Malo FPS s AMD

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
yamaska
Nováček
Nováček

Malo FPS s AMD

Příspěvek od yamaska »

Ahoj, koupil jsem si nový PC a kamarád mě překecal na hru Grim dawn. Ale bohužel moje fps je od 15 do 40. Je tu někdo kdo má taky takovej problém u AMD?
Díky za rady.

CPU:AMD Ryzen 5 1600 , Cooler: Noctua NH-D15 SE-AM4 ,
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 GAMING, 6GB GDDR5 MB: ASUS PRIME X370-PRO RAM: Corsair Vengeance LPX Red 16GB (2x8GB) DDR4 2666 , SSD: Samsung SSD 960 EVO (M.2) - 250GB , OS: Windows 10, HDD: 1500Gb WD +500Gb, PSU: Corsair RM750i 750W
Naposledy upravil(a) yamaska dne ned 5. lis 2017, 12:25, celkem upraveno 1 x.
yamaska
Nováček
Nováček

Re: Fps ve hře Grim dawn s AMD

Příspěvek od yamaska »

http://leteckaposta.cz/404598218 Tady jsem udělal test v OCCT tak jestli se na to někdo můžete mrknout, já tam jen vidím využití 1cpu na max.
yamaska
Nováček
Nováček

Re: Malo FPS s AMD

Příspěvek od yamaska »

Tak už jsem to zjistil, musel jsem resetnout bios. Ve windows v CPU-Z jsem zjistil, že celou dobu jsem měl Multiplier x15 (core speed 1500mhz). Nevim jak to obejít, aby se to samo snižilo, když chci přetaktovat procesor.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Malo FPS s AMD

Příspěvek od PKBO »

Amd omezuje takt CPU při překročení TDP přes určitou mez.

Udělej následující: při taktování nepoužít pevně vcore ale pouze offset - zvedej po malých částech dokud se ti nestane to co teď, že se ti CPU lockne, tak budeš vědět jaký maximální offset použít. Může to být třeba +0,15.

Jinak není třeba resetovat BIOS, pouze zase snížit a případně udělat restart.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“