Help !! s Maxtor 60GB ATA133 len 13MB/s ???

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Neandrtálec
Nováček
Nováček

Help !! s Maxtor 60GB ATA133 len 13MB/s ???

Příspěvek od Neandrtálec »

Mám MB Asrock PE Pro,sis645 ktorá má ATA133 a disk Maxtor Fireball 60GB /7200 ot. ATA133 a nemožu s teho vyžmíkat víc než 13MB/s. :( ať delám co delám :evil: Vymenil a skúšal sem nové káble 133 aj 100,testoval HDD vše je o.k. len já asi nejsu O.K. :sad: Problémy s HDD je moja Španielska dedina,proto skúste mi neco poradit - lebo dojde na kladívkovú metódu a bude... :D :wink:
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Odkud kam kopíruješ?

Pokud z jedné partition toho disku na druhou partition stejného disku, tak by to odpovídalo.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Neandrtálec
Nováček
Nováček

Sorry.na to sem pozapomnel.Mám ho rozdelený na dve časti.Na 1. OP a na tem druhem upravujem video,a ktomu príslušné prog.
Každá časť ukazuje 13MB/s. no nevim,ale mne sa to vidí málo. :oops:
Je to v norme? :? :oops:
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

je to dost malo, bezi to na UDMA 5,6 aspon?
Neandrtálec
Nováček
Nováček

No nevím. :twisted: Ale mám takého tušáka že sa HDD chystá na zaslúžený odpočinek. :x :wink:
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Pochop že používáš pořád jen jeden disk a pokud kopíruješ z jednoho oddílu na druhý tak to běží krutě pomalu. Jelikož pracuje jen jeden disk který relativně zárověň čte i zapisuje najednou.

Pokud bys měl další fyzický disk a zkusil kopírovat data, tak by to bylo málo.

Takovouhle rychlostí ti to kopíruje z fat na fat a nebo ti to tohle naměří program? Třeba AIDA 32, Nero v testu rychlosti disku u CD-COpy.

Pokud ti to říká program a tedy jedná se o čtení s disku jak je to málo.

Pokud tuhle rychlost vidíš při kopírování např v TCM z jedné fat na druhou, tak je to OK.

To se pak blbě radí, když ani nenapíšeš odkud ty hodnoty bereš
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Neandrtálec
Nováček
Nováček

Díkes :wink: Ta moja španieska dedina sa tu prejavila(nejsem Rezeš..) 8) 8) .Nabudúce sa snát polepším :wink:
Ináč ten údaj je ze Sandry.
Ide len o to,že na bráchovem kompu-který je skoro Tabulkovo identický len má veci od AMD,- tam má Maxtora 40-7200/s.-ATA100 a ukazuje mu Sandra 27MB/s. :evil: Tak to bylo nad múj pochop. :-D
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Neandrtálec píše:Díkes :wink: Ta moja španieska dedina sa tu prejavila(nejsem Rezeš..) 8) 8) .Nabudúce sa snát polepším :wink:
Ináč ten údaj je ze Sandry.
Ide len o to,že na bráchovem kompu-který je skoro Tabulkovo identický len má veci od AMD,- tam má Maxtora 40-7200/s.-ATA100 a ukazuje mu Sandra 27MB/s. :evil: Tak to bylo nad múj pochop. :-D
Ok tak to je málo.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“