AIDA + Prime 95 - divna teplota/napeti

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

AIDA + Prime 95 - divna teplota/napeti

Příspěvek od Mike.Ace »

Zajímalo by mě, co řeknete na tento obrázek, všiměte si napětí a teploty diody na procáku.... CPU Barton(serie s odemčeným multiplikatorem) 2500+ @ 3200+ bez zvýšení napětí (1,65V nastaveno v biosu).

Obrázek

Co si o tom myslíte? Zdroj je Eurocase 350W a deska A7N8X-DeLuxe rev 2.0 Bios 1008final.

Také vám to takhle divně ukazuje??? A jednou za čas se mi v ASUS probe přehodí teplota z hořejšku CPU na diodu,vyskočí/sníží se rapidně napětí a udělá to warning... Co vy na to?

A větráky maj max 3000 otáček... těch 6000 je blbost...
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
Rider008
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rider008 »

hmmm... zaujimave :)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

No vej BIOS by možná upravil teplotu, respektive ji lépe četl :)
Mě AIDA ukazuje stejně jako BIOS,MBM i utilita od MB Epoxu,
včetně voltáží.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Dzin píše:No vej BIOS by možná upravil teplotu, respektive ji lépe četl :)
Mě AIDA ukazuje stejně jako BIOS,MBM i utilita od MB Epoxu,
včetně voltáží.
Novější bios než 1008final neni :/ Takže to vypadá, že mam smůlu... Ty výkyvy na VCore to dělá i kámošovy, který má skoro totožný počítač (kupovali jsme to oba najednou u jedné firmy) a napětí VCORE mu také trochu skáče.. Asi tak stejně jako mě. On má nefleshlý bios, asi verzi 1003 nebo jaká tam byla.

EDIT: Jinak AIDA mi taky ukazuje to samý co Bios a ASUS Probe. Jen se mi nelíbí těch 13V na 12V větvy při full loadu a 4,8V na 5V větvy.
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Napětí na CPU mi taky trochu skáče ale jinak vše sedí.
Někdy pomůže ještě starší BIOS ale pokud kamarádovi to děla to samé :sad:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Napeti na 12V a 5V premer merakem a zkotroluj teplotu chladice, ale nejsis to ukazuje kraviny.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Jiri Drak píše:Napeti na 12V a 5V premer merakem a zkotroluj teplotu chladice, ale nejsis to ukazuje kraviny.
Teplota chladiče: udržím na tom ruku klidně půl hodiny při idle a při burstu je také v pohodě... Jen mě zaráží ta teplota té diody...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Což o to, teplota v jádře je o dost vyšší, než teplota na povrchu CPU, obzvláště dole v socketu... To by mě ani tolik nepřekvapovalo...

Jinak, k tomu větráku (6000 otáček), to je blbě nastavená dělička. Ale AIDA s tím asi nic neudělá, pochybuju, že tam půjde nastavit. Programy přímo určené pro monitoring (MBM) jí umí měnit.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

TomV píše:Což o to, teplota v jádře je o dost vyšší, než teplota na povrchu CPU, obzvláště dole v socketu... To by mě ani tolik nepřekvapovalo...

Jinak, k tomu větráku (6000 otáček), to je blbě nastavená dělička. Ale AIDA s tím asi nic neudělá, pochybuju, že tam půjde nastavit. Programy přímo určené pro monitoring (MBM) jí umí měnit.
Ted jsem nainstaloval MBM, ukazuje 2x vyšší otáčky... Raději to nebudu už řešit...
Co to napětí? 13V nevadí, viď? Ukazuje mi napětí stejný ASUS Probe, AIDA i BIOS.

Kolik máš ty teplotu na jádře?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Mike.Ace píše:Ted jsem nainstaloval MBM, ukazuje 2x vyšší otáčky...
To je normální, každá deska to má jinak a MBM nemá v databázi všechny. Musíš mu v nastavení zvětšit děličku.
Mike.Ace píše:
Co to napětí? 13V nevadí, viď? Ukazuje mi napětí stejný ASUS Probe, AIDA i BIOS.
Stejně nevěřím, že tam je tolik. Jedině změřit multimetrem. Ale 13V by to teoreticky ještě mělo snést...
Mike.Ace píše:Kolik máš ty teplotu na jádře?
Na Intelu (viz. podpis) mám 44 / 58°C (idle/full) a zřejmě je to teplota jádra, nebo nevim co... V Socketu 478 jsem čidlo ještě neviděl (možná jsem se blbě díval).

No a na Bartonu 2500+ @ 3200+ / 1.625V mám 35 / 56 °C (idle + HALT/full); teplota je ze socketu. Až se dostanu domů, tak kouknu i na tu AIDU, jestli mi ukáže i teplotu jádra...
Rider008
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rider008 »

Ty mas na Bartone 56 stupnov v socketu??? :shock: Ja mam v sokete pod jadrom teraz load 33 stupnov a idle 29-30.V jadre mam teplotu load 40 a idle 33.Podla toho co pises v procesore musis mat aspon 70 stupnov co je strasne vela.
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Rider008 píše:Ty mas na Bartone 56 stupnov v socketu??? :shock: Ja mam v sokete pod jadrom teraz load 33 stupnov a idle 29-30.V jadre mam teplotu load 40 a idle 33.Podla toho co pises v procesore musis mat aspon 70 stupnov co je strasne vela.
S tim tvym silent tower se nedivim, ze tam mas tak malo :) Ja mam obyc Whisper Rock 4 + windtunel :) Idle mam kolem 38-42 stupnu.
Rider008
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rider008 »

To predosle bolo urcene TomV ale taktiez tebe.Zalezi kde to merias.Ak to meris v jadre tak sa to da este vydrzat. Bezne semprony 2200+ s box chladicom po chvilki praci mali v jadre okolo 55 stupnov co je dost, kebyze tomu dam prime tak sa urcite dostanem aj k 60..Ale ak je to pod socketom tak to uz je naozaj dost vela.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Rider008 píše:Ty mas na Bartone 56 stupnov v socketu??? :shock: Ja mam v sokete pod jadrom teraz load 33 stupnov a idle 29-30.V jadre mam teplotu load 40 a idle 33.Podla toho co pises v procesore musis mat aspon 70 stupnov co je strasne vela.
Ttech 33C je tak mozna teplota v case, ale urcite ne teplota XPcka na 2300MHz se vzduchovym chlazenim, byt sebelepsim.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Rider008
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rider008 »

Tych 33 je teplota brana z cidla pod soketom.Je to pri full load.V jadre pri full load mam 40 stupnov.V case mam teplotu idle 28 a load 31.
Naposledy upravil(a) Rider008 dne čtv 6. led 2005, 20:53, celkem upraveno 1 x.
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Rider008 píše:Tych 33 je teplota brana z cidla pod soketom.Je to pri full load.V jadre pri full load mam 40 stupnov.V case mam teplotu idle 29 a load 31.
To bych chtěl vidět, těch 33 stupňů :) Jestli je to pravda, tak si ten thermaltake tower taky koupím :)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

33 °C je nějaká divná teplota... :? To nedám ani v idle s Bus Disconnect. A rozdíl mezi idle a load 4°C se mi zdá taky divnej. Jsi si jistej, že ti ta deska měří dobře ?
Já vím, že je ten chladič dobrej, ale tak dobrej zase není... :? Já tam mám Nexus AXP-3200 @ 8V, aby to bylo zticha. Chladí asi jako FalconRock, ale je podstatně tišší...
Naposledy upravil(a) TomV dne čtv 6. led 2005, 20:56, celkem upraveno 1 x.
Rider008
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rider008 »

Tak a tu mate dokaz.Este jedna vec pardon nebolo to 33 stupnov ale 34.Zle som si to pametal.

Case cidlo je jasne.Cpu tiez a to Sensor 3 je cidlo pod procesorom cize v sokete.

http://forum.pctuning.cz/gallery/displa ... at=1&pos=0
Co poviete teraz na to?
Naposledy upravil(a) Rider008 dne čtv 6. led 2005, 20:58, celkem upraveno 2 x.
Rider008
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rider008 »

Ale tych idle 28 a load 34 je merane pod soketom.V jadre mam idle 33 a load 40.Case mam idle 28 a load 31
marvel
Nováček
Nováček

Příspěvek od marvel »

nevim nevim.
je jasny, ze si ty hodnoty nevymyslis, ale treba ti to meri blbe deska, nebo program zkresluje.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“