Tak sem po mnoha nezdarilejch pokusech o preflashnuti dosel k zaveru ze bud A, , porad sem netrefil spravnej bios. :-/
B, tip čipu na kartě neni v programu nvflash - jeho databázi
moznost C -cip je vadnej jsem vyloucil, parametry cipu jsou tady
http://www.digchip.com/datasheets/parts ... 7LV512.php
Pri flashovani, jsem tukal do klavesky po slepu, pouzil vgabios-obraz se objevil , klikihaky ruzny-podle toho kerej ze souboru se zrovna nahraval, teda jestli se vubec nahraval

.Primární postup byl nvflashem samozřejmně (vyzkoušeno několik verzí, a parametrů). Windowsy kartu nadetekuji a oznaci jako Geforce4MX440 to by souhlasilo (obraz dela PCI karta). Pri naslednym "vklouznuti" do Dosu a identifikaci cipu popř výpisu/zápisu se objevují hlášky typu: "not supported eeprom" popř se tváří jako vymazaná-výpisy pamětí samý nuly atp. Takže se nedá nahrát, zajímalo by mně jeslti nelze převflashnout díky tomu že třeba na čipu není původní soubor biosu? jestli jako k ůspěšnýmu přeflashnutí program nvflash nepotřebuje původní bios v čipu ale zdá se mně to jako blbost, orientační bod pro nvflash je spíš tip čipu na kartě kerej musí souhlasit tipem čipu uvedenýho v databázi prograu nvflash ne? Protože je možný udělat výpis a tam hledat shodu stim co je fyzicky na kartě. Eště sem nezjistil

Zřejmně jde o OEM verzi karty takže je možný že daný PMC flash čip oficálně nvflash nepodporuje ale je to jenom moje domněnka.
Snad někoho něco napdne jak dál, zejtra zjistim jestli nvflash má ten čip v databázi nebo ne, jo prosím ať neragujou ti s názorem jako třeba nebylo by lepší si koupit novou atp. Díky.