pod dlouhé době vyčkávání jsem se konečně rozhoupal a pod vidinou brzkého zdražování pamětí a SSD jsem se rozhodnul provést upgrade vnitřností mého PC. Dnes mi tedy konečně došly nové díly na Ryzen platformu (MSI MPG X570 GAMING PLUS, 3800X, Corsair Vengeance LPX BLACK 32GB 3200Mhz CL16, Corsair Hydro H115i PRO RGB, GIGABYTE AORUS NVMe Gen4 SSD 1TB). Natěšený jsem se vrhnul přehodit starý Intel 3770 za moderní AMD 3800X. Po hodinách práce s demontáží staré desky a všeho okolo z mé Define R5 a instalací nových komponent, zapojování all in one vodníka, ladění cable managementu, atd., jsem připojil zdroj (EVGA SuperNOVA 750 G3), zapnul PC a...... NIC

Následovalo laborování s odpojováním všeho možného, až jsem došel k demontáží desky z bedny a zapojení na stole v různých variacích: deska+CPU+RAM, deska+CPU, samotná deska, zkoušení power tlačítka (spínání power switch pinů na desce šroubovákem) a pořád vůbec nic. Samozřejmě zapojeny všechny power kabely do MB, tedy 24pin+8pin+4pin, zkoušel jsem i 24pin+8pin, popřípadě jen 24pin. NIC.
Vytáhl jsem staré Intelí kombo deska+CPU+RAM, zapojil na stole do stejného zdroje, na desce připojil 24pin+8pin, zapnul zdroj, hned se rozsvítilo tlačítko na desce a PC šel zapnout.
Napadá vás ještě něco, co bych mohl vyzkoušet? Měly by se na desce rozsvítit nějaká standby dioda i když je jen samotná (nebo s CPU) připojena ke zdroji? Klidně pošlu fotky, kdyby to něčemu pomohlo. Z mého pohledu je deska KO