Kam dat teplotní čidlo ve zdroji?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Vraana
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Kam dat teplotní čidlo ve zdroji?

Příspěvek od Vraana »

Koupil jsem si T-Balancer a teď zkouším najít optimální hodnoty chlazení. Největší hluk mi teď dělá zdroj (120mm fan). Ten větrák reguluju, ale připadá mi, že se teploty ve zdroji nějak divně mění. Např. když na chvíli větrák vypnu, tak teplota začne KLESAT! Hned pod zdrojem mám 120mm větrák, kterej táhne vzduch ven od CPU. Když dám tenhle větrák naplno, tak teplota ve zdroji začne STOUPAT! Teplotní čidlo jsem dal na jeden z těch hliníkových pasivů, co tam je. Takže by mě zajímalo, jestli je mezi vámi nějakej borec, kterej mi poradí, protože je přece blbost, aby zdroj zvládl běžet bez ventilátoru (aspoň pokud je PC v klidu, jako teď zrovna).
Athlon XP Barton 2500+ -> Mobile Athlon XP až 3200+(5,5 až 11 * 200)
Sapphire Radeon X1600 AGP
ASUS A7V600-X, 2x1GB Kingston
SATA Seagate 160GB, PATA Hitachi 120GB, LG GSA-4163
3R Systems Air Black, T-Balancer
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Co to je za zdroj ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Kam dat teplotní čidlo ve zdroji?

Příspěvek od Jafido »

Vraana píše:Koupil jsem si T-Balancer a teď zkouším najít optimální hodnoty chlazení. Největší hluk mi teď dělá zdroj (120mm fan). Ten větrák reguluju, ale připadá mi, že se teploty ve zdroji nějak divně mění. Např. když na chvíli větrák vypnu, tak teplota začne KLESAT! Hned pod zdrojem mám 120mm větrák, kterej táhne vzduch ven od CPU. Když dám tenhle větrák naplno, tak teplota ve zdroji začne STOUPAT! Teplotní čidlo jsem dal na jeden z těch hliníkových pasivů, co tam je. Takže by mě zajímalo, jestli je mezi vámi nějakej borec, kterej mi poradí, protože je přece blbost, aby zdroj zvládl běžet bez ventilátoru (aspoň pokud je PC v klidu, jako teď zrovna).
co se tyce teploty zdroje, je to klidne mozne, i kdyz ne zrovna obvykle. Predpokladam ze pouzivas levnejsi zdroj pravdepodobne EC, tyto zdroje obecne mene hreji (vetsi sance ze tento efekt nastane). Teplota zdroje ti pravdepodobne pri vypnutem ventilatoru klesa,protoze ventilator odsava teply vzduch od CPU, grafiky,FETu pameti,... a tento teply vzduch putuje zdojem a tim ho zahriva. pokud ventilator vypnes teplo odchazi jinudy nez pres zdroj,(predpokladam ze mas v casu alespon jeden odsavaci ventilator).Diky tomu je pres zdroj nasavan studeny vzduch a tim padem se zdroj samovolne chladi.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Vraana
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vraana »

Tak se mi to nezdálo, ale je to fakt. Ten zdroj běží úplně bez problémů s vypnutým větrákem. Takže jsem ho nastavil jenom pro případ nouze, aby se zapnul a můj komp je zase o něco tišší ;-)
Athlon XP Barton 2500+ -> Mobile Athlon XP až 3200+(5,5 až 11 * 200)
Sapphire Radeon X1600 AGP
ASUS A7V600-X, 2x1GB Kingston
SATA Seagate 160GB, PATA Hitachi 120GB, LG GSA-4163
3R Systems Air Black, T-Balancer
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“