mám 3 roky starý notebook Lenovo Flex 10, který měl v té době oficiální podporu windows 8 32bit, viz- recenze citace"
Zcela zásadním problémem je použitý operační systém v kombinaci se zvolenou pamětí RAM. Na notebooku je zcela nesmyslně předinstalovaný systém Windows 8 32bit. Při pohledu na parametry vyvstávají přinejmenším dvě otázky: Proč 32bitový systém na 64bitový procesor? A hlavně: Proč 32bitový systém, když je osazeno 4GB paměti RAM? Ptát se sice můžete, ale realita je taková, že 32bitový systém je v tomto případě několikanásobný problém. V první řadě využití paměti. Ze zakoupených 4GB vám k dispozici zůstane pouze 1,84GB, což je pro práci spíše spodní hranice použitelnosti. Zejména pokud používáte náročnější aplikace, či si potrpíte na větším množství otevřených záložek v internetovém prohlížeči, velmi brzy na nedostatečnou kapacitu narazíte. Nejednou se setkáte s pádem aplikace, ale ani načítání není zrovna bleskové. A to tu mluvíme o aplikacích integrovaných přímo ve Windows, jako Internet Explorer, SkyDrive, Office, … Tomu všemu jistě nepomáhá ani převlečený Intel Atom.'
Jde mi o to, zda je nějaká možnost tento konkrétní model přeflashnout na win 64bit bios a tím pádem používat 64b windows.
Vyzkoušeno - opravdu nejde flash biosu z 32 bit verze windows na bios 64bit

Jak jsem zjistil, tak u modelů Flex 10, které se prodávali letos je už licence a instalace windows 8 64 bit a samozřejmě bios s podporou 64 bit.
Lenovo má na svých stránkách 2 biosy, jeden bios 32bit, druhý 64bit.
Myslím, že čip pro bios je napevno napájený na desce, takže přeprogramování také nebude nejlehčí úkol.