27" / 32" monitor k NB

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Markzzy
Nováček
Nováček

27" / 32" monitor k NB

Příspěvek od Markzzy »

Nazdar, zišla by sa mi rada s výberom monitoru - odjakživa mám NB, nemám s čím zrovnávať a úprimne je toho na trhu tak veľa, že by som potreboval aspoň usmerniť po čom sa pozerať. Predom ďakujem za každú radu.

Aktuálne mám doma 3 zariadenia, ku ktorým budem monitor zapájať podľa potreby a v polovici roka budem osobný notebook nahradzovať desktopom ( rozpočet naň bude orientačne medzi 25.000 – 30.000 Kč ). Rozpočet na monitor mám 10.000 Kč , viac zaň už nedám + čo z tej sumy ušetrím budem vrážať do PC.

Pracovný NB: Dell Latitude 7400 ( 14“ FHD )
Osobný NB: Lenovo Thinkpad E540 ( 15.6“ FHD )
Konzola: Playstation 4 PRO

Čím väčší display, tím lepšie, predstava je 27“ – 32“ . Dôveru mám v overené značky ako napr. LG. Za PC sedím 10 hodín denne, od monitoru mám 60-65cm. Mám dioptrie (3,5) do diaľky.

Pri práci, kde potrebujem mať XY-okien, ideálne vedľa seba by to bola vítaná zmena oproti 14“ .

Druhá najčastejšia činnosť sú filmy & seriály cez Netflix, či HBO GO, čím kvalitnejší obraz tím lepšie, nato si celkom potrpím. Hrávam len League of Legends a hlavne strategické hry + RPG exkluzivity na playstation.

Chápem, že FHD môže byť pre monitor nedostatočné, preto vyššie spomínam, že budem notebook nahradzovať PC-čkom ešte tento rok.

Každopádne práca pobeží naďalej z pracovného notebooku, z hľadiska bezpečnosti nie je možné programy presunúť do PC a teda budem odkázaný nato si k tomu monitoru pripájať Dell Latitude 7400 ( 14“ FHD ).
Markzzy
Nováček
Nováček

Re: 27" / 32" monitor k NB

Příspěvek od Markzzy »

Chcel by som sa ešte dopýtať na jednu vec k téme... napojím cez HDMI k notebook-u akýkoľvek externý monitor, alebo musím mať špecifický port HDMI aby mi to fungovalo ? Konkrétne ma zaujímajú tie 2 NB čo spomínam vyššie.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

K tomu rozlišení - PS4 Pro umí výstup pouze 1080p, nebo 4K. Takže kdybys vzal třeba monitor se 1440p tak musíš počítat s tím, že hry na ps4 pro pojedou v 1080p (tedy ne nativním = ne úplně ostrý obraz). Nevím jak je to pro tebe zásadní, ale jen abys věděl.
PS5 | LG OLED CX55
Markzzy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Markzzy »

Riku píše:K tomu rozlišení - PS4 Pro umí výstup pouze 1080p, nebo 4K. Takže kdybys vzal třeba monitor se 1440p tak musíš počítat s tím, že hry na ps4 pro pojedou v 1080p (tedy ne nativním = ne úplně ostrý obraz). Nevím jak je to pro tebe zásadní, ale jen abys věděl.
PS4 k monitoru bude pripájaná príležitostne (primárne je na 4K TV), v prvom rade mi záleží na tých NB.
makerbiles6
Nováček
Nováček

Příspěvek od makerbiles6 »

Nedávno som si kúpil dell alienware aw2521hf monitor a keď som zapol freesync na monitore a povolil som aj g-sync pri spúšťaní hier, buď hraním alebo len na obrazovke menu, alebo v ukážke kyvadla, potom v náhodných intervaloch čierna obrazovka na 1 - 2 sekundy a potom späť do normálu. Monitor je pripojený k môjmu prenosnému počítaču, napájanému z modelu gtx 1070, cez port displeja. Niekto mal podobné problémy alebo nejaké nápady na opravu? Vopred ďakujem.https://nox.tips/ https://xender.vip https://testmyspeed.onl
Devil1267
Nováček
Nováček

Příspěvek od Devil1267 »

Zkus asistentku od Google, ta je prý čilejší :D :-P
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“