Výpadek proudu a PC nenaběhne

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
TomasAFc
Nováček
Nováček

Výpadek proudu a PC nenaběhne

Příspěvek od TomasAFc »

Ahoj,

včera došlo k výpadku proudu, PC bylo v režimu spánku a v zásuvce bez přepěťové ochrany. Po zapnutí se nic neděje. Proud do desky jde svítí diody(červeně(ale myslím, že to má každá deska jinak - barvy).
Nikde nic spáleného nevidím.

Dnes zkusím vyměnit zdroj a uvidíme. Napadá mě , že by mohl být i vadný spínač PC (zapnutí), protože, pokud to nepůjde ani s funkčním zdrojem je problém u zdroje, nebo to může nějaká další součást PC (deska, disk, paměti, atd.)?

ZDROJ Be quiet! System Power B8 450W - je v záruce, ale kdo ví, jestli uspěji.

Děkuji za názory nebo rady

Tomáš
werygood
Začátečník
Začátečník

Re: Výpadek proudu a PC nenaběhne

Příspěvek od werygood »

Vadný spínač zkusíš lehce - na desce jsou dva drátky, které když spojíš (třeba šroubovákem), tak by se PC mělo zapnou. Které to jsou najdeš v manuálu desky. Ale tím to imho nebude, to by byla blbá náhoda.
zsdx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zsdx »

Vypojit ze zasuvky, nechat vybit (nebo zapnout naprazdno), do zasuvky zpet a zapnout jsi zkousel? Tim bych zacal.
TomasAFc
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomasAFc »

zsdx píše:Vypojit ze zasuvky, nechat vybit (nebo zapnout naprazdno), do zasuvky zpet a zapnout jsi zkousel? Tim bych zacal.
děkuji zkusím před výměnou zdroje.
TomasAFc
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomasAFc »

S jiným zdrojem taky nic, vyndal jsem baterku biosu a grafiku(musel jsem abych se dostal k baterce biosu). najednou šlo s jiným zdrojem, zkusil jsem starý a taky to jde, takže jsem rád, že se nic nezničilo.

Díky za radu.

Tomáš
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“