Dual DDR na desce-musim tam mit pameti v paru?

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Rammstein1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Dual DDR na desce-musim tam mit pameti v paru?

Příspěvek od Rammstein1 »

chtel bych se zeptat kdyz deska ma dualDDR konkretne ASUS A7N8X, jestli musim mit aji 2 pametovi moduly...
Starmen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Starmen »

Podmínkou to není...
aless
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aless »

Samozřejmě, že nemusíš mít dva moduli jen ta pamět pojede v singlu:)
Big pip
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Big pip »

Nevíte jaká je pravděpodobnost, že mi ocz perf ktrerý nejsou dual v dualu pojedou
managarm
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od managarm »

měl jsem za to, že dual channel DDR znamená to, že už není potřeba páru pamětí pro (rozdělenou) práci s N- a S- bridges..?! dual ch. by právě tohle měl vyřešit.. ohledně OCZ - myslim, že pokud paměť není dual ch. tak nemůže jet v dualu.. že jo. viz výše.. struktura 512 dual ch. obsahuje velmi obecně řečeno dvě "samostatné" spolupracující 256ky na jednom banku.. !? nebo jsem to pochopil špatně?? M.
Big pip
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Big pip »

Někde jsem tu četl, že pokud koupíš dual pak výrobce ručí za chod pamětí v dualu a můžeš je pak za tímto účelem raklamovat v opačném případě máš smůlu, ale není vyloučeno, že i nedual pojedou v dualu, ovšem s reklamací je to horší.
aless
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aless »

Vy ste dobře vymaštěný, dual mode jede jen s dvěma pamětma možná i čtyřma ale o tom nic nevim. To že OCZ vyrábí dual chanell paměti znamená, že je prodávaj po dvou je to spíš s komérčních důvodů ty pamětí jsou ůplně stejný jako normální OCZtka. Sám vlastním 2x OCZ pc3200 performance a v dualu mi jedou na epoxu 8rda+.
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

Big pip píše:Někde jsem tu četl, že pokud koupíš dual pak výrobce ručí za chod pamětí v dualu a můžeš je pak za tímto účelem raklamovat v opačném případě máš smůlu, ale není vyloučeno, že i nedual pojedou v dualu, ovšem s reklamací je to horší.
tak tak , staci se kouknot do ceniku napr. http://www.czechcomputer.cz/inshop/scri ... &level=126 prodavaj se po dvou

samozrejme ze nemusis mit dual pameti, a vetsinou ti v dualu vpohode pobezi

btw.: jo sme vymasteni, jaksto uhod 8-)
samozrejme ze rozdil mezi dual a obyc neni zadny, sou to ty same RAM, ale u tech dual za to vyrobce ruci a pokud nepojedou tak by ti je meli vymenit

jinak OCZ je solidni znacka a myslim ze jak v CC tak v Proce se vpoho dohodnes kdyby ti dual nesel, de o to ze nejni moc prijemne tam pak litat a menit kus za kus a zkouset jestli ti to jede nebo ne

no ono to s tou kompatibilitou u OCZ taky nejni zrovna moc horke, i ty dual ram ti nemusi bezet v dualu, zalezi na desce a jeji revizi atd.
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
Starmen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Starmen »

managarm píše:měl jsem za to, že dual channel DDR znamená to, že už není potřeba páru pamětí pro (rozdělenou) práci s N- a S- bridges..?! dual ch. by právě tohle měl vyřešit.. ohledně OCZ - myslim, že pokud paměť není dual ch. tak nemůže jet v dualu.. že jo. viz výše.. struktura 512 dual ch. obsahuje velmi obecně řečeno dvě "samostatné" spolupracující 256ky na jednom banku.. !? nebo jsem to pochopil špatně?? M.
ee. Dual znamená to, že do některých chipsetů jsou integrovány dva řadiče pamětí a pokud se připíchnou paměti k jednou i k druhýmu, tak propustnost do chipsetu se teoreticky zdvojnásobí. To je dual. Aby jeli paměti v dualu, musí být minimálně dvě (nebo na jednom kanálu 512MB a na druhým 2x256MB apod, nebo by snad měli fungovat i rozdílné velikosti mezi řadiči).

Ohledně Dual Ch. pamětí viz výše - je to v podstatě jen garance výrobce.
Big pip
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Big pip »

Dík moc chlapi. :)
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

Testoval jsem 2 noname 512MB DDR333 pameti , jedny s chipy samsung druhe asi PQI proste rozdilne pameti a chodi to. Deska P4P800.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Rammstein1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rammstein1 »

dikec za radu, stejne semcsi to precetl na asusu, tam to maji popsany celkem dobre a srozumitelne......:o)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

aless píše:Vy ste dobře vymaštěný, dual mode jede jen s dvěma pamětma možná i čtyřma ale o tom nic nevim. To že OCZ vyrábí dual chanell paměti znamená, že je prodávaj po dvou je to spíš s komérčních důvodů ty pamětí jsou ůplně stejný jako normální OCZtka. Sám vlastním 2x OCZ pc3200 performance a v dualu mi jedou na epoxu 8rda+.
Nech maštění!! Pokud si koupíš 2x OCZ neduál a ono to z nějakých důvodů nepojede (a nemusí to být zrovna pamětí ale třeba deskou) tak se na tebe prodejce může vyprdnout. Když ale budeš mít ty paměti o 700kč dražší (cca) tak ti je vymění. O to jde. Ty Dualové mají záruku na duálový provoz!!!
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

karf píše:
aless píše:Vy ste dobře vymaštěný, dual mode jede jen s dvěma pamětma možná i čtyřma ale o tom nic nevim. To že OCZ vyrábí dual chanell paměti znamená, že je prodávaj po dvou je to spíš s komérčních důvodů ty pamětí jsou ůplně stejný jako normální OCZtka. Sám vlastním 2x OCZ pc3200 performance a v dualu mi jedou na epoxu 8rda+.
Nech maštění!! Pokud si koupíš 2x OCZ neduál a ono to z nějakých důvodů nepojede (a nemusí to být zrovna pamětí ale třeba deskou) tak se na tebe prodejce může vyprdnout. Když ale budeš mít ty paměti o 700kč dražší (cca) tak ti je vymění. O to jde. Ty Dualové mají záruku na duálový provoz!!!
Nic ve zlym ale to je docela draha (a zbytecna) zaruka :)
Budto je prodejce ferovy a ty pameti vezme zpet zaruka nezaruka a pokud je svine tak to otestuje na desce jineho vyrobce kde to na 99% bude chodit a jeste vyinkasuje penize za neopravnenou reklamaci.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
aless
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aless »

Je možný, že nemám až tak velkej přehled ale zatím sem nikde ani nezasleh to že by někomu nešly paměti v dualu pokud se jedná o stejnou velikost a typ. A to že to někomu nejde, bude třeba i vysvětlený tím že je dává paměti do špatných slotů např: u Epoxu 8RDA+ rev 1.1 kterou vlatstním jsou dva sloty u sebe a jeden z menší mezerou od nich a tak by selský rozum napovídal že to bude v dualu chodit na těch dvou slotech u sebe :twisted: ale není to tak a jeden modul musí bejt v 1 a 3 nebo 2 a 3 slotu. To je právě takovej detail kterej si každej nevšimně( včetně mně měl sem to dost dlouhou dobu v singlemodu).
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

aless píše:Je možný, že nemám až tak velkej přehled ale zatím sem nikde ani nezasleh to že by někomu nešly paměti v dualu pokud se jedná o stejnou velikost a typ. A to že to někomu nejde, bude třeba i vysvětlený tím že je dává paměti do špatných slotů např: u Epoxu 8RDA+ rev 1.1 kterou vlatstním jsou dva sloty u sebe a jeden z menší mezerou od nich a tak by selský rozum napovídal že to bude v dualu chodit na těch dvou slotech u sebe :twisted: ale není to tak a jeden modul musí bejt v 1 a 3 nebo 2 a 3 slotu. To je právě takovej detail kterej si každej nevšimně( včetně mně měl sem to dost dlouhou dobu v singlemodu).
Jasně, my machři co stavíme počítače na manuály kašleme a pak z legrace koukáme, jakže se to vlastně má stavět.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Odpovědět

Zpět na „Paměti“