Ako zistit najslabsi hardware v mojom PC
Moderátor: Don
- mako-z
- Začátečník
-
Ako zistit najslabsi hardware v mojom PC
Zdravim Vas. Zaujima ma ci existuje nejaky software ktory by mi zistil najslabsi hardware v PC, ktory by porovnal vykon CPU, GPU, RAM a urcil "tenke hrdlo". Nieco podobne co bolo sucastou Win 7.Spustilo sa to v operacnom systeme a vyhodilo to urcity Rating (nejake celkove cislo napr 3,1) a plus rating (cislo) pre jednotlive komponenty v PC ako RAM, CPU, GPU, vykon v 3D. Isto si na to pamatate. No vo Win 10 som to uz nenasiel. existuje nejaky soft alebo utilitka ktora by to dokazala urobit a zistit vo Win 10?
Vdaka
Vdaka
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ako zistit najslabsi hardware v mojom PC
Neexistuje, protože podle čeho to má hodnotit?
Ve WIN7 to hodonotilo, podle toho co byl v té době průměr...
Ve WIN7 to hodonotilo, podle toho co byl v té době průměr...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak...kdyz nekdo napr. dela veci narocne na procesor a nestaci mu ani 8 jadro, tak muze mit v PC "obecne" nejslabsim HW integrovanou grafiku, ale upgrade grafiky mu vubec nepomuze
Napis jsem celou sestavu a nekdo ti rekne.
Napis jsem celou sestavu a nekdo ti rekne.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- rbclass
- Žlutá karta
-
staci si spustit par hier a msi afterburner osd..tam sledujes vytazenost daneho HW..vacsinou to je tak,ze ak ti nejde naplno gpu,brzdi ho cpu(ak nemas zapnuty vsync,alebo nehras v 720p) ..ram by som sa orientoval pomocou testov,tj zisti optimalnu hodnotu ..tj hlavne 3000+
alebo najlahsie je sem napisat tvoju zostavu a odbornici z tohto fora ti to objasnia
alebo najlahsie je sem napisat tvoju zostavu a odbornici z tohto fora ti to objasnia
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Cože? To je dobrej nesmysl.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
- mako-z
- Začátečník
-
Zdravim. Tak nakoniec som nasiel to po com som tuzil na tejto stranke https://winaero.com/ utilitku s nazvom winareo WEI tool v1.0. Je to vlastne to iste ako vo win7 ale bezi to aj pod win10. Ten index beriem tak orientacne lebo ako ste spominali vela zalezi od software aky pouzivam. Niektory moze byt narocny na CPU a uplne mi na jeho pouzivanie staci shitova grafika, a dalsi moze byt narocny na GPU a CPU-cko sa pri nom flaka. Takze naozaj zalezi od softwaru. No pre hrubu orientaciu mi staci aj ta utilitka. Zatial dakujem za vsetky prispevky a snahu pomoct.Vdaka. S pozdravom Marek.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
K čemu ten bloatware je dobrej, koukám na to a nějak to nechápu...
- orgasmic
- Začátečník
-
Možná to byl pokus o reklamu, tak blbý přece být nemůže.
Asus Rog Strix G18
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Na to má moc starej účet...
- Jackal
- Mírně pokročilý
Já mám placenou verzi AIDA64 a ta má součástí i porovnávací benchmarky. Může ti to mnohé říct o tvém hardware.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Notebook: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Keyboard: Logitech MX Keys S Graphite, Mouse: Logitech G Pro X Superlight 2, Monitor: 27" AOC Q27G2S/EU Gaming QHD, OS: Windows 11 Pro x64, Verze 24H2 (Professional)
Keyboard: Logitech MX Keys S Graphite, Mouse: Logitech G Pro X Superlight 2, Monitor: 27" AOC Q27G2S/EU Gaming QHD, OS: Windows 11 Pro x64, Verze 24H2 (Professional)