Gigabyte GA-970A-DS3 + 64GB DDR3 1866 Mhz, vezme to deska?

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
mira_
Začátečník
Začátečník

Gigabyte GA-970A-DS3 + 64GB DDR3 1866 Mhz, vezme to deska?

Příspěvek od mira_ »

Ahoj všem,

řeším problém. Chtěl bych nakoupit 64GB DDR3 1866mhz ram (celkem 4x 16 GB DDR3 1866 mhz moduly) do mašiny s gigabyte ga-970a-ds3 a CPU AMD FX 8320.

Mašina slouží jako virtualizační server, s výkonem jsem velmi spokojen, jen mi prostě už nestačí 32GB RAM.

U výrobce se uvádí že MAX 32GB RAM, jinde na fórech zase vidím, že by deska mohla teoreticky zvládnout 64GB DDR3, protože to jen nikdo takhle velké ramky nezkoušel.

Ramky nejsou ECC, takže potenciálně by to mělo valit, otázka je, jeslti to nebude blokovat bios.

Mohu poprosit o nějaké rady, jak se nespálit? Docela by se mi těch 64GB DDR3 hodilo a navíc bych je měl velmi levně.

Díky všem za rady, jak ověřit bez vlastnictví těch ramek, jestli tam půjdou. Trošku jsem googlil, ale prostě jsem nenašel nějakej uspokojivej případ, kde by to tam někdo fakt narval.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Gigabyte GA-970A-DS3 + 64GB DDR3 1866 Mhz, vezme to desk

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Link na ty moduly? Já jsem nikdy 16GB DDR3 modul neviděl.

16GB byly vždy jen ECC registered. A zbytek tvé úvahy je správnej, bude záležet na biosu jestli to sežere, oficiálně podpora neni a nikdy nebude, a nikdo z nás tu takovej moduly nemá. Ani Ebay mi žádnej nenabídla...
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“