VHS to DVD (CD)

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

VHS to DVD (CD)

Příspěvek od pedro »

Zdravím,

Obracím se na Vás o radu. Asi před třemi měsící jsi koupil otec projektor a notebook ke výuce. Do teďka jsem pro něho dělal prezentace a nyní nastala ta chvíle kdy už jsem měl prezentace udělané a rozhodli jsme se naistalovat projektro do učebny. Ovšem čekalo nás nemilé překvapení. Kabel vedoucí od notebooku k projektoru o délce 20 m (VGA) jel úplně v poho (ačkoliv toho se se nejvíce bál - 20m fffff to je délka), ale blbej S-Video kabel o délce 20m byl totálně na nic bo obraz přes projektor byl zrnitý a černobílý (a prozměnu toto jsem bral jako jistotu :(). Po celkem velkém sklamání jsme debatovali co dál a rozhodli se, že VHS kazety převedeme do digitální podoby. Otec něco mlel o tom, že na internetu je nějaká firma co to dělá ale chtějí zato nekřesťanské peníze, a tak sem mu řekl že mu to udělám sám :) Už jsem kdysy dávno něco o tom slyšel že to jde, ale popravdě nevím přesně co k tomu budu potřebovat. No a tak se Vás ptám :) Jinak budu velice vděčnej za každý rozumný názor :)
Naposledy upravil(a) pedro dne čtv 13. led 2005, 19:55, celkem upraveno 1 x.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Přesunuto z ostatního HW...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Firmy, co prodavaji projektory nabizeji vetsinou i specialni kabely, ktere odstrani tyhle problemy.
Jinak na digitalizaci je asi nejlepsi prevod DV kartou (DV karty Pinnacle, Canopus) nebo pomoci digitalni kamery s analogovym vstupem a pak pres firewire do PC. Ruzne TV karty apod maji problemy s dynamickymi scenami a vysokym rozlisenim (velky datovy tok). Stazene video si uz pak muzes libovolne sestrihat a prevest do jineho kodeku (to uz zalezi na volbe software)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

Tak digitální kameru doma mám a vstup pro firewire doma na kompu taky mám, takže by to mohlo teoreticky jít :) Díky moc za dobrou radu. Tak se do toho hned pustím a uvídíme co z toho vzejde :) Jinak pokud má ještě někdo jiné návrhy tak sem sněmi.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

jinak doporučiju stránky www.tvfreak.cz , najdeš tam návody a rady na to, co potřebuješ

třeba tady
http://www.tvfreak.cz/modules.php?name=News&new_topic=4
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

Dony píše:Firmy, co prodavaji projektory nabizeji vetsinou i specialni kabely, ktere odstrani tyhle problemy.
Jinak na digitalizaci je asi nejlepsi prevod DV kartou (DV karty Pinnacle, Canopus) nebo pomoci digitalni kamery s analogovym vstupem a pak pres firewire do PC. Ruzne TV karty apod maji problemy s dynamickymi scenami a vysokym rozlisenim (velky datovy tok). Stazene video si uz pak muzes libovolne sestrihat a prevest do jineho kodeku (to uz zalezi na volbe software)
Díky moc za dobrej nápad, perfektně to funguje :) zatím :oops:
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“