Chtěl bych převést hudbu z vinylových desek na MP3. Některé desky jsou poškrábané a je slyšet velký šum.
1) Chtěl bych se zeptat, jakým programem (nejlépe pro začátečníky) lze škábance a šum potlačit (popř. odstranit) ?
Stáhl jsem si AudaCity, ale nenašel jsem vhodné filtry. Zkoušel jsem Cool Edit Pro, ten sice má různá nastavení, kterým ale nerozumím, takže výsledný zvuk po filtrování je strašně zkreslený a nedá se poslouchat.
2) Když si nahraju hudbu do PC z externího přehrávače (výstup má pouze mono), lze nějakým programem převést mono na stereo ?
Díky všem
Převod hudby z vinylové desky
- TomAker
- Začátečník

Převod hudby z vinylové desky
CPU: Athlon XP 2600+ Barton 333 Mhz Box; Deska: Epox 8RDA3+ nForce2-ultra400 Rev 3.1; RAM: Kingston 512MB DDR400 CL 2.5; Grafika: Sapphire Radeon9600 128MB, 128bit; HDD: Hitaxhi 160GB UATA/100 8MB; Skříň: JNC 8673B, 350W
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: Převod hudby z vinylové desky
Calhoun píše:Chtěl bych převést hudbu z vinylových desek na MP3. Některé desky jsou poškrábané a je slyšet velký šum.
1) Chtěl bych se zeptat, jakým programem (nejlépe pro začátečníky) lze škábance a šum potlačit (popř. odstranit) ?
Stáhl jsem si AudaCity, ale nenašel jsem vhodné filtry. Zkoušel jsem Cool Edit Pro, ten sice má různá nastavení, kterým ale nerozumím, takže výsledný zvuk po filtrování je strašně zkreslený a nedá se poslouchat.
2) Když si nahraju hudbu do PC z externího přehrávače (výstup má pouze mono), lze nějakým programem převést mono na stereo ?
Díky všem
GoldWave je super. Ale je trial
- howard
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Magix Audio Cleaning Lab naprosto ruleezni program, vyzkousel jsem ho a je fakt uzasnej a vubec neni drahej,az me to prekvapilo.
Mono na stereo prevedes snadno, napr. ve Sound Forge, ale uvaz, jaky to bude stereo - v obou kanalech bude to same - tak jestli to ma cenu, jako mono to bude zabirat 2x min MB.
Nezapomen po nahrati skladby do kompu a pred prevedenim na mp3 kazdou skladbu normalizovat (vsechny na stejnou uroven).
Mono na stereo prevedes snadno, napr. ve Sound Forge, ale uvaz, jaky to bude stereo - v obou kanalech bude to same - tak jestli to ma cenu, jako mono to bude zabirat 2x min MB.
Nezapomen po nahrati skladby do kompu a pred prevedenim na mp3 kazdou skladbu normalizovat (vsechny na stejnou uroven).
Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.
- TomAker
- Začátečník

Goldwave me vyhovuje, hlavne ma uz prednastavene filtry, tak je pouzivani filtru jednodussi.
Ohledne prevodu mono na stereo. Nema nejaky program funkci, ze vezme prvni kanal, ten pak nejakym zpusobem upravi (zpozdi signal, zmeni frekvence nebo neco takoveho) a vlozi ho do druheho kanalu, takze pak bude vlastne stereo nasimulovane ?
Podle me to dnesni hi-fi veze (nebo zesilovace) dokazou, ze prevedou nejakym zpusobem mono na stereo, takze to hudebni laik (a lidi s absolutnim hluchem
) nepoznaji.
Ohledne prevodu mono na stereo. Nema nejaky program funkci, ze vezme prvni kanal, ten pak nejakym zpusobem upravi (zpozdi signal, zmeni frekvence nebo neco takoveho) a vlozi ho do druheho kanalu, takze pak bude vlastne stereo nasimulovane ?
Podle me to dnesni hi-fi veze (nebo zesilovace) dokazou, ze prevedou nejakym zpusobem mono na stereo, takze to hudebni laik (a lidi s absolutnim hluchem
CPU: Athlon XP 2600+ Barton 333 Mhz Box; Deska: Epox 8RDA3+ nForce2-ultra400 Rev 3.1; RAM: Kingston 512MB DDR400 CL 2.5; Grafika: Sapphire Radeon9600 128MB, 128bit; HDD: Hitaxhi 160GB UATA/100 8MB; Skříň: JNC 8673B, 350W
- Standa99
- Začátečník

-
Na doporuceni je toho hodne. Pokud jsi zkousel CoolEdit, tak ten se dnes jmenuje Adobe Audition a ma hodne dobry nastroj pro odsumeni. Pokud mu ukazes 2 sec. pasaz se sumem (na zacatku LP), tak ti ho odstrani z cele nahravky. Ostatni softy vetsinou pouzivaji odsumeni tak, ze ho zmensi na uroven uzitecneho signalu, coz v tichych pasazich neni ono. Pak pouzivam pluginy od Waves a to Ultramaximizer a Maxxbass. Pro vypalovani vyuzivam CD Architect.
Gigabyte 965-DS4 v3.3, Q9300, 4x1GB Adata EE, Sapphire 4850