prosil bych o radu zdejší HW mistry o radu s následujícími problémy, které se mi vyskytli po upgradu mého PC.
Přecházel jsem z i5 6500 sestavy na již zmíněný Ryzen 5 3600 s deskou Asus Crosshair Hero VI.
Update biosu přes USB proběhl bez problému, instalace windows a ovladačů taktéž. Poté jsem hrál již nějaké hry jako Zaklínač 3 nebo Sekiro a zkoušel i streamování cca dvou hodinek a vše také OK.
Ale již párkrát se mi stalo že když jsem byl mimo PC resetoval se mi. Netušil jsem proč a jednou když jsem koukal na filmík, tak mi vyskočila modrá smrt s názvem "DRIVER OVERRAN STACK BUFFER"
Tak jsem googlil a zkoušel přes cmd "scannow" nebo "chkdsk" či také diagnostiku pamětí a vše naprosto v pořádku, tak jsem udělal ještě jednou čistou instalaci windows a od té doby se mi objevila modrá smrt jednou ale nyní s názvem "KERNEL SECURITY CHECK FAILURE". Tak netuším jestli první BSOD problém vyřešen a druhý teda objeven, ale opět přes zmíněné utilitky jsem testoval a nic špatného. Jediné co mě tedy napadá je že všude píšou že je dobré mít nainstalovaný nejnovější update windows na verzi 1903, tu ale nemám a i po manuální snaze ho nainstalovat se mi ukáže následující chyba: https://support.microsoft.com/en-us/hel ... versions-o.
Přitom Intel RST na AMD chipsetu nejde a opět jsem googlil a jediné co jsem se dočetl bylo, že mám nainstalovat RAID ovladače od AMD, což jsem samozřejmě udělal (AMD chipset drivery atd mám jinak nainstalované). Tak netuším co dál, při hraní se mi zatím BSOD naštěstí neobjevil.
Má sestava je jinak:
Motherboard: ASUS CROSSHAIR VI HERO (X370)
PSU: Cooler Master G650M
GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G
CPU: Ryzen 5 3600 + Noctua NH-U9B SE2
RAM: Kingston HyperX 16GB DDR4 2133Mhz
Sound Card: Creative Sound Blaster-Z
Storage: SSD: Kingston 120GB, (32/7200) Seagate Barracuda 2TB (64/7200)
Budu velice vděčný za veškeré nápady či rady co s tím.
Děkuji mnohokrát

PS: Ještě je taky divné že se svým zmíněným chladičem se mi v IDLE pohybují teploty mezi 45-60 stupni, skáče to jak kdyby to bylo nemocné a v loadu jdu na 70 stupňů. Stejné teploty byly se stock chladičem, jako kdyby nebyl žádný rozdíl ale co jsem četl, tak tento problém má spoustu lidí, přitom chladič mi ani nepřijde tak horký.