Už jsem nad tím hodněkrát přemýšlel, ale neodhodlal jsem se k tomu a teď mne zase ta nálada na tohle řešení chytla, ale nejsem v tom vůbec zběhlý a tak píšu sem.

Mám notebook lenovo Z50-70 black s procesorem i5-4210U, grafikou geforce 840M a 4 GB RAM s jedním volným slotem pro případné rozšíření.
Všimnul jsem si, že ho už prodávají v obchodech s 8 GB RAM a chtěl bych si ji rozšířit, ale nevím, jestli mi to v něčem pomůže.
Často hrávám hry a současně s tím skypuju nebo volám přes messenger, ale občas se mi stává, že se mi hra pak začne sekat nebo tak. Tak se chci zeptat, jestli by to tento problém řešilo.
Druhá věc, na kterou se chci zeptat, jestli to bude mít nějaký vliv i na samotné hry. Nedávno jsem si koupil mafii 3 a celkem hodně se to seká a když jsem se koukal do využití paměti RAM, tak to tam hodně lítalo nahoru.
Když je všechno vypnuto a běží jen plocha, tak je využití RAM 1,41 GB, u Mafie 3 se tam psalo +- 2 500 000 kB v procesech a tak se chci zeptat, jestli by mi to mohlo aspoň trošičku pomoci nebo to na to vůbec nemá vliv.
V GTA 5 jsem zase měl problém s vykreslováním krajiny a tak se mi hra sekala a krajina kolem byla nejdříve rozmazaná a pak se pomalu vykreslovala. Když jsem třeba autem pak zastavil, tak se krajinka načetla a hra pak jela plynule, tak nevím.
A třetí věc je typ té paměti, kterou bych si případně do notebooku měl koupit. Vůbec tomu nerozumím, tak jsem našel na lenovoshopu.cz ten svůj typ. Jediný rozdíl tam je to, že já mám v počítači WIN 7. http://www.lenovoshop.cz/lenovo-z50-70- ... 73954.html
Předem děkuji za odpovědi!

paveI246