trpím na to, když se na monitoru objeví špatný pixel/subpixel. Nemůžu od toho pak odtrhnout oči a rozptyluje mne to.
Měl jsem asi 7 monitorů v průběhu času a všechny byly v pořádku - měl jsem štěstí. Co jsem měl notebook, tam už takové štěstí nebylo ale naštěstí byly subpixely víceméně vidět jen při černé barvě + display měl FullHD v 15 palcích, jemný rastr a nebylo to rušivé.
Vzhledem k tomu, že bych stávající monitor rád nahradil něčím modernějším, hlavně co se týče frekvence a odezvy sháním:
- 24 palců FullHD
- TN panel
- 144Hz / odezva co nejnižší
- nastavitelný stojan, známější značka
------------------
a) Jak to řešíte vy, pokud máte stejný problém jako já? Doufat, že to bude ok či případně vrátit?
b) Je nějaká značka monitoru, kde mají záruku 0 vadných pixelů + subpixelů? Klidně bych si připlatil na ceně za tuto možnost.
c) Je nějaká značka, se kterou máte v tomto ohledu dlouhodobě dobrou zkušenost? I tak je to o náhodě prostě - já mam dobrou zkušenost se Samsungem.
Ptám se jelikož jsem dneska kvůli tomu vracel jedno LCD - subpixel byl rušivý na bílé barvě (většinu času trávim v prohlížeči a většina webů má bílé pozadí).
Vracení zboží rád nedělám a ani nemám potřebu to zneužívat, protože když už dané zboží kupuji, mám o něj zájem. U nejmenovaného prodejce se chovali v pohodě a nebyl žádný problém.
Nicméně to neřeší mojí situaci.
Děkuji za rady a zkušenosti.