Nelze smazat aresář

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
termit256
Začátečník
Začátečník

Nelze smazat aresář

Příspěvek od termit256 »

Mam problem v XP. Pokud chci smazat adresar v kterem jsem predtim neco delal, hodi to obcas hlasku "XY nelze ostranit: Je pouzivan jinym programem nebo uzivatelem. Ukoncete vsechny prog... ... a opakujte akci. Ukoncil jsem kde co a porad to nejde. Pomuze az restart. Nevite nekdo co s tim, dost mi to leze na nervy.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

něco si to prostě drží no :) třeba winamp si pamatuje adresář kterej naposled otvíral nebo přidával fajly a dokud ho nezměníš tak nejde smazat, už to tak je, většina aplikací to má ošetřený ale některý prostě ne, musíš zjistit kterej program ten adresář drží a vyřešit to. ukončit všechny programy není nejlepší řešení :wink:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

todle mi dela treba hajzl kaspersky 5ka, nebo dap 5.3.. kdyz (kaspersky) neco zkontroluje (delaj to hlavne videa v tom priblblym nahledu ve slozce) tak pak nejdou smazat.. :( asi s tim nic nenadelas... :sad:
(teda po formatu a novym kasperskym - novejsi verze - to jede bez problemu) tuk tuk tuk
ASUS F3T
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

martin_CZ píše:todle mi dela treba hajzl kaspersky 5ka, nebo dap 5.3.. kdyz (kaspersky) neco zkontroluje (delaj to hlavne videa v tom priblblym nahledu ve slozce) tak pak nejdou smazat.. :( asi s tim nic nenadelas... :sad:
(teda po formatu a novym kasperskym - novejsi verze - to jede bez problemu) tuk tuk tuk
Za ty náhledy KAV nemůže, jinak máš pravdu. Ale jak je ve složce nějakej soubor, ze kterýho si okna umí udělat náhled, tak nemusíš mít žádnej antivir a stejně to občas dělá. Nic není dokonalé - WinXP nevyjímaje... :wink:
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

Verim ze neni moc dobry napad ukoncovat vse, ale JAK prijit na to ktera zasr... app to blokuje. Z toho idiotskyho okna s hlaskou o blokovani se to nedozvim.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

to jde asi těžko :( zkus si spojit kterej adresář chceš mazat a která aplikace ho tak asi mohla používat, říkám, někdy jde jen o pitomý okno při otevírání souboru v aplikaci, aplikace si pamatuje cestu a pak ten adresář nejde smazat.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

ja som mal taky isty problem, po odinstalaci nejakeho port scanneru mi ostal prazdny adresar, a nic som nemohol s nim robit. Pomohol iba format... hold, take veci sa stavaju :shock:
Bobroněnko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobroněnko »

ono pomuze i kdyz jej smazes v regeditu (a nemusis restartovat) - otazka je, jestli neni restart u nekterych individui bezpecnejsi...:)
Impossible is nothing
Celer 633@713MHz, GF2 MX400 32MB, 384 MB RAM, Maxtor 40GB 5400rms. Deska nejaky AOpen shit nechce se mi tam divat:)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

možné řešení jsem objevil tady

http://www.sweb.cz/pichlik/archive/2005 ... 9132440879
Pfizer & Moderna inside
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

OS si musi udrzovat prehled ktery proces ma otevreny ktery soubor (uz jen z duvodu aby je mohl pozavirat kdyz aplikace skonci a neuklidi po sobe). Takze jde jen o to ty informace vytahnout.

Nasel jsem malou utilitku whoLockMe, ktera to dokaze:
http://www.dr-hoiby.com/WhoLockMe/
Integruje se do kontextove nabidky exploreru takze je to pomerne pohodlne.

<ot>
V linuxu tento problem take nastava zejmena pri odpojovani zarizeni (hlaska device or resource busy). Tam se to resi programem lsof (obsahuje snad kazda distribuce uz v zakladni instalaci)
</ot>
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

Taky jsem nedávno bojoval se dvěma soubory na disku NTFS které nešly smazat protože je používá nějaká aplikace, dosovou aplikaci jsem moc nechtěl, ani o žádné nevím, v nouzovém režimu to taky nešlo. Oba soubory byly nulové velikosti, stáhl jsem je firefoxem (neúplně, rozmyslel jsem si to). Ani po restartu to nešlo, nakonec to vyřešil TuneUp Utilities normálně ve windows. Smazal to hned a bez keců.
Mám doma Suzku :-)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“