Zahlédli jste někde prosklenou skříň která vypadá jako Define S2 TG nebo NZXT H510i, ale má 0 otvorů směrem k uším a umožňuje vhodně instalovat 280+120/140 radiátory? tj dole, vzadu, případně na protější straně?
Dík

Moderátor: morke
Má toto vliv na vhodné umístění radiátorů?MaWa píše:No a bavíme se o opravdovém vodním chlazení, nebo o all in one ? Protože v nadpise píšeš "Ta správná skříň pro vodní chlazení" a pak tady píšeš o Krakenech...tak jak tedy ?
Ta Case je vyplnena penou kvoli hluku...ale pokial sa ti nepaci..tak jasne to chapemGirmly píše:Děkuji všem za komentáře.
MaWa, je mi jedno, kde jsou radiátory, pokud fungují dobře a nefoukají směrem k uším, tj. přední, horní a prosklená strana. Máš nějaký funkční důvod proč je tam nedávat?
racecar, ze všech možných testů jsem pochopil, že i 1x280 radiátor stačí na normální CPU a grafiku, tj. cca 250W. Já chci dát 280+140. https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3 ... -vs-coolit
smht, bohužel Phanteks se mi nelíbí ani nesplňuje odhlučňovací požadavky
ToxicTears, děkuji, LianLi 011D jsem také našel. logika umístění radiátoru na bok se mi líbí, ale štvou mě perforace na stropě, plus skříň nemá žádnou protihlukovou izolaci, a perforace za radiátorem mi přijde slabá.
Stejný problém vidím i u InWin 101. U Vector RS mi také vadí otvory vpředu. To bych asi zůstal u S2, byť může mít vzadu jen 120mm.
Máš nějaký názor na Define S2 a NZXT H5110i? NZXT se mi líbí více ale nemá odhlučňovací materiál a přemýšlím kde se to dá sehnat? Také je škoda že Kraken M22 není tak dobrý, a X42 bych musel dát nahoru, což je díra, kterou chci spíš ucpat, právě kvůli hluku.
Girmly píše:smht: Na Phanteksu se mi nelíbí sací otvory nahoře a u skla - to jsou dvě nejhorší místa, kam je dát z pohledu hlučnosti. Právě to krásně řeší NZXT H510i, ale bohužel vzadu nemá místo na 140 radiátor pro procesor.
Chci chladit běžný hardware za běžného provozu s minimální hlučností. Aktuálně mám i5+4670K a GTX1070, tj. dohromady cca 250W, a do budoucna plánuji něco obdobného - do té doby bych chladil vzduchem, ale skříň musím s tímto ohledem vybrat už teď.
Nejhorší je samozřejmě grafika, protože její PCB blokuje tok vzduchu, který se navíc drží ve skříni. Vodníkem to lze vyhnat ven, ale bez full cover bloku je třeba vyřešit chlazení pamětí a VRM. Velké heatsinky a velký větrák by to ale měly zvládnout potichu.
Máš něco pro podporu tohoto tvrzení? Samozřejmě jsem AiO ještě v ruce neměl, takže si asi zkusmo půjčím ten X62, ale nějak nevidím důvod, proč by pumpa schovaná kdesi dole vzadu uvnitř měla být hlučnější než ventilátor v otvoru skříně nejblíže pravému uchu.smht píše:Su fans ktore by si nepocul vobec pri spravnom nastaveni...Ak tam dal allinone tak budes pocut pumpu.
Ano pumpa u AIO může být slyšet celkem dost a její zvuk může být nepříjemnější než slabé šumění větráků.Girmly píše:Máš něco pro podporu tohoto tvrzení? Samozřejmě jsem AiO ještě v ruce neměl, takže si asi zkusmo půjčím ten X62, ale nějak nevidím důvod, proč by pumpa schovaná kdesi dole vzadu uvnitř měla být hlučnější než ventilátor v otvoru skříně nejblíže pravému uchu.smht píše:Su fans ktore by si nepocul vobec pri spravnom nastaveni...Ak tam dal allinone tak budes pocut pumpu.