WD RED 6TB - formátování

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Erdis
Nováček
Nováček

WD RED 6TB - formátování

Příspěvek od Erdis »

Ahoj,
rád bych se zeptal na nastavení / způsob formátování disku WD Red Pro 6TB.
Jde o to, že po prvotním připojení (přes rámeček / USB 3.0) se zobrazila pouze nenaformátovaná část o velikosti 1.5TB. Zbytek jakoby vůbec neexistoval. Snažil jsem se tu zbývající kapacitu / oddíl dohledat přes různý SW, ale pořád nic..

Mám ještě poslední aktualizaci Win7. A tu část 1.5TB jsem rozdělil na dva oddíly přes GPT, abych zatím využil alespoň něco z toho disku a ulevil místu v PC.. :|

Nemáte někdo nějakou radu jak dohledat tu zbývající část disku? BIOS apod. ? Vůbec netuším :sad:

Díky moc!
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: WD RED 6TB - formátování

Příspěvek od dexterav »

ved to cele urob ako GPT a očividne nie cez rámček
ktroý vidí iba 2TB
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Hlavně aby těch 6TB viděla deska. Občas se musí aktualizovat ovladač řadiče na základní desce.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ano staré non EFI desky potřebujou drivery aby viděly full kapacitu, ale i tak bude muset pravděpodobně odstranit partitiony udělat zero-fill přes HDtume (stačí první 4GB, neni třeba čekat celej den na celej HDD) a inicializovat jej komplet znova, jakmile jednou inicializuje špatně pochybuju že půjde stávající partitiony roztahnout na 6TB.

Ten externí box je bohužel asi starej a podporuje max 2TB disky, tam ho už nestrkej.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“