Utáhne můj PC novou grafickou kartu?
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Mefistofeles
- Nováček

-
Utáhne můj PC novou grafickou kartu?
Ahoj. Moje nynější PC sestava je:
Zdroj Crono 750W, PFC, retail
Grafická karta Sapphire R9 270X TOXIC 2GB GDDR5 WITH BOOST
Procesor AMD Athlon II X2 250
RAM 4x Kingston HyperX Blu 2GB DDR3 1600
Základní deska ASUS M4N68T-M LE V2 - nForce 630a
a chtěl bych vyměnit grafickou kartu za Sapphire Radeon Nitro+ RX VEGA 64, 8GB HMB2.
Zvládně to můj zdroj a potažmo i zbytek PC?
Zdroj Crono 750W, PFC, retail
Grafická karta Sapphire R9 270X TOXIC 2GB GDDR5 WITH BOOST
Procesor AMD Athlon II X2 250
RAM 4x Kingston HyperX Blu 2GB DDR3 1600
Základní deska ASUS M4N68T-M LE V2 - nForce 630a
a chtěl bych vyměnit grafickou kartu za Sapphire Radeon Nitro+ RX VEGA 64, 8GB HMB2.
Zvládně to můj zdroj a potažmo i zbytek PC?
- Nerdis
- Začátečník

Re: Utáhne můj PC novou grafickou kartu?
Ne, je to úplně nevyvážené. Asi vším. Za cenu vega64 si kup raději novej pc.
- racecar
- Středně pokročilý

Zabudni.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
- Atapi
- Začátečník

Ne zdroj je slušně řečeno odpad, výkonově na úrovni moderního 500W zdroje s kvalitou nejhorší číny. Hlavně ho nepoužívej do novýho PC až ho budeš dělat, do toho současnýho se taková grafika určitě nehodí, stejně by procesor neutáhnul většinu dnešních her.
- Mefistofeles
- Nováček

-
no právě že většinu současných her zatím utáhnu. Nový PC je v plánu, ale celá sestava je za cca 53K a na tu mi trochu ještě chybí.
- Atapi
- Začátečník

Nějak se mi tomu nechce věřit, stejnej jsme měli doma a sotva to utáhlo CS GO (6 let stará nenáročná hra) nad 60 fps, co tam teda hraješ. 
Naposledy upravil(a) Atapi dne pát 15. čer 2018, 21:48, celkem upraveno 1 x.
- mlrs
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
kupovat jakoukoliv grafiku k tomu je totalni pitomost - procesor ji zbrzdi tak, ze nebude poznat rozdil k tomu, co je tam ted...proste nasetrit a koupit naraz - neda se jinak
+ ano, tento PC tezko neco utahne - CPU jsem mel stejny a gpu podobne a bylo to tak na dnes 10 let stare hry
+ ano, tento PC tezko neco utahne - CPU jsem mel stejny a gpu podobne a bylo to tak na dnes 10 let stare hry
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
- Atapi
- Začátečník

Jako jestli to chceš kupovat na části, tak bych koupil radši základ, teda cpu, desku, ram a zdroj + na co jsou peníze (ideálně SSD a chladič, aby ses v tom nemusel pak zbytečně moc hrabat a přeinstalovávat) a nechal bych grafiku. Tak si na tom zahraješ výrazně líp, než na tomhle PC s novou grafikou.
- Mefistofeles
- Nováček

-
Utáhnu na této sestavě Battlefield1 a nebo Kingdom Come Deliverance. Nejnovější hra co mam zatim. Ale dík za rady. Koupim to teda najednou.
- racecar
- Středně pokročilý

Utahnu - spustis?
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
- Dithius
- Pokročilý

obě hry totalně nehratelné
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- mlrs
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ja kvuli kingdom come presel z i5-3450 na Ryzen 5 2600X pac se to ve meste neskutecne trhalo kvuli 4jadru - ten athlon je uplna plecka i proti te moji stare i5 - takze ne, tohle ti verit nebudeme 
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
- Mefistofeles
- Nováček

-
Battlefield 1 se seká pouze na začátku jediné mise cca 10 sec. mulťák v pohodě. Kingdome se trochu seká při soubojích s více protivníky. jinak taky v poho. Nevidim důvod, proč bych vám lhal. Nejsem přes PC žádnej Gero abych si tu vymýšlel. Proto sem taky založil toto vlákno na tu grafiku. Až budu kupovat novej PC, taky tady založim vlákno a nechám si ho schválit. Já umym dát PC dohromady, ale nevyznám se v tom, jakký značky třeba zdrojů jsou fajn, nebo jak moc výkonej zdroj tam mam dát. zkoušel jsem tu sestavu na stránkách Bequiet kde mi vypadli zdoje, jaký bych tam měl dát +-. takže fakt si nevymýšlím, když řikám že to rozjedu a hraju. kdyby se mi to sekalo moc, nehrál bych to. To by snad ani nešlo 
- blaho
- Žlutá karta

-
Ty len nič nekupuj ...
Uz len napad kupiť Vegu je blud , mas v tom totalny chaos a nemas ani paru , nič v zlom
na to je tu forko aby pomohlo
Az budes chciet nove PC, tak založ radsej topic , lebo ty by si asi poskladal mega zlataninu
A ak mas ropocet na Vegu 64 , kde je ta cena mimo za taky šunt , to uz radsej pockaj za next gen
od NV 1170/1180 + novy zaklad ...
Uz len napad kupiť Vegu je blud , mas v tom totalny chaos a nemas ani paru , nič v zlom
na to je tu forko aby pomohlo
Az budes chciet nove PC, tak založ radsej topic , lebo ty by si asi poskladal mega zlataninu
A ak mas ropocet na Vegu 64 , kde je ta cena mimo za taky šunt , to uz radsej pockaj za next gen
od NV 1170/1180 + novy zaklad ...
- Mefistofeles
- Nováček

-
Dík že mi tak věříš. Ře bych složil slátaninu.
toto je předběžný návrh:
AMD Ryzen 7 2700X
G.SKill TridentZ 16GB (2x8GB) DDR4 3200
Seagate BarraCuda PRO - 4TB
ASUS ROG STRIX X470-F GAMING - AMD X470
Corsair HX1000i 1000W
Sapphire Radeon Nitro+ RX VEGA 64, 8GB HMB2 .
Mě to zase jako slátanina nepřijde.
PS SSD už mám. tem se přendá.
toto je předběžný návrh:
AMD Ryzen 7 2700X
Corsair HX1000i 1000W
- fmx rider
- Začátečník

-
1:0 pro blaho
Jak si prosimte prisel na to, ze potrebujes 1000W zdroj?
At je vega jaka chce, za penize co se da koupit dneska a s jeji spotrebou je rekneme nemoudre ji kupovat. Nove geforce jsou za rohem, nebo i gtx 1070ti udela lepsi sluzbu.
Jak si prosimte prisel na to, ze potrebujes 1000W zdroj?
At je vega jaka chce, za penize co se da koupit dneska a s jeji spotrebou je rekneme nemoudre ji kupovat. Nove geforce jsou za rohem, nebo i gtx 1070ti udela lepsi sluzbu.
- blaho
- Žlutá karta

-
podľa mňa tam 1000 W zdroj treba
co ak sa rozhodne časom pretaktovať Ryzen o 100 MHz a Vegu o 50 MHz
rezerva bodne
co ak sa rozhodne časom pretaktovať Ryzen o 100 MHz a Vegu o 50 MHz
rezerva bodne
- Dithius
- Pokročilý

tohle není špatně vycráno. Vše dobre... možna když už člověk kupuje GK tak bych se vyhl Veze a počkal na nVidii a její další serii ?Mefistofeles píše:Dík že mi tak věříš. Ře bych složil slátaninu.
toto je předběžný návrh:
AMD Ryzen 7 2700X
Corsair HX1000i 1000W
btw ta tvoje grafika 270X sice je starší a pomalejší ale nový CPU ji trochu pomuže. Možna by nebylo od věci zkusit s tou sestavou krom GK počkat na nVidii a přetrpět na 270X.
BTW Sapphire nitro+ Vega 64 je asi nej edice vegy 64 a opravdu si polkne. Tuhle edici by bylo dobre dat pod vodu
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- Mefistofeles
- Nováček

-
Děkuju za zastání Dithius. Pro Blaho a fmx rider. S vodnim chlazenim počítám i na procesoru. Proto sem tam dal 1000W zdroj. Jinak by na tu sestavu stačila 750W. Jelikož na kompletní PC zatim ty peníze nejsou, tak sem psal že je to předběžný návrh. Můžou vyjít nové grafiky a tím se částečně změní i sestava, a nebude potřeba ten 1000W zdroj. Nejsem si jistej, ale certifikace zdroje, respektive jeho účinnost je nejvyšší při zatížení meti 50-70% proto tam mam zatim tu 1000W Ale třeba se pletu.
Ale co se jedná o sestavu s tím co je na trhu, nemyslím že to je špatně vybráno.
A grafiku Sapphire tam mam, protože to je srdcovka. Nerad bych šel do jiný značky. Stejně jako jiní maji rádi procesory od intelu. Já bych do toho nešel. Ale to je jen můj osobní názor. Nechci nikoho urazit ani zapřádat do debat, kterej z nich je lepší.
Ale co se jedná o sestavu s tím co je na trhu, nemyslím že to je špatně vybráno.
A grafiku Sapphire tam mam, protože to je srdcovka. Nerad bych šel do jiný značky. Stejně jako jiní maji rádi procesory od intelu. Já bych do toho nešel. Ale to je jen můj osobní názor. Nechci nikoho urazit ani zapřádat do debat, kterej z nich je lepší.
- HafanPetr
- Mírně pokročilý

1000W zdroj je samozřejmě zbytečnost (pokud nemáš v plánu kupovat další Vegu 64 do crossfire).
I s přetaktováním + vodníkem ta sestava nepřekročí nějakých 350-400W
I s přetaktováním + vodníkem ta sestava nepřekročí nějakých 350-400W