Tož děkuji všem za rady,
LastPCgamer CPU jede na maximální frekvenci 3,8, tady problém nebude.
Raikkonen bohužel, nic jako "max výkon" tam bohužel neni, pouze ruční úprava taktů a napájení - do toho nejdu.
Napájení jsem dal na vysoký výkon, to bohužel nemělo žádný vliv - neovládá to grafiku.
rbclass to jsem udělal, viz výše. Pomohlo to, ale jenom trochu, pořád z grafiky dostávám ani výkon jako předtím.
madPav3L ano, ta situace je stejná ve většině her, zejména ve starším WoW WotLK, Stalker Clear Sky, ale i Rome 2. Jediné co dokáže grafiku podojit je Kombustor.
michal3d ano, zvýšením taktu stouplo aj FPS, ale pořád pod úroveň původní 1060.
Vesel vsync jsem zkoušel i vypnout, bez rozdílu. O procesoru tak moc neni, v pohodě běží na batrově starší i3 s 1060.
killerek ano chápu jak funguje vytížení procesoru a vláken. Nedělám si iluze že WoW používá více jak 2 vlákna, ale jedno mě překvapuje, protože mi task manager hlásí, že z 40% zátěže je za 35% zodpovědné WoW. Kdyby bralo jen jedno vlákno, tak by to nepřekročilo 25%.
rbclass nope, fps samozřejmě vyskočí nahoru při indoor scénách.
Nicméně... Pokud procesor zvládal práci předtím a zvládal dávat stabilních 60 FPS s R9 290 a téměř 60 s 1060, tak by měl zvládat alespoň těch 60 s 1070. Nic jiného se nezměnilo, nastavení hry, úroveň detailů, vše je stejné, takže nedává smysl, aby to najednou s lepší grafikou zvládal procesor hůř než předtím.
Jelikož není mnoho možností, jdu přeinstalovat PC. Uvidíme.