Sharkoon 3,5" CCFL

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
dravgunov
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Sharkoon 3,5" CCFL

Příspěvek od dravgunov »

Potřebuju menší radu, jelikož se nijak v elektro věcech nijak neorientuju tak se radši zeptám. Mám sharkoon ccfl controller a na naněj se dají napojit dva invertory. A když chci například vypnout jen jednu sadu katod tak bych je musel od controlleru odpojit a to je dost nanic. Takže chci aby byly oba sety katod (2 invertory + 4katody) napojeny na controller a mohl jsem ovládat jestli bude svítit buď jakýkoliv set katod nebo aby byly zapnutý všechny. A chtěl bych se zeptate jestli teda stačí napojit ten switch tak jak je na tom obrázku. Díky

http://forum.pctuning.cz/gallery/albums ... katoda.JPG

Obrázek
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

mělo by to stačit...jde teda o to, jestli je ten regulátor stavěnej i na to, aby vydržel ten odpor, kterej bude, když katoda nebude odebírat, ale asi by měl být...já bych se toho nebál...klidně to zapoj... :wink:
dravgunov
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dravgunov »

Stoobi píše:mělo by to stačit...jde teda o to, jestli je ten regulátor stavěnej i na to, aby vydržel ten odpor, kterej bude, když katoda nebude odebírat, ale asi by měl být...já bych se toho nebál...klidně to zapoj... :wink:
THX přesně to jsem chtěl slyšet, vyzkouším :wink:
Fx
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fx »

No ono nevadi, kdyz je jeden invertor nezapojeny, takze nejvetsi problemy by mohl delat prave okamzik vypnuti - jestli se tam nahodou nebude neco indukovat, cim by mohlo dojit k odpaleni. Kazdopadne tohle uz asi zas patri do modifikaci HW...
Svět je neskutečně proměnlivá záležitost...
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Jen taková malá technická...ohledně toho schématu...není z toho zřetelně poznat kam ten žlutej drátek vede, ale každopádně to nebude fungovat jak by sis představolal, ani kdyby šel k černýmu drátu, ani kdyby šel k červenýmu.Když ten vypínač dáš do pozice "1" a žlutej drátek pude k červenýmu tak se nic nestane- nic nevypneš, když pude k černýmu tak si to zkratuješ :roll: ...takže rozřízni třeba červej drát(ten co vede od controlleru k invertoru) a spoj ho tím vypínačem :wink: .
dravgunov
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dravgunov »

mhl píše:Jen taková malá technická...ohledně toho schématu...není z toho zřetelně poznat kam ten žlutej drátek vede, ale každopádně to nebude fungovat jak by sis představolal, ani kdyby šel k černýmu drátu, ani kdyby šel k červenýmu.Když ten vypínač dáš do pozice "1" a žlutej drátek pude k červenýmu tak se nic nestane- nic nevypneš, když pude k černýmu tak si to zkratuješ :roll: ...takže rozřízni třeba červej drát(ten co vede od controlleru k invertoru) a spoj ho tím vypínačem :wink: .
http://forum.pctuning.cz/gallery/albums ... katoda.JPG tady to snad trochu vidět je...no nic červenej jde k červenýmu a žlutej k černýmu. Jinak většina mi radila abych to udělal tak jak jsem to naznačil a že to bude fungovat (XPM to tak má a funguje). Nějak jsem nepochopil co jsi mi chtěl poradit, že mám spojit jen jeden drát (červenej) co vede z vypínače s tím červeným a na ten žlutej se vykašlat ??? akorát mě děsíš :)
stanimir
Nováček
Nováček

Příspěvek od stanimir »

Nechci ti radit ale když spojíš červenej drát s černým přes vypínač tak ti to pude akorát do zkratu a odpálíš nejspíš ten regulátor. Jak ti tady radil někdo předemnou tak jenom přeruš červenej drát a vypínač zapoj jen na červenej.
Fx
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fx »

Presne tak, jde jen o to, prerusit obvod na jednom miste
Svět je neskutečně proměnlivá záležitost...
Kerry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kerry »

proste strihni cervenej drat, a ty konce spoj pres vypinac

---------vypinac----------
----------------------------- (tenhle je cernej)

chapes ?
shadow, jeho revírem je pct forum, jeho tempo je vražedné, jeho protivníky jsou smetištní krysy, komunisti a zlí admini. Shadow postuje ve dne v noci, jeho úkolem na fóru je bránit spravedlnost...
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“