? Upgrade vs. Nová mašina ?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
krulik
Nováček
Nováček

? Upgrade vs. Nová mašina ?

Příspěvek od krulik »

Dobrý den,
Svuj nynější stroj jsem pořizoval ještě se studentskými příjmy takže žádne dělo to není a při skládání jsem šel striktně cestou cena/výkon. Teď už mi bohužel jeho sílá, ale přestává stačit a jsem na scestí zda původní mašinu nějak upgradnout, aby se vyrovnala dnešním strojům (jestli to vůbec jde :D) ,anebo zainvestovat a pořídit zas nové dělo (s ním bych si počkal až na dalši generaci procesorů).

Nynější sestava:
https://www.czc.cz/4tfolimgagiflbqg6vv0o3rluc/seznam

Chtěl bych se tedy Vás, místních Bohů a Expertů, poptat o názor na tuto decisi a také o popřípadné rady na upgrade. Velice děkuji za každý post.
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

Re: ? Upgrade vs. Nová mašina ?

Příspěvek od -Vladimir- »

Zdravím,
rozhodně jako první bych vzal MSI GTX 1060 6GT OC z T.S.Bohemie. Jednak slevový kód MARTY (do 14.6. jestli se nepletu) a druhak cashback jehož promo akci prodloužilo MSI do 30.6.2017... místo 6899 Kč tak bude stát po 30-60 dnech nakonec 5994 Kč...
ignorelist: Stratos (již trvale)
Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerbes »

Asi by pomohlo, kdybys upřesnil, v čem výkon počítače už nevyhovuje, respektive, na co počítač vlastně používáš a co od něho čekáš.
krulik
Nováček
Nováček

Příspěvek od krulik »

V první řadě chci poděkovat za odpovědi. Počítač je určen především na hry. Nejvetší nedostatek vidím v již navrhované grafice. Ve výsledku jsem s rozhodl pro upgrade grafiky a dokoupeni 8G Ramky. Vřele uvítám další tipy na vylepšení sestavy a další návrhy na grafiku.
Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerbes »

Tak pak určitě ta grafika. Minimálně tu 1060ku. RAMky neuškodí, ale pro naprostou většinu her bude 8GB stačit. Záleží kolik do toho chceš investovat.
fliper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fliper »

To teda nebude. To potom aby pred každou novšou hrou zatvoril všetky programy čo sa dá. Pri novších hrach som sa ešte nedostal pod 8gb využitia RAM spolu so systémom.
AMD Ryzen 5600x + SilentiumPC Fera 3 | ASUS TUF GAMING B550M-PLUS | Sapphire NITRO+ Radeon RX 6700 XT | Kingston HyperX Predator 24GB DDR4 3000Mhz (3X8GB) | Samsung PM981 NVMe 256Gb (Win10) | Samsung Evo 750 240GB (Fedora) | WD Blue SSD 1TB | Corsair RMx Series RM550x | Fractal Design Define Mini C | Dell U2715H + BenQ GW2283
certes
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od certes »

Pokud má zapnutý stránkovací soubor, tak 8 GB RAM je zatím v pohodě.
Ryzen 7 5800X@87W - NH-U12A - TUF B550 - 4x8GB 3600CL16 - RX 5600XT@130W - 870 EVO + 860 EVO - TX550M 550W - Xonar DX - EIZO FG2421
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Ten kupón marty už nefunguje...to jen na okraj.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“