po delší době jsem se rozhodl pro výraznější obměnu HW. Nehoní mě ani čas a finančně taky nemám jasně daný limit, ale byl bych rád v co nejlepší poměr cena výkon v kategorii kolem 20-30 tisíc. Měl bych několik dotazů:
1) Rád bych to stihnul do Vánoc. Je to podle vás OK, nebo má smysl čekat na nový rok a nějaké případné slevy komponent?
2) Ze své současné sestavy bych si chtěl nechat zdroj (je starý, ale pořád dost OP mi přijde) a SSD, souhlasíte?
Intel Core i5-4670 3,4 GHz
2x8 GB RAM DD3 Kingston
AMD Radeon R9 280X, 4096 MB RAM + chladič Accelero Xtreme IV
základní deska GIGABYTE GA-B85M-D2V
SSD disk HyperX Savage SSD 480GB
Zdroj Seasonic SS 1250xm 1250W
3) Zbytek si rád nechám doporučit - počítače si rád sestavuju, ale už jsem úplně vypadl z kontextu, co dává smysl a co ne. Myšlenka je taková, že by ta sestava měla v pohodě přežít další generaci konzolí + by měla být přiměřeně tichá, protože je to počítač, který často ani nevypínám.
Case jsem si vybral podle toho, co se mi líbí, ale nechám se taky přesvědčit, že je to blbost
Cena jak jsem psal - jestli to bude 22 nebo 26, to úplně nehraje roli, samozřejmě nechci zbytečně utrácet, ale chtěl bych alespoň trošku futureproof sestavu. Chci sice počítač na hry, ale ve výsledku jim dokážu věnovat tak 3-4 večery v měsíci, drtivou většinu času na tom počítači pojede Chrome a Spotify
Předem moc díky za všechny rady!