100Hz televize

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

100Hz televize

Příspěvek od Pop »

Mam takovy dotaz. Je to v tohmle foru sice trosku off topic, ale snad se nekdo chyti :)

Uvazuju o koupi nove televize. Dlouho jsem byl presvedceny, ze koupim jedine 100Hz. Po precteni nekolika diskuznich for uz si tak jisty nejsem :?

Musim jeste rict, ze jsem limitovany castkou max. 20 000. Ma ta 100Hz vubec cenu? V tehle cenove kategorii toho moc neni a z toho co je, jsou jeste nejlepe hodnocene Mascomy. Chtel bych jeste rict, ze jsem rekneme pouceny laik, takze vim jaky je rozdil mezi 100Hz a 50Hz, tusim dokonce neco o hrebenovych filtrech, CTI optimalizaci, progressive scanu atd. Takze mi nejde ani tak o technickou diskuzi a vysvetlovani pojmu, ale spis o subjektivni hodnoceni lidi tady, kteri maji 100Hz nebo ji meli moznost videt, proste se k tomu muzou vyjadrit. U me navic je predpoklad, ze se budu casto divat na sport .. ktery je prave na tech 100Hz dost zatracovany.

Diky vsem za prispevky.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Mam doma 100 Hz TV Samsung CW29M66V 73cm tak se ti pokusim v rychlosti popsat zkusenosti......

pred tim jsem mel klasickou 73cm 50Hz TV takze si ten prechod celkem dost dobre pamatuju. filmy, dokumenty atd. vypadaj na 100Hz daleko lip (rozumej nic se nechveje a "nemrká") .. zpatky uz bych to nevymenil ani za nic ale je pravda ze sport jako takovej mi prijde ze je na 100Hz TV horší.....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

Sentenced píše:Mam doma 100 Hz TV Samsung CW29M66V 73cm tak se ti pokusim v rychlosti popsat zkusenosti......

pred tim jsem mel klasickou 73cm 50Hz TV takze si ten prechod celkem dost dobre pamatuju. filmy, dokumenty atd. vypadaj na 100Hz daleko lip (rozumej nic se nechveje a "nemrká") .. zpatky uz bych to nevymenil ani za nic ale je pravda ze sport jako takovej mi prijde ze je na 100Hz TV horší.....
Takze ty klasicke problemy s dvojenim hracu, rozmazavanim? Je to opravdu tak hrozne? Je to treba na fotbal nmebo hokej uplne nepouzitelne?

Nebo se zeptam jinak : Bude sport na nove 100Hz televizi (uhl.74/trueflat) kolem 20000 horsi, nez na 50hz temer noname (Koerting) televizi (uhl.55),kterou mam 10let? :)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Ono to je fakt slozity .. na filmech budes chrochtat blahem a na ty sporty jsem si zvykl celkem rychle. Proste mi ale obraz prisel na ty 100Hz horsi.. neostrej. (on tomu "kvalitni obraz" galaxie sport moc neprida) Hodne na ty sporty pomohlo vypnou digitalni "korekci šumu" .. pak se to dost zlepsilo. Reknu ti to takhle: cucim na NHL a Champions league dost a nijak si neztezuju.... plusy prevazujou minusy.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

No jak jsem psal: Spoleham na to, ze ten obraz nemuze byt ve srovnani s moji 10let starou tv horsi. :)
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Co jsem měl možnost srovnávat televize od Sony měli televize se 100Hz méně ostrý obraz, takže nakonec se domů koupila klasika.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

Jafido: Hm. To je zajimave. A je to tou 100Hz technologii? Nebo je to spis tim, ze treba tu 100ku trochu osidi ve vybave (a treba i obrazovce), aby se dostala cenove niz a byla konkurenceschopna s 50kama?
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Obě to byly Sony Vega s obrazovkou trinitron. Cena byla u 100Hz vyšší, ale na televizi za více jak 20 tisíc se ten rozdíl ztrací. Podle mě 100Hz stejně nemá moc smysl, jelikož je signál vysílán pouze 50Hz a tím pádem 100 Hz televize pouze překreslují jeden řádek 2x. Jedina vyhoda že mužes sedet blíze u televize.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Jafido píše:Podle mě 100Hz stejně nemá moc smysl, jelikož je signál vysílán pouze 50Hz a tím pádem 100 Hz televize pouze překreslují jeden řádek 2x. Jedina vyhoda že mužes sedet blíze u televize.
To je jako kdybys napsal, ze pro monitor nema 100Hz smysl protoze ti je ve hre schopna graficka karta dodat maximalne 50FPS :)
50Hz (ve skutecnosti tam je interleaving takze 25Hz) televize proste blika (nekomu to vadi vice nekomu mene) a oci se pak unavi drive. Takze ikdyby to bylo tak jak pises tedy ze 2x vykresli stejny obraz (ovsem tak jednoduche to neni) tak je to prinos uz jen kvuli odstraneni prave toho nestastneho prokladani. Proto jsem zastancem 100Hz televizi ikdyz maji take svoje neduhy (napr. "praporky" pri rychlem pohybu).
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jo jo souhlasim s adminem :-) Verte nebo ne ale pred ruznyma monitorama a televizema uz sedim peknych par let a pokud treba dyl koukam na 50Hz TV (nedej boze pekne z blizka) tak oci a hlava bolí a bolí. to samy u nekvalitniho blikaciho monitoru. Resit nejakej problem u zakaznika na jeho starej 15ce monitoru je pro me vzdycky zazitek :D .
Uz tohle byl a je pro me duvod proc proste domaci TV ma byt 100Hz... a s tema duchama to neni fakt tak hrozny... opravdu hodne zalezi na "vstupnim signalu" :)

Galaxie sport pres UPC direct pobezi hnusne snad na vsem a nektery jiny sportovni stanice vypadaj dost v pohode..... Na tech zadny duchy a stiny nepozoruju... ale to uz je mozna trochu jiny tema. Galaxie sport vypada jak kdyby ji vysilaly v 320x240 :evil:

Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

Dalsi problem je, ze chci kupovat televizi pres net (nizsi cena). Urcite se zajdu podivat do obchodu alespon na pribuzne typy, jenomze to je stejne problem, protoze jednak tam clovek nevi, jestli je to kabel nebo vzduch, jestli to maji vsecdhno dobre zapojene, jestli se vyhrali s nastavenim pristroje atd.
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

miho píše:To je jako kdybys napsal, ze pro monitor nema 100Hz smysl protoze ti je ve hre schopna graficka karta dodat maximalne 50FPS :)
Jenomže na televizi se nedíváš na tak malou vzdálenost jako na monitor, tam je opravdu 50 a 100Hz hodně znát. Pokud jsi ale od televize vzdálen cca 10m je naprosto jedno jestli je 50Hz nebo 100Hz, rozdíl nepoznáš, ale ostrosti si zaručeně vsimneš a duchů taky.Že to nemá smysl, to nebyla moc stastna formulace, smysl to má,ale pro me pouzití prevazují vyhody 50 Hz.Mohl jsem srovnávat jen tyto 2 modely, jiné 2 naproto stejné televize, jen s rozdílem 50 a 100Hz, jsem nevidel.
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

Mam vyhledleho Panasonica 29PS11P ... ma s nim nekdo zkusenosti? Nebo alespon s tou radou PS?
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jafido píše:
miho píše:To je jako kdybys napsal, ze pro monitor nema 100Hz smysl protoze ti je ve hre schopna graficka karta dodat maximalne 50FPS :)
Jenomže na televizi se nedíváš na tak malou vzdálenost jako na monitor, tam je opravdu 50 a 100Hz hodně znát. Pokud jsi ale od televize vzdálen cca 10m je naprosto jedno jestli je 50Hz nebo 100Hz, rozdíl nepoznáš, ale ostrosti si zaručeně vsimneš a duchů taky.Že to nemá smysl, to nebyla moc stastna formulace, smysl to má,ale pro me pouzití prevazují vyhody 50 Hz.Mohl jsem srovnávat jen tyto 2 modely, jiné 2 naproto stejné televize, jen s rozdílem 50 a 100Hz, jsem nevidel.
Tady nesouhlasim - nebydlim na letisti abych se dival na televizi z 10m - myslim ze vetsina lidi je od tv tak 3-max 6m a tam uz je 50Hz nebo 100 proste znat..... A jak rikam tech "duchů" si vicemene nevsimnes - pokud mas kvalitni vstup (treba DVD) neda se o nejaky "ducharine" vubec mluvit !!!! a potom uz jen prevazujou vyhody z pouziti 100Hz. Jak rikam - kupovat dnes 50Hz TV podle mojeho nazoru nema smysl... Duvod k tomu muze bejt snad jedine jeden - financni.

Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Jeste jsem nevidel cloveka ,který by si koupit tak velkou uhlopricku a pak se na to cumel z 3 metrů, za chvíli by si ukroutil krk. :lol: My doma sedíme cca 8-9 metru od TV takže pohoda (proste velký obývák)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jafido píše:Jeste jsem nevidel cloveka ,který by si koupit tak velkou uhlopricku a pak se na to cumel z 3 metrů, za chvíli by si ukroutil krk. :lol: My doma sedíme cca 8-9 metru od TV takže pohoda (proste velký obývák)
Psal jsem 3-6 metrů :wink: Mam 73 cm TV a koukam na ni tak ze 4-5metrů a prijde mi to idealni.... a podle toho co sleduju na navstevach u ruznych znamych tak nejsem sám :roll:
kdesi jsem cetl ze na tv by se melo koukat ze 6x nasobku vzdalenosti uhlopricky - takze to celkem sedi. Koukat na TV z 8 metrů je podle me šíleny.. nedej boze na nejaky kukatko z ponorky (50-60cm).... muj nazor.

ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Pop píše:Mam vyhledleho Panasonica 29PS11P ... ma s nim nekdo zkusenosti? Nebo alespon s tou radou PS?
mam dobry zkusenosti s thomsonama...
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

Na 100Hz nefunguje světelná pistole z Time Crisis!
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“