováček
-
Už jsem vše zapojil. A když zapnu PC, tak se rozhučí vetráky, rozsvítí deska, myš, mechanika, ale nerozsvítí se klávesnice a nejde obraz. Ventilátor u grafiky jede jak blázen, ale obraz přez HDMI nejde a monitorem ani kabelem to není, to jsem zkoušel. Tak mne napadlo, jestli to není HDMI výstupem z karty, mám tam ještě jeden Displayport a dva DVI, tak jedu do DATARTU pro DVI kabel... 

Intel Xeon 3060 2,40 GHz
ATI Radeon HD 6790
2GB RAM
GIGABYTE GA-EP45-UD3LR
ATI Radeon HD 6790
2GB RAM
GIGABYTE GA-EP45-UD3LR
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Jo, tim to určitě bude.... Pokud máš Pc speaker, zapoj ho a zjisti jestli deska řve. Pokud ne, tak vyndej grafiku a zapni to bez ní jestli bude řvát, pokud furt ne tak vyndej ramky a zkus to bez nich. Pokud je furt ticho, resetoval jsi bios a vše je zapojené tak bude tuhá deska.
- cokokoule
- Nováček
-
Speakry nemám. Když vypojím kartu tak je vše stejné, ale nic neřve, jen ventilátory, a když vyndám ramky, tak se zapne na 5 s a pak se zrestartuje, a tak pořád dokola.
Intel Xeon 3060 2,40 GHz
ATI Radeon HD 6790
2GB RAM
GIGABYTE GA-EP45-UD3LR
ATI Radeon HD 6790
2GB RAM
GIGABYTE GA-EP45-UD3LR
- cokokoule
- Nováček
-
Deska je funkční, ale u grafiky jde jen větrák...nicméně už vím proč, mám na ní 2x 6pin nezapojenej a hlavně z mého zdroje(400W) žádný 2 6 piny nevycházej, tak nevím jestli nový zdroj, nebo jen koupit 2x 6 pin a napojit to na zdroj...
Intel Xeon 3060 2,40 GHz
ATI Radeon HD 6790
2GB RAM
GIGABYTE GA-EP45-UD3LR
ATI Radeon HD 6790
2GB RAM
GIGABYTE GA-EP45-UD3LR
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Pro tvoji vlastni bezpecnost bych ti doporucil koupit radsi novy zdroj, pokud nechces doma mit predcasne vanoce s prskavkami.