Počítačová židle k PC?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
dyraen
Začátečník
Začátečník

Počítačová židle k PC?

Příspěvek od dyraen »

Ahoj vím, že to sem asi nepatří, ale nenašel jsem žádnou stránku pro podobné otázky bohužel...:( Hledal jsem hodně po netu, ale nenašel jsem nějakou dobrou prodejnu s kancelářskéma židlema nebo prostě židlema obecně k PC. Moji staré už nefunguje píst a je to nepříjemné sedět skoro na zemi. Preferoval bych nějakou židli kolem 5-6 000kč...zase nepotřebuji něajkou herman miller za 40. Podmínka je, aby měli prodejnu nebo showroom kde si mohu židle vyzkoušet jelikož jsem si už jednu objednal a byla celkem drahá a jako sedělo se mi na ní celkem špatně. Proto bych raději vyzkoušel a obchodum jako kika, IKEA atd nevěřím...v ALZE mají celkem dobré židle, ale pochybuji, že jsou v showroomu protože u dané židle není ikonka showroom...díky všem za pomoc.
Hexik21
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Počítačová židle k PC?

Příspěvek od Hexik21 »

Ahoj,
Před 5ti lety jsem hledal slušnou židli k PC. Poměr cena výkon. Nakonec jsem si vybral v XXL Lutz. Stála mě 6K nejspíš je to černá koženka i tak je furt jak nová neprosezená, měkká,nevrže,neskřípe. Navíc jako bonus, masážní prvky :D i když to je spíš jak vybrátor.. Měly na prodejně přímo místo kde sis židle mohl vyzkoušet. Já jich vyzkoušel tak 20 https://www.xxxlutz.cz/kancelarske-zidle-C5C2 Jinak tohle je zrovna ten druh otázky kde každý uplatní jen to co vyhovuje jemu. Takže 1000 lidí 1000 chutí ;)
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

Já bych ti doporučil koupit židli za 2k kterou si prvně určitě vyzkoušej a k tomu gymnastický balón na sezení za 300kč.
Uděláš maximum pro svoje zdraví i peněženku (budeš střídat sezení na tom i na tom, ze začátku to je na balónu "dřina" a nutí tě to vstávat a protahovat se - o to jde).
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

židli za 2k fakt ne, to jsem nedávno koupil do kanclu a je to hrůza, budu to muset dát pryč

Doma mám https://kancelarska-kresla.heureka.cz/a ... ahoma-pdh/ má to svoje mouchy ale to v této cenovce bude mít každá. Synchronní mechanismus je fajn, nemusíš mít záda pořád v jedné poloze.
davos8000
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od davos8000 »

mám tuto a jsem spokojený stále ve slevě 4500 kč a koupil jsem ji v Jysku před vánoci tp je ona HERNÍ ŽIDLE GAMBORG
darienfoks
Nováček
Nováček

Příspěvek od darienfoks »

Na podzim jsem po hodinach studovani vsech moznych zidli vybral zidli TITAN od SECRETLAB.
Sice byla asi za 9,5, ale zas sedim na ni casto, tak jsem trochu pustil chlup :D.

zatim ji mam asi 3 mesice a hned bych ji koupil znova
Blacksphere
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Blacksphere »

Na ten Titan od Secret Labu som tiez pozeral, ale ja by som ho chcel s tym materialom Soft Weave a tam sa cena splha uz k 500eur.
Coz je slusna palka :D
AMD 5800X3D | Noctua NH-D15 | MSI B450 Gaming Pro Carbon AC | Kingston 16GB 3200MHz | Asus ROG STRIX 1080Ti | Samsung 860 EVO 256GB | Samsung 860 EVO 1TB | Corsair RMx 1000W | Fractal Design Define 6
Leon_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Leon_ »

darienfoks píše:Na podzim jsem po hodinach studovani vsech moznych zidli vybral zidli TITAN od SECRETLAB.
Sice byla asi za 9,5, ale zas sedim na ni casto, tak jsem trochu pustil chlup :D.

Ja uz mam druhy titan. Prvy som mal ash a teraz softweave v charcoal. Na konkurencnom fore keby si videl aka hadka bola, ze to je uplne to iste ako dx racer :D typek nevedel rozdychat ze mu dakto hejtuje stolicku. Ale je to presne ako pises, proste to clovek musi sadnut. Tiez som nevahal ani sekundu.
.
Blacksphere
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Blacksphere »

@Leon
Ako dlho si cakal na dorucenie, obsah bol v poriadku?
AMD 5800X3D | Noctua NH-D15 | MSI B450 Gaming Pro Carbon AC | Kingston 16GB 3200MHz | Asus ROG STRIX 1080Ti | Samsung 860 EVO 256GB | Samsung 860 EVO 1TB | Corsair RMx 1000W | Fractal Design Define 6
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

darienfoks píše:Na podzim jsem po hodinach studovani vsech moznych zidli vybral zidli TITAN od SECRETLAB.

Taky o ni uvazuju, ma soucasna "zidle" se rozpadla po pul roce pouzivani... GXT 707R Resto Gaming Chair (pro rejpaly, za cenu co jsem na ni dostal, by jste si jich poridili 5...)
3 mesice mi na doporuceni prijdou malo, co te nakonec presvedcilo ke koupi prave tehle? Prvni mesice jsem byl ze sve taky nadseny, pak neco "povolilo" v sedaku a je by vyhozeni.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

Leon_ píše:

Ja uz mam druhy titan. Prvy som mal ash a teraz softweave v charcoal. Na konkurencnom fore keby si videl aka hadka bola, ze to je uplne to iste ako dx racer :D typek nevedel rozdychat ze mu dakto hejtuje stolicku. Ale je to presne ako pises, proste to clovek musi sadnut. Tiez som nevahal ani sekundu.
Muzes pls poslat odkaz na konkurenci forum? Posty na jine weby jsou tady bezne i od modu, tak v tom snad neni zadny problem. Diky moc
Prosim te, pises ze mas uz druhou. Myslis na dvou mistech, nebo prvni uz doslouzila...? Pripadne, po jake dobe sis poridil nahradu prvni? Prozradis pls svou vahu (staci orientacne do 100, 101-130, nad 130). Diky
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
Sabracon
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sabracon »

Tak jsem teda objedna ten Titan. Puvodne jsem chtel GXT 707R Resto Gaming Chair ale jak pisete ze se rozpada tak radeji ne. Udivujeme ze jsem na titana nenasel zadny cz recenze nebo nejake vetsi zkusenosti. Vsechno zahranici a objednavka teda taky primo u ni. Tak jsem zvedavej, libi se mi elegantni provedeni a velka sedaci plocha pro normalni lidi :) Pokud mate s Titanem nejake zkusenosti prosim klidne se rozepiste :) nebo hodne linky :)
Intel Core 2 Q6600 2,4 ghz@3Ghz // Arctic-Cooling Freezer 7 // Gigabyte MB GA-P35-DS3L (rev. 2.0) // PowerColor HD 4850 512MB DDR3 // A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz // Samsung SpinPoint F1 3.5" 640GB HD642JJ // Sony Nec AD-7200S černá OEM
Pepe3dx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pepe3dx »

Židli jsem řešil snad půl roku, ale nechtělo se mi za ní dávat 5k+.

Nakonec jsem koupil od české firmy Hawaj a po půl roce používání můžu říct, že je úplně v pohodě.

https://www.hawaj.cz/kancelarske-zidle- ... -1350.html

Bál jsem se tý umělý kůže, ale asi už to mají nějak vychytaný, protože prdel se na ní nelepí, takže na ní můžeš sedět jen v trenkách. A toho jsem se bál nejvíc.. :)

Kámoš si na vánoce koupil DX racera skoro za 9k a pokaždý, když u něj jsem, tak mu ho "testuju". Jako rozdíl v tom je toe jasný, ale zas tak velkej teda né..

Navíc má plastový područky a to by mi docela vadilo. Nevím proč na takhle drahou židli neudělají klasický polstrovaný.. :?

https://www.dx-racer.cz/zidle/zidle-do- ... -wy0-n.php

A taky záleží kolik vážíš..ono jestli máš 120 kg+, tak budeš muset přitlačit a koupit něco kvalitnějšího aby ti chvilku vydržela.
MB: Asus CH6E CPU: Ryzen 7 5700X3D Cooler: Be Quiet! D.R.P. 4 RAM: Ballistix Sport LT 2x16GB @ 3800Mhz CL 16 GPU: GeForce RTX 4070 Super PSU : Seasonic F.P. Gold 850 FX SSD: Corsair Force MP510 1TB + Lexar NQ790 2TB HDDs: Seagate BarraCuda 7200 2+3TB + 2+2TB ext. Case: Phanteks Evolve X (5x140 fans) QD-OLED: 27"Gigabyte MO27Q2 @ 240Hz Mouse+Keyb : Logitech G502 / Corsair K70 LP (red) Sound: Creative Stage 2.1 + Turtle Beach Atlas Air Sys: Win 11 Pro
opavlicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od opavlicek »

Taky zalezi jak jsi vysoky, nektere zidle jsou hodne dobre, ale aby ses mohl oprit, tak muzes mit max. 185cm apod. Nejlepsi je nekam si zajit a zidli vyzkouset, nebo si spocitat miry podle vysky operky.
Hujec
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hujec »

Osobně rád nakupuju v TS Bohemia u nás v Olomouci, ale vím, že mají pobočky po celé ČR- nevím, jestli je to tak i jinde, ale měli tam vystavených nějaké kancelářské židle, které působily solidně a přitom byly v cenovém rozpětí někde okolo 3-8 tis. Kdybych chtěl brát někde židli, tak bych je tam minimálně vyzkoušel.
Hujec
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hujec »

Tak jsem byl v Bohemii, ale nic moc mě tam nakonec nezaujalo- před nedávnem jsem objednal na doporučení židli odsud https://www.a-market.cz/2580-kancelarske-zidle-kresla a aspoň zatím opravdu spokojenost- hlavně vzhledem k tomu, za jakou částku ta židle byla.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“