Potřeboval bych radu. Nedávno jsem si postavil svůj 2. počítač v životě. První jsem skládal někdy před 10 lety, no a narazil jsem se svoji OCD poruchou na problém, který mne velmi zatěžuje.
Počítač jsem prvně postavil, vše běželo fajn a já měl radost. No rozhodl jsem se, že bych mohl koupit tišší chladič a tak jsem se pustil dovýměny. Koupil jsem dražší chladící pastu, neboť mi bylo doporučené a taky bych chtěl zkusit - overclocking. První pokus dopadl asi zle. Moc pasty a po okrajích mi to vyteklo. Něco ještě zbylo v 1g a tak jsem se pustil do pokusu č.2. viz fotka. co mne trápí? Mám obavy, že jsem toho tam dal málo, no více už v tubě ani stejně nebylo.

Obrazek: https://imgur.com/a/zRACDR3
Sestava:
CPU: Ryzen 1600 af
Motherboard: asrock B450m steel legend.
Chladič: Fera 3
Pasta: Kryonaut
Dodal bych ještě case, která je dobře odvětrávaná - SilentiumPC signum SG1X TG.
Do pasty jsem zainvestoval, neboť bych chtěl dosáhnout dobrých teplot při zátěži a popř. v overclockingu.
Idle teplota naměřena 36-38° surfování na internetu. V zátěži jsem to pořádně ještě nezkoušel, Zahrál jsem League of Legends a tam ta teplota nešla přes 60° nicméně to není náročná hra, když využívá jen 2 jádra.
Zkoušel jsem taky nějaký benchmark test - cinebench r20 - kde mi vyšla nejvyšší teplota 62°. v pokoji 23°
Trápí mě otázka ...s takovou pastou a chladičem, neměl bych dosáhnout lepších teplot? Alespoň v idle? Bohužel nemám naměřeno jak to vypadalo "před" abych to mohl porovnat ale z internetu co vyčtu, tak lidi s boxovým chladičem u stejného procesoru dosahují teplot na idle - 30° - 35°. Tak jestli jsem si spíš novým clhadičem nepřihoršil kvůli špatně aplikované pastě.
Silně uvažuji, že bych koupil novou pastu a přepastoval ale jestli by to vůbec pomohlo. Třeba takové množství stačí a procesor je dobře chlazen ... nevím si rady, proto žádám o radu.
Děkuji moc za případnou radu/názor.