SHARP MZ-800 8-bit počítač + výborný emulátor

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
howard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

SHARP MZ-800 8-bit počítač + výborný emulátor

Příspěvek od howard »

Vzpomínáte na časy 8-bitových počítačů? Měl jste někdo doma počítač SHARP MZ-8xx?

Obrázek

Úplně náhodou se mi nedávno vygooglila následující stránka

http://mz-800.aktualne.cz/

kde jsem našel výborný emulátor tohoto počítače. Tento emulátor normálně zvládá načítat MZF soubory, což je formát, do kterého se ukládaly programy nahrávané z kazet na diskety. Dodnes mi ty soubory jaksi zbyly na disku a nyní je lze použít (ale koneckonců se dají všechny staré hry stáhnout). Funguje v něm dokonce i BASIC.

Bohužel tento výborný emulátor je DEMO verze fungující 3 minuty. Natolik mě nadchnul, že jsem napsal autorovi, bohužel podle jeho stránek vývoj skončil někdy předloni a od té doby nic. V guestboku se pár lidí diví stejně jako já, napsal jsem autorovi, který mi neodpověděl, napsal jsem lidem z guestboku, nikdo mi neodpověděl.

Proto vás prosím, nemáte o tomto někdo nějaké informace, co se stalo s vývojem a s autorem a jak získat (legálně) plnou verzi tohoto emulátoru? Kdyby se mi ozval, okamžitě bych mu těch 150 Kč poslal.

Nechť tedy tento thread je o tomto starém počítači a o emulátoru, pokud někdo máte více informací, předem děkuji.

Na závěr ještě obrázek :-)

Obrázek
Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Já mám 811 a asi ho udělám na CD. :) :) :)

Ty MZF se dají předělat do WAVu, přehrát jako audio a nahrát na kazetu nebo CD a použít jako dřiv. :)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“