GeCube Radeon 9550 XT - sekání obrazu

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Fred Med
Začátečník
Začátečník

GeCube Radeon 9550 XT - sekání obrazu

Příspěvek od Fred Med »

Koupil jsem si tuto kartu založenou na jádře RV350 - na eshopu psali ve specifikaci, že je přetaktována na 398(CPU)/500(mem). Když jsem ji nainstaloval do svého PC (AMD Barton 2500+ bez oc, 512 RAM DDR 333 Kingstone, chipset VIA KT400A - ASUS A7V8XX nejnovější BIOS, předtím jsem tam měl Radeon 9100 64MB, který jel bez problémů) zjistil jsem, že se karta hlásí jako Radeon 9600series a dokonce jako typ 9600XT a má dokonce defaultní takty 438/550! což mi samozřejmě nevadilo až do té doby než jsem spustil 3DMark03 a PC asi v polovině vytuhlo, taktéž tuhlo ve hrách. Zkusil jsem vše možné, až jsem zjistil že musím podtaktovat jádro (nejvíc můžu dát 420MHz) - pak už to jelo O.K., akorát občas se seká obraz a to zcela nahodile - např. pustím 3Dmark03 (hodí to cca 3400b.) a jednou to projede bez škubnutí a podruhé to škube, ale jen v Battle of Proxycon a v Mothers nature). Občas to udělá i v jiných 3D aplikacích. Nevíte čím to může být? Ovladač mám poslední ATI Catalyst 4.12. Jo a mám v BIOSu zapnuto AGP 8x, FastWrites on, AGP performance control on - ale zdá se že vypnutí těchto položek nic neřeší.
PC: AMD Barton XP 2500+, ASUS A7V8X-X (chipset VIA KT400), 2x512MB RAM 333MHz Kingstone, HDD IBM Deskstar 120GXP 60GB, grafika Leadtek GeForce 6600GT 128MB, LCD Samsung 710T

Ntb: ASUS A6JC - Centrino Duo, 1GB RAM, GeForceGo 7300

PDA: Mio P550M - WM5, 512MB, 400MHz, GPS (SIRF3), BlueTooth, WiFi
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

vypni Fastwrite, dej AGP na 4x, vyzkousej jiny drivery,
....ze by to byl MELOUN
Aleš Filip
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleš Filip »

Já jsem teď koupil 9600EPro, a dělá mi to samé. Po nainstalování ovladačů z CD dodaného ke kartě se mi 3Dmark2003 seknul cca po 3tí ukázce. NFS Underground se sekala tak po 10ti minutách, a GTA ViceCity po cca 40s. Stáhnul jsem nové ovladače od ATI, a trochu to pomohlo. Zkoušel jsem všechno možné nastavovat v ovladačích, a nic. Nakonec jsem povypínal všechny rezidentní programy, a zjsistil jsem, že když úplně vypnu NOD32, tak NFS se nekouš vůbec, a GTA tak za 3/4 hodiny, ale po chvilce mohu pokračovat dýl. Ten VUcosi v ovladačích ke grafice kartu zresetuje, a jede to dál. Dneska jsem si stáhl ještě nějaké další ovladače od OMEGY, tak je vyzkouším. Ještě mne napadá, jestli to nemůže mít něco spopečného se SP Windows. Mám WinXP SP1 (Celerona 2,8G D, 512MB, Soltek AB60N).
Ales Filip ICQ:64650313
Kutna Hora Czech Republic
http://alcatel.host.sk
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

Aleš Filip píše:Já jsem teď koupil 9600EPro, a dělá mi to samé. Po nainstalování ovladačů z CD dodaného ke kartě se mi 3Dmark2003 seknul cca po 3tí ukázce. NFS Underground se sekala tak po 10ti minutách, a GTA ViceCity po cca 40s. Stáhnul jsem nové ovladače od ATI, a trochu to pomohlo. Zkoušel jsem všechno možné nastavovat v ovladačích, a nic. Nakonec jsem povypínal všechny rezidentní programy, a zjsistil jsem, že když úplně vypnu NOD32, tak NFS se nekouš vůbec, a GTA tak za 3/4 hodiny, ale po chvilce mohu pokračovat dýl. Ten VUcosi v ovladačích ke grafice kartu zresetuje, a jede to dál. Dneska jsem si stáhl ještě nějaké další ovladače od OMEGY, tak je vyzkouším. Ještě mne napadá, jestli to nemůže mít něco spopečného se SP Windows. Mám WinXP SP1 (Celerona 2,8G D, 512MB, Soltek AB60N).
dej omegy
....ze by to byl MELOUN
wit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wit »

Podtaktuj to, kdyz to nezvlada. Neni se cemu divit.
časy se mění a my s ním
Aleš Filip
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

wit píše:Podtaktuj to, kdyz to nezvlada. Neni se cemu divit.
A co to nezvládá? Procesor, paměť, ovladače, já, nebo co máš na mysli? :)
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Jádro grafiky nezvládá, sniž jeho takt
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

NA druhej starne ak je tento takt od vyrobcu ...... a karta aj po zmene ovladacov bude robit problem...., asi bude na mieste kartu reklamovat.... :(
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

random píše:NA druhej starne ak je tento takt od vyrobcu ...... a karta aj po zmene ovladacov bude robit problem...., asi bude na mieste kartu reklamovat.... :(
proč? řekl, že v obchodě uvádí core 39x, takže když nejde na 420, nebo co, tak už se to na default frekvenci nevztahuje -> jiný by to bylo kdyby nezvládal frekvenci, kterou uváděj v tom obchodě..
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

lmarky píše:proč? řekl, že v obchodě uvádí core 39x, takže když nejde na 420, nebo co, tak už se to na default frekvenci nevztahuje -> jiný by to bylo kdyby nezvládal frekvenci, kterou uváděj v tom obchodě..
Zaruka sa vstahuje na kartu..... ak ta karta bezi standartne na vyssich frekvenciach rozhodne za to zakaznik nemoze a zo zaruku to rozhodne nema nic spolocne......
Ak karta nebezi priamo po kupe tak je to rozhodne reklmacia.....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

random píše:
lmarky píše:proč? řekl, že v obchodě uvádí core 39x, takže když nejde na 420, nebo co, tak už se to na default frekvenci nevztahuje -> jiný by to bylo kdyby nezvládal frekvenci, kterou uváděj v tom obchodě..
Zaruka sa vstahuje na kartu..... ak ta karta bezi standartne na vyssich frekvenciach rozhodne za to zakaznik nemoze a zo zaruku to rozhodne nema nic spolocne......
Ak karta nebezi priamo po kupe tak je to rozhodne reklmacia.....
jop, ale přeci když v eshopu uváděj frekvence 390/500 a pak má default 450/550 a nejede to, tak pochybuju, že mu vezmou reklamaci..
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

lmarky:
No jo, v e-shopech (a nejen tam) uvádí prodejci různý věci: já měl na 9550XT uvedený takt jádra 250 MHz jak na webu prodejce (ten čerpal z nápisu na krabici), tak na samolepce na samotné kartě.Na webu výrobce byl uveden takt jádra 400 a v BIOSu tomu tak opravdu bylo.Důležitý je, jestli tam byl původně tenhle BIOS od výrobce a jinak si můžou psát, co chtěj.Nejede-li to ok na taktech, nastavených výrobcem, jde to na jeho zodpovědnost, prodává brak a patří mu to reklamovat a vzít zpět peníze.
Aleš Filip
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

HADES píše:Jádro grafiky nezvládá, sniž jeho takt
Tak jsem nainstaloval ovladače od Omegy, a stejně se to občas seklo, i když jsem přepnul na AGP 4x a vypnul Fast write. Nakonec jsem všechno v ovladačích vrátil zpátky, snížil rychlost jádra ze 400 na 380, a už se to nekouše (snad :) ).
Ale nějak nemohu ty ovladače donutit, aby si tu frekvenci 380 zapamatovaly. Po restartu PC tam mám zase zpátky 400 :-(
Aleš Filip
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

HADES píše:Jádro grafiky nezvládá, sniž jeho takt
Tak jsem nainstaloval ovladače od Omegy, a stejně se to občas seklo, i když jsem přepnul na AGP 4x a vypnul Fast write. Nakonec jsem všechno v ovladačích vrátil zpátky, snížil rychlost jádra ze 400 na 380, a už se to nekouše (snad :) ).
Ale nějak nemohu ty ovladače donutit, aby si tu frekvenci 380 zapamatovaly. Po restartu PC tam mám zase zpátky 400 :-(
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

tak třeba si nainstaluj ATi Tray Tool, tam si udělej OC profil a ten se pak dá nastavit na start OS..
Pecaf
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pecaf »

mam tuhle kartu taky a pri vic jak 408 jadra uz se v nekterejch chrach a za urcitych okolnosti stane, ze vytuhne. Takze jedu na tech 408 - pomoci ATI Tray Tool se to prepina automaticky na kazdou 3D aplikaci (jinak to jede na default 398).
Omegy sem zkousel ale o moc lepší to nebylo a hlavne kdyz sem je tam mel, tak na me pri kazdym prepnuti mezi monitorem a TV vyrazil s MsgBox "toto zarizeni se jiz pouziva..." kterej se musel potvrdit... tak sem zustal u ATI ovladacu (ty tuhle "nemoc" driv taky mely, ale uz se z toho dostaly).
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

teď jsem koukal na GeCube.com.tw a u R9550 Speedy Edition maj napsáno "Frequency - Overclock Optional", takže myslim, že u reklamace bys s tim moc nepochodil..

a když seš ve Widlích,tak bude uplně stačit 250/400 ;)
wit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wit »

No to je proste GeCube, JetWay a spol.
Neni se cemu divit. Podtaktuj jadro, 500 zrejme nedava...
časy se mění a my s ním
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Jestli je to fakt RV350, tak pak je to starší jádro z R9600/Pro, který běhá na 400 MHz max.Spousta R9550 ale má RV360 z R9600XT, který jedou na 500 MHz.
Ještě můžeš zkusit fleshnout BIOS z jiné GeCube, možná je tam líp upravený napájení a pojede to výš....
Já bych ale kartu drapnul a zaslal zpět na reklamaci - pokud nejede na taktech původního BIOSu ok.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

no já jsem měl stejnej problem a vyrešil sem to tak že jsem na desce MSI K7N2 Delta Platinum vypnul Cpu interface na disable a od te doby to prestalo delat....když sem to zapnul tak to začlo....
jinak ju mužu taktovat viz co mám v popise....a v poho.)

Tedka na jiné desce ....no problem...

řekl bych že to bude neco souviset s kompatibilitou desky a grafiky
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“