-=Nemůžu flešnout bios MX440=-Za dobrou radu odmněna!!!!!

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Matias
Začátečník
Začátečník

-=Nemůžu flešnout bios MX440=-Za dobrou radu odmněna!!!!!

Příspěvek od Matias »

Inteligentní šimpanz zdraví kmen

-mx440 asi oem 64mb tvout víc nevim
skoušim různý biosy avždycky to vipísne unknow eprom klasicky nvflash (verze nad 5.x se nemusí psát -f ) takže nvflash -nazevbiosu.rom.

//eště skusim vgabios a tedka jsme stáhnul nějakej od nvidie ale co dělám blbě nebo nedělám?? pak somzř. nastavim na init displey first AGP ale flashlej neni (nic se neobjeví) vono taky co že jo když to nahlásí právě ten Unknow eprom :x ale to jen tak pro jistoutu.

jo co ten čip nemám sem hodit info? je to PMCflashmf3pw0225pm37lv512-70jc :huh:
Naposledy upravil(a) Matias dne čtv 3. úno 2005, 15:04, celkem upraveno 5 x.
el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

zkus to neflashovat pres bios ale pouzij treba live update od MSI nebo program od leadteku...... napis an ICQ mozna ti poradim ( v zajmu baziku, 4a samozrejme taky )

PS: ale pak musis nahodit na 4um postup jak to opravit at tady nikoho neosidime o informace ...
AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: Leadtek Winfast A360 - FX5700 non OC (zatím) ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm FAN ::: kulate ATA kabely ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex ( FOTOS WILL BE SOON ) ::: 3DMark2001SE: 12332b. NON OC ::: 3DMark2003: 3237b. NON OC
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Já vyhodit tento thread na smetiště dokud se ty nenaučit psát aspoň jako průměrně inteligentní šimpanz. :roll:

//Edit : Na žádost přesunout thread zpátky do správná sekce. Sice se mi to nezdát příliš opravené, ale budiž... Snad se ty poučit... :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Matias
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matias »

nezdá nezdá, mně se taky nezdá že karta nejde flashnout a nikdo nehelpne!!! jo
trochu se ti ty posty rozrostli ted to vypada jako bych tam dával dva :lol: :lol:

.. ne f poho inteligentní šimpanz už se uklidnil, neflashoval tady někdo oem 440 tku?? a taky nevim jestli je to nv17 nebo nv18 to je dost důleřitý, at napíše nekdo se zkušeností nějaký odkazy na blabla faq mam dávno pročtený!! zejtra budu eště hledat jiný biosy + skusim nějakou diagnostiku uff dobrou noc.
Matias
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matias »

Tak se my to eště nepovedlo-karta nechodí jestli někdo dá zaručenej postup jak to udělat tak mu jí pak nechám za levno nebo za g2titanium :wink: jinak fakt nevim jak to udělat, jemožný že přeflasnout nejde ale nezdá se my to moc pravděpodobný :(
//eště za to můžu nabídnout třeba celera 366 válí se my tady takže to nechci ůplně zadarmo :wink:
Matias
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matias »

Up, nikdo nic neví :?
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

a nieje na nej chybna flash pamat?
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

resp, ta karta vobec nejde? nieje chybna?
Matias
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matias »

david99 píše:resp, ta karta vobec nejde? nieje chybna?
No to nevim jak to zjistit :? wokna ji nadetekujou jako mx440, takze si myslim ze ne :( akurat se nedari flashnout, kdyz ji zkousim vga biosem tak obrazovka sumi do nekonecna... a žádná hláška nic, když nvflashem tak rekne unknoweprom, takže se nic nestalo :( ale delalo mne to i u G2TI a nakonec to slo bylo to biosem :roll: ale jak zjistim ten spravnej bios kdyz je to oem?? :(

// jo este pro upresneni mnel by nani bejt spatnej bios, takze jendou preflasnout sla urcite, tak by mnela jit i podruhy ne? :?
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

No skus zalohovat povodny bios, skus pozriet v tom subore vyrobcu biosu, resp. karty a na aku dosku reviziu karty je bios urceny a podla toho najst nejaky bios co by sa zhodoval, toto potom flashnut s vsetkymi moznymi parametrami co to flashnu na tvrdo cize neoveruju typ karty a take veci, ja som flashoval tiez 440mx a bez problemov, aj niekolko dalsich biosov som skusal v nej. Zlym biosom v chipe to podla mna nemoze byt, skor tym ze ten eeprom chip bude poskodeny aĺebo co.
Matias
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matias »

jj diky skusim pak dam vedet :)
Matias
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matias »

Tak sem po mnoha nezdarilejch pokusech o preflashnuti dosel k zaveru ze bud A, , porad sem netrefil spravnej bios. :-/
B, tip čipu na kartě neni v programu nvflash - jeho databázi
moznost C -cip je vadnej jsem vyloucil, parametry cipu jsou tady http://www.digchip.com/datasheets/parts ... 7LV512.php
Pri flashovani, jsem tukal do klavesky po slepu, pouzil vgabios-obraz se objevil , klikihaky ruzny-podle toho kerej ze souboru se zrovna nahraval, teda jestli se vubec nahraval :roll: .Primární postup byl nvflashem samozřejmně (vyzkoušeno několik verzí, a parametrů). Windowsy kartu nadetekuji a oznaci jako Geforce4MX440 to by souhlasilo (obraz dela PCI karta). Pri naslednym "vklouznuti" do Dosu a identifikaci cipu popř výpisu/zápisu se objevují hlášky typu: "not supported eeprom" popř se tváří jako vymazaná-výpisy pamětí samý nuly atp. Takže se nedá nahrát, zajímalo by mně jeslti nelze převflashnout díky tomu že třeba na čipu není původní soubor biosu? jestli jako k ůspěšnýmu přeflashnutí program nvflash nepotřebuje původní bios v čipu ale zdá se mně to jako blbost, orientační bod pro nvflash je spíš tip čipu na kartě kerej musí souhlasit tipem čipu uvedenýho v databázi prograu nvflash ne? Protože je možný udělat výpis a tam hledat shodu stim co je fyzicky na kartě. Eště sem nezjistil :oops: Zřejmně jde o OEM verzi karty takže je možný že daný PMC flash čip oficálně nvflash nepodporuje ale je to jenom moje domněnka.
Snad někoho něco napdne jak dál, zejtra zjistim jestli nvflash má ten čip v databázi nebo ne, jo prosím ať neragujou ti s názorem jako třeba nebylo by lepší si koupit novou atp. Díky.
Matias
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matias »

Tak ten uvedený čip co je na kartě v nvflashi neni :( , napadlo mně když je kdispozici datasheet takže by mněl jít přidat do databáze programu nvflash aby ho uměl nahrát, ale nevim čim ten nvflash zeditovat nenítady nějakej programator i když vím že se tim asi nebude chtít nikdo zabejvat ale.. :oops:

//tady sem našel Epromer http://www.ustr.net/epromer5/index.shtml (modifikator eprom cipu :roll: ) jenže stojí 100dolarů :sad: nemáte to někdo?
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

neviem ci to je tym nvflashom ale podla mna je vylucene aby pre flashovanie bolo nutne aby v eeprome bol spravny bios alebo vobec nejaky bios.
Matias
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matias »

Videl jsem tri programy nvflash, vgabios a este jeden.. tdka nevim, pak přes msi live update ale to snad ani neni na flashovaní spíš mně to připadá jak ovyhledávač :x
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

MSI live update to dokaze tiez flashnut ale musis mat original MSI kartu, resp. original bios od MSI v karte inak ti to nepojde.
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

hmmm a skusal si toto: ?

http://www.uniflash.org/

mozno to pomoze
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“