HW Ryzen 5 3600 na default, AiO Cooler Master 240 s 2x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM (přemýšlím vyměnit je za Noctua NF-P12 redux-1700 PWM a ty původní dát do skříně na vstup a výstup a jeden jim doplnit - ve skříni mám teď takovou všehochuť, 2x Arctic a 1x Cooler Master, všechny zregulované na cca 700 rpm kdy ještě nejsou slyšet a asi nemají moc dobrý výkon), MSI B450 Tomahawk Max, 4x 8 GB HyperX 2666 MHz, RTX 2060 6G Gainward, skříň Fractal Design Define C, zdroj Seasonic Focus Plus Gold 650 W, zvukovka Sound Blaster Audigy RX, 1x NVMe SSD 1 TB Crucial P1, 1x M.2 SATA Crucial MX 300 275 GB a 1x SATA SanDisk 480 GB.
Taktovat nic nechci, jde mi o defaultní výkon při co nejmenších teplotách a hluku. Kdybych potřebovala vyšší výkon tak si koupím lepší HW
Nezdají se mi provozní vlastnosti, trochu moc vysoké teploty - v Boinc výpočtech klidně 80°C a test OCCT AVX2 dává 1.360 V při 3975 MHz.
Zkusila jsem jen tak pro zajímavost nastavit "Gaming" režim v biosu MSI B450 Tomahawk Max, kdy to přetaktuje na 4200 MHz a při Boinc mi to dalo blue screen a restart, zajímavé je, že AC Odyssey to několikahodinové hraní ustálo bez problémů. Jinak mám všechno na default a paměti na XMP profil. Ruční taktování jsem nezkoušela, spíš bych potřebovala vyřešit ty teploty, protože 80°C mi přijde moc. Jde mi o co nejlepší poměr hluk/teplota, v klidu ať není slyšet nic (to mám už teď) a v zátěži pokud možno co nejtišší, ale ať se to nevaří.
Dále mám pastu na CPU základní Cooler Master co jsem dostala k AiO, tak uvažuju o výměně, ale nevím za jakou (Arctic MX4?) nebo jestli nekoupit Thermal Grizzly Carbonaut Pad - 38 × 38 × 0,2 mm - https://www.alza.cz/thermal-grizzly-car ... 649937.htm. Co myslíte? Tekutý kov v žádném případě nechci.
A taky by mě zajímalo, jestli by bylo možné zefektivnit chlazení GPU - Gainward RTX 2060 6G - vá dost hlučný ventilátor a v Boinc na GPUGRID jede na 75°C, ve hrách se blíží k 70°C a ventilátory hrozně řvou, tak jestli by se daly vyměnit a jestli by pomohla lepší pasta/podložka ke snížení teplot.
Máte nějaké rady co s tím? Mockrát děkuji.