procesor vs. deska (cpu pro zida tomato zx98-ct)

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
pavlas
Začátečník
Začátečník

procesor vs. deska (cpu pro zida tomato zx98-ct)

Příspěvek od pavlas »

Mám desku zida tomato zx98-ct s čipsetem intel 440bx socket370 jakej tam můžu dát procesor nejvyšší nejlépe celeron?a aktualizace biosu(ami)??
//edit Sent - upraven název threadu
Naposledy upravil(a) pavlas dne pát 4. led 2008, 13:55, celkem upraveno 1 x.
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Ja sem nasel, ze ta deska nema 440BX, ale 440ZX chipset, pravda? - dost podstatnej rozdil...
BIOS + navod: http://www.zida.com/eng/support/bios.htm
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ZX umí tuším max p2-450MHz
ignorelist: kremrole a dezoláti
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Mezi ZX a BX zas takovej rozdil nebyl, byla to vice mene "levná edice" BXka (min pametovych slotu např.), ale podpora CPU by mela bejt stejná :)

Jestli dobre hledám tak ani Celer 766 by nemel byt problem, jak je to s celeronama na FSB 100 nikde nevidim, kdyby tam šel i ten, tak by to s novym biosem melo snad zvladnout i GHz :?

http://www.intel.com/design/chipsets/440zx/

tolik k čipsetu, ted k tomatu :-)

- ted čtu jeste u jinyho zdroje, ze hodne zalezí na revizi desky, nektery neumí FC-PGA vůbec, jiny umí napr. 533-633 v pohode, nektery zobrazujou akorat v biosu špatnej vypis :-) No jo, zida tomato :oops:

Takže teoreticka jistota je celer 466 - vyssi typ uz by človek musel zkusit a doufat :wink:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Sentenced píše:Mezi ZX a BX zas takovej rozdil nebyl, byla to vice mene "levná edice" BXka (min pametovych slotu např.), ale podpora CPU by mela bejt stejná :)
On jde taaky na ZX rozchodit tulen?

Opravdu mrkni na tu revizi ty desky, treba do takovy 1.17tky by sel i P3 800 a to uz by stalo za to... (revize je napsana nekde vedle toho nazvu, casto mezi PCI nebo ISA slotama..)
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Re: procesor vs. deska (cpu pro zida tomato zx98-ct)

Příspěvek od bkf.1 »

pavlas píše:Mám desku zida tomato zx98-ct s čipsetem intel 440bx socket370 jakej tam můžu dát procesor nejvyšší nejlépe celeron?a aktualizace biosu(ami)??

//edit Sent - upraven název threadu
Souhlasím s tím co psal Sentenced;) Až na ten celer 466 - s tím jsou (teda byly:) jenom a jenom problémy = za žádnou cenu nebrat!!! ZXka jsou ořezaný BXka takže mají podobný vlastnosti ale ne úplně stejný. Já měl ZX98-AT a musím říct, že to byla supr deska. Podle článku na http://www.levi.cz podporovala Celer2 až na 1100MHz (v redukci samozřejmě). No já tam měl Cele2 850MHz a v pohodě;) No ale ty máš CTéčko... tak mrkni na http://www.levi.cz/clanek.php?id=1 a tam se dozvíš snad nejvíc o téhle desce;) Jinak nejvyšší BIOS je 1.15 a nejvyšší neoficiální je 1.16a (to je tam taky;) Ale i když je neoficiální, šel bych do něj;) Někde na fóru se o tom borečci bavili, že je to s ním v pohodě;) Jinak co jsem tak četl, tak se dá u téhle desky postupovat technikou pokus-omyl. Když to bude nekompatibilní, tak to jenom zhoří;) :))) Ne v pohodě;) Když to bude nekompatibilní, tak to bude jenom házet chyby, tak zkoušej;)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Ja bych se ani nedivil, kdyby se to hlasilo jako BXko... ZXka od FICu se svyho času pri postu vypisovaly taky jako BXka - jak jsem psal, rozdily jsou tam minimalni, vicemene jen min pameti :-) Vice na strankach intelu..
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

bkf.1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bkf.1 »

pavlas píše:FAKT TAM JE 440BX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jo hlásí se to jako BX, ale je to ZX;)
pavlas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pavlas »

mina píše:
pavlas píše:FAKT TAM JE 440BX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak si blbe napsal nezev desky. Jinak, jak vis, ze je tam BXko?

je to napsaný při startu komplu dole 440bx!!!!nahoře je pod logem ami zx98-ct!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

No vzdyt ti tady píšu, ze ZXko je temer BXko a často se tak i hlásí, tak z toho nedelej vedu :wink:

jamalino
Nováček
Nováček

Příspěvek od jamalino »

měl jsem jí, ale celera 633 uz jsem tam nenarval, PII 350 to ale vzalo v pohode.
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“