User friendly program na střih videa

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Tomik723
Nováček
Nováček

User friendly program na střih videa

Příspěvek od Tomik723 »

Sháním pro tátu nějaký začátečnický až středně pokročilý program na střih videa. Do dnes používal starši Pinacle, ale vždy si stěžoval na to, že je moc komplikovaný a je tam hromada vyfikundací, který nevyužije. Cenově do 3-4 tis. a nebo freeware. Předem díky za tipy.
vecino
Začátečník
Začátečník

Re: User friendly program na střih videa

Příspěvek od vecino »

Zkus třeba https://www.blackmagicdesign.com/produc ... ciresolve/. Ve free verzi není tolik funkcí - používáš je to co potřebuješ.
9800X3D - MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX - G.SKILL 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO - NZXT KRAKEN ELITE 280 - MSI RTX 5070 Ti 16G GAMING TRIO OC - WD Blue SN580 2TB + 860 EVO 1TB - Fractal Design Meshify S2 - MAG A1000GLS PCIE5 - MSI Optix MPG321QRF-QD 32".
Tomik723
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomik723 »

Supr, díky za tip. Budu přes vánoce tátovi přehrávat PC, tak mu to tam rovnou nahraju :-)
shorty25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od shorty25 »

imovie :)
Vždy prodávám i jinde.
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

Doma mame: Davinci Resolve, Shotcut a HitFilmExpress - zalezi na pozadavcich a co se bude nejvic libit :)
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
Jozef62
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím

Příspěvek od Jozef62 »

Power Director 17 je veľmi pekný editor videa, filozofiou ovládania a graf. prostredia pokryje potreby od úplného začiatočníka cez pokročilého až poloprofi. Základné prostredie je čisté a jednoduché, vnorené ponuky už uspokoja náročného strihača. Podporuje HW akceleráciu, takže export prevodu formátov je rýchly. Dá sa kúpiť v niekoľkých verziách a tento rok výrobca doplnil možnosť predplatného Power Director 365 s online manažérom aktualizácii a efektových balíkov. Moderný kodek H.265 spracováva na vstupe i výstupe v pohode.
https://www.cyberlink.com/products/powe ... en_EU.html
Xander
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xander »

Já začal na MovieMakeru, pak Filmora, chvíli Sony Vegas. Pak jsem zkoušel iMovie(apple to má fakt pěkně vyladěný) a FCP.
Ono je krásné jak se posuneš, když děláš v něčem základnějším, tak tě to začně štvát, protože jen ty profi programy jsou dělané intuitivně. Sony Vegas jsem nikdy nedal pořádnou šanci, ale věřím, že se v něm dělá relativně dobře.
Dnes AE a PP pouze :-) Do začátku bych tedy doporučil Filmoru.
exHackintosh, nyní Win11 => i9900K, Gigabyte Aorus Z390 Pro WIFI, ASUS TUF Gaming LC II 360 ARGB, 48 Gb DDR4 @3200Mhz, MSI GeForce RTX 5070 Ti Gaming Trio 16Gb, System SSD EVO 970, Cache SSD 980, Data SSD SN850X + 2x 4Tb HDD, BenQ EX2780Q 1440p 144Hz ICC calibrated + woofer, !G400s se spínači HUANO brown silent! + Lemokey P1 Pro(Outemu Silent Peach) + Arctic Nova 5 + 5D Classic + R6ii + M57D30.
Yamwen31
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yamwen31 »

Pokud free program, tak dřív jsem používal Davinci Resolve. Na střih byl v pohodě. Pak jelikož mám akční kameru x10, tak jsem testoval 4K video a to mi nějak nešlo. Pravděpodobně to bylo, ale starým PC, který už si s tím nevědělo rady. S novým PC jsem koupil Sony Vegas Pro 14 edit a s tím jsem naprosto spokojený. Doporučuji sledovat portál humblebundle, kde ho občas prodávají za 20€ což je hodně slušná cena a máš ho na furt.
vecino
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vecino »

Já jsem přešel na placenou verzi Davinci Resolve Studio. Chtěl jsem exportovat do H.265 + využívat placené funkce. Vegas jsem také zkoušel, ale renderování videa přes CUDA / Nvidia kartu byla tragicky pomalé (grafika jela na cca 5 - 15%). V Davinci Resolve Studio grafika jede na cca 50% a export 2,7k videa do H.265 trvá například u 6 minutovýho videa cca necelé 2 minuty a to je super.

Pomalost Davinci Resolve ve 4K byla u tebe podle mě dána slabším PC - jak jsi sám psal.

Ale zase - musíš si vybrat sám co chceš a co ti bude vyhovovat. To za tebe nikdo nerozhodne. Taky je to o tom, jestli jsi ochoten zaplatit nebo chceš něco free.
9800X3D - MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX - G.SKILL 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO - NZXT KRAKEN ELITE 280 - MSI RTX 5070 Ti 16G GAMING TRIO OC - WD Blue SN580 2TB + 860 EVO 1TB - Fractal Design Meshify S2 - MAG A1000GLS PCIE5 - MSI Optix MPG321QRF-QD 32".
Yamwen31
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yamwen31 »

Jo určitě to bylo slabším PC. Jinak já rychlost renderu moc neřeším. Zase tak často to nedělám a když byl Sony Vegas za 20€, tak jsem prostě neodolal. Kolik stojí plná verze toho Davinci Resolve?
vecino
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vecino »

Český distributor: http://syntex.cz/p/davinci-resolve-studio

Já jsem si koupil USB dongle za 100USD na ebay.
Yamwen31
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yamwen31 »

No ceny to jsou slušný. To si asi moc amatér, který si sestříhá dvě videa do měsíce nekoupí.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“