Chromecast ultra 4k
- Martin Gula
- Začátečník
-
Chromecast ultra 4k
Dobrý den,
pořídil jsem si chromecast ultra na přehrávání 4k videí.
z internetu jsem zjistil, že CC podporuje toto:
Video codecs (Chromecast Ultra)
• HEVC / H.265 Main and Main10 Profiles up to level 5.1 (2160p/60fps)
• VP9 Profile 0 and Profile 2 up to level 5.1 (2160p/60fps)
Audio codecs
• HE-AAC
• LC-AAC
• MP3
• Vorbis
• WAV (LPCM)
• FLAC (up to 96kHz/24-bit)
• Opus
Přehrávání filmu funguje, problém je se zvukem. Protože často jsou videosoubory v audio formátu AC3 nebo DTS a z toho důvodu myslím, že nefunguje zvuk.
Zkonvertovat celé video je při velikostech časově náročné, ale i to jsem zkusil.
Zkusil jsem programy format factory a pak Avidemux (ten by měl umět nakopírovat video puvodni a zkonvertovat jen audio, tím velmi urychlit, čas potřebný ke konverzi).
Filmy pak přehrávám z NAS Synology DiskStation DS418
konvertoval jsem do HEVC video a AAC audio.
Po zkonvertování videa mi ale Chromecast nejenze nepusti zvuk, ale ani mi nepustí obraz a napíše že video nepodporuje, i když by ten program Avidemux měl zachovat původní video.
Jakým způsobem mám videa konvertovat (ideálně jen audio v nic), abych byl schopen je následně přehrát přes Chromecast?
Děkuji za odpovědi
pořídil jsem si chromecast ultra na přehrávání 4k videí.
z internetu jsem zjistil, že CC podporuje toto:
Video codecs (Chromecast Ultra)
• HEVC / H.265 Main and Main10 Profiles up to level 5.1 (2160p/60fps)
• VP9 Profile 0 and Profile 2 up to level 5.1 (2160p/60fps)
Audio codecs
• HE-AAC
• LC-AAC
• MP3
• Vorbis
• WAV (LPCM)
• FLAC (up to 96kHz/24-bit)
• Opus
Přehrávání filmu funguje, problém je se zvukem. Protože často jsou videosoubory v audio formátu AC3 nebo DTS a z toho důvodu myslím, že nefunguje zvuk.
Zkonvertovat celé video je při velikostech časově náročné, ale i to jsem zkusil.
Zkusil jsem programy format factory a pak Avidemux (ten by měl umět nakopírovat video puvodni a zkonvertovat jen audio, tím velmi urychlit, čas potřebný ke konverzi).
Filmy pak přehrávám z NAS Synology DiskStation DS418
konvertoval jsem do HEVC video a AAC audio.
Po zkonvertování videa mi ale Chromecast nejenze nepusti zvuk, ale ani mi nepustí obraz a napíše že video nepodporuje, i když by ten program Avidemux měl zachovat původní video.
Jakým způsobem mám videa konvertovat (ideálně jen audio v nic), abych byl schopen je následně přehrát přes Chromecast?
Děkuji za odpovědi
- shorty25
- Začátečník
- Martin Gula
- Začátečník
-
Re: Chromecast ultra 4k
O plexu jsem doteď nevěděl.
Tak jsem to po velkém boji nainstaloval na to synologi. Ale nemohu ve web aplikaci schválit ten plex server na tom synologi. Hledal jsem na internetu a podobný problém měli i další uživatelé, ty to vyřešili nějak jako restartem, případně znova přihlášením. U mě to bohužel tak nefungovalo.
Napadá tě něco?
Tak jsem to po velkém boji nainstaloval na to synologi. Ale nemohu ve web aplikaci schválit ten plex server na tom synologi. Hledal jsem na internetu a podobný problém měli i další uživatelé, ty to vyřešili nějak jako restartem, případně znova přihlášením. U mě to bohužel tak nefungovalo.
Napadá tě něco?
- Martin Gula
- Začátečník
-
Ahoj, tak jsem po velkých útrapách PLEX zprovoznil.
Nicméně zvuk u filmu funguje, ale film se seká, 2 sekundy hraje a 4 sekundy načítá. Takže to je stále naprd.
Nicméně zvuk u filmu funguje, ale film se seká, 2 sekundy hraje a 4 sekundy načítá. Takže to je stále naprd.
- Hexik21
- Mírně pokročilý
Nikdy jsem s Plexem problémy neměl jen ve chvíli, kdy jsem video pouštěl přes Wifi, předpokládám, že jedeš po kabelu? Co jsem četl tak se pro 4K videa doporučuje LAN rychlost kolem 80-100 Mbit Pokud ti blbe PLEX ještě můžeš zkusit alternativu a to https://kodi.tv/ je to stejný jako PLEX
- Martin Gula
- Začátečník
-
Tak to nakonec řeším tak, že u videa překonvertuju jen zvukovou stopu do AAC kodeku přes program Avidemux. To trvá chvíli (20-30 min u 4k videa, zajímavé je, že to nezatěžuje vůbec procesor). A pak video pouštím přes DS Video - což je program přímo od Synology. A takhle to pak funguje správně.
Díky za rady
Díky za rady
- Michal86
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jen si tak říkám, k čemu přehrávač, který neumí přechroupnout DD,DTS apodobné formáty? Sice mám 4K ale zvuk stojí za.... 

- Hexik21
- Mírně pokročilý
No ale on PLEX umí DD,DTS,ATMOS etc.
https://forums.plex.tv/t/how-to-turn-on ... yer/172470
- Michal86
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
já to frčím na KODI a bez problémů.
on psal že plex zprovoznil, ale zvuk nejede... Takže buď špatně nastavil SW a nebo to prostě krabička HW nestíhá...???
on psal že plex zprovoznil, ale zvuk nejede... Takže buď špatně nastavil SW a nebo to prostě krabička HW nestíhá...???
- Hexik21
- Mírně pokročilý
No, jako má 4K filmy, tam je asi příliš mnoho neznámých co nemusí fungovat. S klasickým FHD 1080p jsem ale problém neměl.
- Shaquille
- Středně pokročilý
-
A dekoduje Plex, nebo az receiver na konci...? Nema spis HDMI Pass-Through, tedy nedekoduje, ale posila signal dal?Hexik21 píše:No ale on PLEX umí DD,DTS,ATMOS etc.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
- sakulitko
- Začátečník
-
Ahoj měl bych dotaz, když se mi u plexu po zhruba 10min dívají na 4k film se to začne sekat nevíte cim by to mohlo byt ? , případně jak zprovoznit akceleraci cpu nebo to správně pripadne nastavit aby to mělo jak má, dekuji