[RADA] Herní sestava do 50 000,- bez monitoru

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
marty63
Nováček
Nováček

[RADA] Herní sestava do 50 000,- bez monitoru

Příspěvek od marty63 »

Ahoj, našel jsem toto odborné fórum a chtěl bych požádat o návrh herní sestavy z konkrétních komponent dostupných v Czech Computeru -mám s nima dobré zkušenosti a mám to velice dobře dostupné pro případné reklamace. Strop jsem stanovil na 50 000,- Kč. Jistěže to může být i méně.
Chci to kvůli hraní Train Simulátoru v budoucnu na 32" LCD (asi zakřivený). V současnosti mám tento monitor:
https://www.czc.cz/iiyama-g-master-gb28 ... 62/produkt
Jde mi o to, že ta hra umožňuje filtrování textur anizotropní 2x, 4x a 8x. Antialiasing to umožní v maximálním nastavení FXAA+3x3 SSAA. Udělal jsem si screeny ze hry a je to prostě nádhera. Chtěl bych to hrát v tomto max nastavení - aby se to slušně hýbalo. V kvalitě zobrazení jsem holt maximalista.
Pokud byste nebyli ochotni vypsat potřebné komponenty, napište mi prosím, které PC prvky nejvíce ovlivní kvalitu zobrazení (jestli musí být max grafika a stačí horší procesor ap.). I to mi moc pomůže.

Požadavky:
1) Na bázi Intel
2) 1 TB rychlý SSD disk pouze na hry, může tam být i druhý SSD pro systém pokud se to vejde do limitu.
3) Standardní 4 TB HDD
4) alespoň 16 GB co nejrychlejších RAM
5) Grafika alespoň RTX 2070 (jenom NVidia ne AMD)
6) Kvalitní zdroj (asi min. 650 W) i MB a větráky (vůbec se neorientuju)
7) Systém může být a nemusí - když ano, tak W10 Home (PRO je zbytečný)
8) Bez Office 365
8) Co se týče skříně, moc se mi líbí tohle: https://www.czc.cz/be-quiet-silent-base ... 54/produkt
Předem moc děkuju za rady.
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

Re: [RADA] Herní sestava do 50 000,- bez monitoru

Příspěvek od -Vladimir- »

Dobrý den,
zde je sestava za 52K již s RTX 2080 se všemi požadavky které jste si zadal https://www.czc.cz/245054,220742,246536 ... 15407/kody na RTX 2070 samozřejmě můžete ponížit, budete sice bezpečně v limitu, ale výkonem půjdete s grafikou ne docela neznatelně dolů. Přičemž nastavení, které jste si oblíbil, naloží spíš grafice.

Deska se může zdát drahá, opak je spíše pravdou, do 5K si nejsem vůbec jist, jestli seženete desku s tak super napájením a dobrou výbavou. K procesorům Intel od generace Coffee Lake, u Ryzenů je to trošku jinak a kupodivu lepší.

Klidně bych zvážil i Ryzen 7 2700, otázkou budiž, jestli zrovna TS není nějak háklivej na latenci, ať už mezi CPU jádry navzájem (u Ryzenu i mezi CCX) či mezi CPU jádrem a cache... jako na rovinu, u Ryzenů to sice není o moc, ale latence má větší.
ignorelist: Stratos (již trvale)
marty63
Nováček
Nováček

Re: [RADA] Herní sestava do 50 000,- bez monitoru

Příspěvek od marty63 »

Veliké díky, strašně jste mi pomohl. Mám se od čeho odpíchnout-ten zdroj je dostačující pro RTX 2080? Nebo raději 700 (750 W)?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“