Někdo z vás určitě ví o mém problému s procesorem, nestabilitou systému atp. Řešil jsem to v procesorech Intel v tématu Degradace OC CPU.
Povedlo se mi procesor nějakým způsobem vyladit tak, aby byl stabilní v P95 bez i s AVX. Počítač makal asi týden v pohodě, pak se zase začaly objevovat náhodné pády. P95 najednou nebyl stabilní a po pár vteřinách padnul. Neměl jsem čas to řešit, takže jsem to vše hodil na default a odsunul na někdy.
Dneska jsem se k tomu na chvíli dostal a zjistil, že to není stabilní ani na defaultu. Když v P95 nastavím test Large FTTs pro stress řadiče pamětí a pamětí samotných, je to instantní error na všech šesti jádrech. Blend test, který by měl obsahovat všechny ostatní testy taky okamžitě padne.
Stáhl jsem tedy Memtest86, nahodil na flashku a spustil. Po asi dvou a půl hodinách testování to vyhodilo 2 errory. V Memtestu se ale vůbec nevyznám a proto bych rád poprosil o rozklíčování tohoto problému.
Jedná se o první sestavu v mém podpisu. Paměti jsou HyperX Predator a běží na XMP profilu 1, tedy na 3200MHz při CL16 a 1.35V. Vše ostatní běží na default.
S pamětmi nebyl jediný problém, počítač byl několik měsíců stabilní, resp. nepadal. Jsou v počítači někdy od konce ledna. Cca. v červnu začaly všechny problémy s nestabilitou systému. Já ji ale přisuzoval přetaktovanému procesoru, na paměti jsem nikdy nesáhl ani je netestoval.
V příloze jsou fotky z Memtestu.
Díky za pomoc.