2x TV k PC a deformace obrazu

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Abby
Začátečník
Začátečník

2x TV k PC a deformace obrazu

Příspěvek od Abby »

Ahojky, používám dvě televize jakožto monitory k PC. Jedna jako hlavní je fullHD 40" a druhá sekundární, je malinká, taky fullHD. Hlavní je připojená HDMI kabelem z GPU Nvidia GTX 1050 Ti a sekundární je také HDMI z GPU Intel 630. Protože k té malé nemám DO, musela jsem v ovladačích Intel nastavit změnšení obrazu protože klasicky byl větší než fyzická velikost obrazovky.
A fungovalo to skvěle. Důvod použití dvou GPU je v tom, že Nvidia má pouze jeden HDMI, 1 DP a 1 DVI a i když tu někde mám DVI->HDMI kabel tak se mi ho nechtělo hledat.

Jenže včera jsem hlavní vyměnila za 4K TV, také 40" (a použila jsem i nový HDMI kabel s podporou 4K). Samostatně funguje tato nová telka skvěle, má nádherný obraz (samozřejmě po vyladění). Jenže když připojím tu malou tak se obraz této nové 4K telky zmenší a po všech stranách jsou cca 2 cm černé pruhy. Když tu malou TV odpojím, obraz ze vrátí na původní velikost a vyplňuje 100% fyzického obrazu. Našla jsem dokonce i starý kabel DVI->HDMI a zapojila jsem obě zobrazovadla do Nvidie, ale problém přetrvává, po zapojení menší TV se obraz na 4K TV zmenší a má po všech čtyřech okrajích černé pruhy. Nevíte co s tím prosím? Ovladače Nvidia i Intel mám nejnovější.
Abby
Začátečník
Začátečník

Re: 2x TV k PC a deformace obrazu

Příspěvek od Abby »

Vyřešeno
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“