Vůbec netuším jak, ale zhroutil se mi systém souborů na SATA disku. Problém se projevuje tak, že WinXP z toho disku bootují asi půl minuty a pak hodí BSOD (nevím jestli doslova) "unmountable boot volume". Když bootuju z IDE disku a SATA je zapojený, někde uprostřed bootování Windows zamrznou. Tzn. na disk se nedostanu žádným způsobem, největší pokrok je to nepovedené bootování.
Seatools mi našly správně obě NTFS partition a u obou nahlásily kritickou chybu. Ale fyzicky je disk v pořádku.
/EDIT 23:18
Tak jsem o krok dál. Respektive o několik. Pustil jsem na to TESTDISK. Ihned po spuštění mi správně ukazuje partitiony, ale ukazuje mi šílenou velikost disku (několik tisíc terra) a píše u toho "Buggy BIOS". A když dám podrobnou analýzu, tak mi u všeho píše chyby čtení. Vtip je v tom, že když si prohlížím adresářovou strukturu, tak všechno vypadá OK (až na diakritiku, ale to je snad v pohodě). Myslíte, že si můžu troufnout to uložit, když to píše tu blbou velikost? A prosím pište jen v případě, že jste si aspoň TROCHU JISTÍ.
Díky za odpověď...