nForce a firewall

Vše týkající se základních desek. Od problémů, výběru, informací, BIOSů, ovladačů a další.

Moderátoři: Eddward, PKBO

jixjox
Nováček
Nováček

nForce a firewall

Příspěvek od jixjox »

Má cenu na desce s nForce3 250Gb používat integrovaný firewall - máte s tím někdo zkušenosti - případně jak dopadá ve srovnání s kerio a nortonem (možnosti nastavení, zatížení procesoru atd.)
Gigabyte K8NE, Athlon 64 2800+, 2x256 DDR 400 CL2, HDD seagate 200GB SATA, Gforce 6600,
eraser
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser »

jasně, že má - klesně ti zátěž procáku
Gentoo | XFCE | Mozilla Suite
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: nForce a firewall

Příspěvek od Shit »

jixjox píše:Má cenu na desce s nForce3 250Gb používat integrovaný firewall - máte s tím někdo zkušenosti - případně jak dopadá ve srovnání s kerio a nortonem (možnosti nastavení, zatížení procesoru atd.)
Záleží na připojení....
Pokud nepoužíváš síťovku resp. používáš, ale nechceš tam mít firewall - nevidím jediný důvod ho tam instalovat. Pro "modemisty" to zkrátka není. :(
V ostatních případech to vyzkoušej, ale ohlasy na netu se hodně různí - často jsou problémy.... :(
Jannnn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jannnn »

Odkud si muzu tenhle firewall stahnout? na cd k desce (MSI K8N neo2 platinum) neni....
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Jannnn píše:Odkud si muzu tenhle firewall stahnout? na cd k desce (MSI K8N neo2 platinum) neni....
Ten Firewall u nForce3 je integrovaný hardwarový firewall, nepleť si to s KPF nebo nortonem, to jsou zase softwarové firewally
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Jannnn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jannnn »

aha. A jak ho teda zapnu, nebo nejak nastavim?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jannnn píše:Odkud si muzu tenhle firewall stahnout? na cd k desce (MSI K8N neo2 platinum) neni....
Ten FW je součástí NF3 a "ovladače resp.obslužný software FW" jsou součástí chipset driveru. :wink:
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Jannnn píše:aha. A jak ho teda zapnu, nebo nejak nastavim?
při instalaci ovladačů nForce, se tě to ptá, jestli ho chceš nainstalovat.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

měl bych taky jeden dotazek k firewallu nevite nekdo o nejake technicke dokumentaci respektive navodu jak na nej me prijde takovej neohrabanejsi nez napriklad kerio a jeste jeden dotaz na desce asus a8n-sli delux nemohu zakazet pripojeni na sitovce kterou hlida firewall je to celkem pochopitelny ale jak se tedy odpojit bez nutnosti vypinat firewall?vsem dik za odpoved snad jsem to nekde neprehlidl.
istefank
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od istefank »

Pri mojej doske Abit NF8 po inštalácii driverov sa mi na ploche umiestnila ikonka s odkazom na web, na stránku, ktorá ma prevedie nastavením firewallu.
Abit NF8, AMD Athlon 64 3000+, 1024 MB PC3200 CL2,5 Kingston, SATA 80GB WD, MSI FX5700LE 622MHz/382MHz,
Benet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benet »

Smith píše:
Jannnn píše:aha. A jak ho teda zapnu, nebo nejak nastavim?
při instalaci ovladačů nForce, se tě to ptá, jestli ho chceš nainstalovat.
No me se to teda neptalo zeptalo se me to na NVIDIA IDE SW Driver podle manualu pak měla nasledovat otázkos tím firewallem jenže nepřišla mam desku MSI K8N Neo2
istefank
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od istefank »

Tak to už neviem, kde je problém. Tvoju dosku nepoznám. Mne sa po inštalácii driverov zo brazí na ploche ikonka "NVIDIA Web-based Interface", na kt. keď kliknem a samozrejme som na nete odkáže ma na stránku, ktorá ma prevedie kompletnou konfiguráciou firewallu.
Abit NF8, AMD Athlon 64 3000+, 1024 MB PC3200 CL2,5 Kingston, SATA 80GB WD, MSI FX5700LE 622MHz/382MHz,
istefank
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od istefank »

Musím ale potvrdiť, že s týmto firewall - om sú problémy. Mám také skúsenosti (pri mojej doske), že spomaľuje bootovanie Win XP, resp. detekciu siete. :(
Firefly
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Firefly »

istefank píše:Musím ale potvrdiť, že s týmto firewall - om sú problémy. Mám také skúsenosti (pri mojej doske), že spomaľuje bootovanie Win XP, resp. detekciu siete. :(
Mohu jen potvrdit. Mám DFI LP UT nF4 Ultra-D. Z dodaného CD (nForce 6.37) se Firewall nechtěl korektně nainstalovat, tak jsem stáhl 6.39 Standalone Kit pro nF4, z kterého vše proběhlo korektně až na to, že FW zcela zablokoval síťový provoz a to i v případě, že jsem ho vypnul, prostě jen tím, že byl nainstalovaný , blokoval detekci sítě. Takže jedu klasicky Kerio, je česky a nemusím u toho studovat vyšší dívčí.
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Čtete mi myšlenky, ptalo se mě to na instalaci Ethernet ovladačů, a když se kouknete do síťového připojení, vlastnosti, TC/IP vlastnosti, tak je tam přímo na jedné záložce pár položek od Nvidie, Firewall, Network acces manager, network profiles. NA cokoli kliknete, tak se napíše že se to musí nainstalovat, ale nenajde to setup.exe, ani když tam je CDčko od desky.
Zaráží mě osobně taky to, že u mého solteku nefunguje Nvidia System utility, s ničím se tam nedá hejbat, a není tam žádnej Ntune, tady psali že je když ji testovali.
Boumba
Nováček
Nováček

ASUS k8n - NV Firewall

Příspěvek od Boumba »

Firewall funguje dobre, pres webove rozhrani je mozno nastavit nekolik prednastavenych urovni, pc zcela zablokovat nebo zcela odblokovat a je mozno prednastavit 3 uzivatelska nastaveni. Mam jediny srandovni problem, jedu pres chello a pokud mam nastaveno prime pripojeni na internet, nemohu se prihlasit na seznam. Jakmile nastavim proxy na poskytovatele, tak seznam bezi, ale pres scan.sygate.com mam firewall deravej jak reseto.

Firewall by se snad mel v uzivatelskem nastaveni i ucit jako sw firewaly, ale tohle mi nefunguje. Ve spravci zarizeni je v sitovych adapterech nVidia nForce Networking adapter, ve vlastnostech na zalozce Configuration byl mel jit ethernet i firewall nastavit jako pres web, ale nastaveni nefunguje.
Pan_Jan_83
Nováček
Nováček

Jede mi

Příspěvek od Pan_Jan_83 »

Na mojí desce Dfi lp u -d jede bez nejmenších potíží(instaloval jsem ale rovnou aktualní N foercy od výrobce Mam SP2 možná má vliv tohle?
A64-winch_939 Dfi Lp-u-D_Fsb 300_2x256_Adata 600mhz_sata t7k250_gainward 66gt_FS-p19-2_
Maya 44+Audigy 1_400Watx_2x200W sloupy_
2x gramo Numark_Mix Behringer dfx 700
Xp Sp2
olgoj
Nováček
Nováček

Nvidia firewall

Příspěvek od olgoj »

Ahoj, poradí mi někdo jak zapnout a hlavně vypnout hardwarový firewall na MB Gigabyte s chipsetem nForce4 Ultra. Vůbec si nejsem jistý tím, jestli jsem ho instaloval nebo spustil. Díky.
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

Proc bys ho vypinal?? Jen si nejakou utilitou uvolni porty, ktere na neco potrebujes. Jako predpokladam ze to chces vypnout pac ti to treba blokuje nejaky programi, nebo se nepichnes k netu. Jinak je firewall good vec...
olgoj
Nováček
Nováček

Příspěvek od olgoj »

Asi budu vypadat jako blbec, ale kde zjistím jestli je nainstalovanej? Mám totiž problém s WIFI. Sousedovi to jede dvakrát tak rychle než mě. Už si s tím nevím rady, tohle mě napadlo jako poslední možnost.
Odpovědět

Zpět na „Základní desky“