Skype RPM Suse

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Zamčeno
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Skype RPM Suse

Příspěvek od Miroslav »

používám Suse a stáhnul jsem si RPM balíček se Skype. Protože se chci učit s řádkou, tak jsem na to nepoužil MC, ale klasicky jsem dal rpm -i a název balíku. On mi někam rozbalil a teď mi to jde zpustit z jakýhokoliv adresáře, ať jsem kdekoliv. Když dám teda standartně rpm -i kam se to rozbaluje? A jaktože to jde zpustit odkudkoliv příkazem skype?
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

Ku**a, Miro, ty mas dotazy, ze by se z nich jeden po**al. Co si myslis, ze MC udela, kdyz se proklepes na instalaci balicku? Hadam, ze neco jako "rpm -i".... Proc si myslis, ze kdyz totez napises z ruky, tak ze bude vysledek jiny? A co jsme ti asi sakra nedavno rikali o cestach? Asi ze jsou nejake prednastavene a snad vsechny programy, ktere instalujes z balicku se instaluji do techto (standardnich) cest...

Mimochodem, misto rpm -i je lepsi rpm -Uvh (man rpm ti rekne, co to udela)
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Prosím tě, Míro, tohle jsou naprosto základní věci a zásady práce s Linuxem, které se dají vyčíst na Netu v desítkách návodů a to ještě v desítkách jazyků, češtinu nevyjímaje. Zkus trochu hledat, ne každý má čas odpovídat pořád dokolečka na to, co si můžeš sám najít...

LOCK
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Zamčeno

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“