Your case had been opened-co s tím ?

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Your case had been opened-co s tím ?

Příspěvek od JanHavlicek »

Při zapnutí počítače se mi v okně American Megatrends ukazuje hláška: Your case had been opened .A píská to.Za deset sekund mi to zmizí a nastartujou se Windows.V biosu jsem nic nenašel.Co s tím mám dělat?
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Your case had been opened-co s tím ?

Příspěvek od Spectral »

JanHavlicek píše:Při zapnutí počítače se mi v okně American Megatrends ukazuje hláška: Your case had been opened .A píská to.Za deset sekund mi to zmizí a nastartujou se Windows.V biosu jsem nic nenašel.Co s tím mám dělat?
To je taková ochrana, abys věděl, že se ti někdo hrabal v PC. Najdi si to v manuálu k desce. Funguje to na principu, že káblíkem spojíš dva konektory na MB a ten káblík nějak propleteš dírami v bočnicích tak, aby se při pokusu o otevření skříně vytrhl z toho konektoru. No a deska zaregistruje to přerušení obvodu a při puštění kompu tě varuje. Vypnout se to dá tak, že ty dva konektory prostě spojíš drátkem (aniž bys to někde omotával kolem case).
Veterán
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Dík,zkusím to :)
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Hm tak je to tu zase, v manuálu jsem to nenašel a to ani předtím, něco s tím proved známej, ale už si to určitě nepamatuje :( . Nevíte, jak to deaktivovat na MSI 865PE NEO2 ? Díky
MYTH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYTH »

tak tam zkus dát novej BIOS z Live Update a mělo by to přestat mě to taky dělalo ale už si to nepamatuju jak jsem to opravil :oops:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Your case had been opened-co s tím ?

Příspěvek od TomV »

Spectral píše:To je taková ochrana, abys věděl, že se ti někdo hrabal v PC. Najdi si to v manuálu k desce. Funguje to na principu, že káblíkem spojíš dva konektory na MB a ten káblík nějak propleteš dírami v bočnicích tak, aby se při pokusu o otevření skříně vytrhl z toho konektoru. No a deska zaregistruje to přerušení obvodu a při puštění kompu tě varuje. Vypnout se to dá tak, že ty dva konektory prostě spojíš drátkem (aniž bys to někde omotával kolem case).
:lol: :lol: Tak to je dost drastický řešení... :lol:

Obvykle se to používá v kombinace s case, která má někde spínač, který se po otevření krytu rozepne. Mívají to serverové case a case pro pracovní stanice. Pokud ho case nemá a chceš se toho zbavit, mělo by stačit ten Intrusion-detect konektor zkratovat jumperem...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Tak už jsem to našel, byla v biosu položka Intrusion Chassis a stačilo tam dát Disabled místo Enabled :)
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

JanHavlicek píše:Tak už jsem to našel, byla v biosu položka Intrusion Chassis a stačilo tam dát Disabled místo Enabled :)
Vsak jasan, to si nevedel....
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“