Problém s FLASHROMEM

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Mystic
Nováček
Nováček

Problém s FLASHROMEM

Příspěvek od Mystic »

Když spustím pomocí spouštěcí diskety FLASHROM vyjede příkazová tabulka ( -i for blablabla -f for blablabla).
No a když se pak snažim cokoliv udělat vypíše mi to tam CHYBNY NAZEV NEBO PRIKAZ SOUBORU :sad: plz HELP už se tu atinu 9550 snažim flashnout asi dva dny a pořád nic :(
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

pouzij WINFLASH 1.17 a flashuj primo z windows v pohodli.A vykasli se na takovy stary sroty jako pouzivas.
Mystic
Nováček
Nováček

Ps.

Příspěvek od Mystic »

Můj comp: AMD Athlon XP 2200+@2400+, Deska Epox 83DA3+, Saphire ati radeon 9550, 2 256 DDR400 v dualu
Mystic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mystic »

THX, jeste jeden menší dotázek kde se dá ten WINFLASH sehnat? :oops: :oops:
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

Mystic píše:THX, jeste jeden menší dotázek kde se dá ten WINFLASH sehnat? :oops: :oops:
google?
Mystic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mystic »

PLZ, Nemohl by ste mi někdo dát přesnou adresu toho winflashe 1.17? Tady na foru jsem našel odkaz na starší verzi která neni s 9550 kompatibilní. Bohužel mam zatim pos... net takže ani nemám moc času na vyhledávání. Diiiik :)
Mystic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mystic »

BTW Nevíte jestli Sapphire ATI radeon 9550 jde flashnout na 9600, 960pro nebo 9600XT??? :o
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Na 9600 pro ide urcite,ale na XT nejde,predsa tam su uz frekvencie vyssie :( ...............
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

ja jsem se dostal s tim mym radeonem 9550 na frekvence 9600pro ale musel jsem trochu menit casovani..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Mystic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mystic »

Tak jsem konečně sehnal ten Win Flash 1.17 ze stránky http://h18007.www1.hp.com/support/files ... 19756.html
Nainstaloval jsem, a co se nestane ... Error: This utility does not support this graphic device Bios structure maybe slightly different. :( :sad: :x
PLZ můžete mi někdo s tim někdo helpnout??? Já už jsem z toho fakt hotovej :cry:
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Mystic píše:Tak jsem konečně sehnal ten Win Flash 1.17 ze stránky http://h18007.www1.hp.com/support/files ... 19756.html
Nainstaloval jsem, a co se nestane ... Error: This utility does not support this graphic device Bios structure maybe slightly different. :( :sad: :x
PLZ můžete mi někdo s tim někdo helpnout??? Já už jsem z toho fakt hotovej :cry:
Jezis.. vzdyt to je winflash konkretne na ATI Mobility radeon 9200.. Tak se nediv ze ti to nejde.. zkus toto: http://www.ati-news.de/HTML/Download/bios.shtml je to program ATI Winflash
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Mystic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mystic »

Jenomže s timhle to píše uplně to stejný. Nedá se to flashnout ještě přes ňákej jinej program???
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

tak to vubec nevim.. me to tak vzdycky slo.. ja znam tri programy na flashnuti.. atiflash a flashrom-ty musis spoustet z diskety, a winflash
Mystic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mystic »

oK přes ten FLASHROM jsem to už zkoušel. Spouštěl jsem to přes bootovací disketu W98, když to najelo na A:\ Tak jsem tu disketu vytáhnul a strčil tam druhou s FLASHROMEM a s newbios.bin. Napsal jsem tam dle návodu flashrom -f 0 newbios.bin a najel tam adresář s příkazy. Tak jsem zadal -f 0 newbios.bin a napsalo to CHYBNY NAZEV NEBO PRIKAZ SOUBORU. :x Bios na Sap. ati 9600pro jsem stahoval z http://www.techpowerup.com/bios/ Nema se tam ale ještě nastavit to datum nebo co to je?? Já jsem to tam strčil tak jak jsem to stáhnul. To jsem možná udělal blbě nebo ne??? PLZ poraďte :(
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

Mystic píše:Jenomže s timhle to píše uplně to stejný. Nedá se to flashnout ještě přes ňákej jinej program???
Pretoze je to verzia 1.16 a nie 1.17 :roll: asi az 1.17 podporuje 9550
Mystic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mystic »

A neni možný že je ten bios zamčenej?? Nemusí se ještě před flashovánim odemknout??? popř. Jak? :roll:
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

To ze je bios zamcenej nebo ne neni podstatne,stahnete skutecne posledni Winflash,kterej ale nemusi 9550 podporovat,mam s nim vyzkouseno R9800,R9600,RX800,9550 jsem fakt nezkousel takze nevim,jinak flashnout na jinou kartu jde pouze karta se stejnym jadrem,pokud mate nejake GPU a chcete flashovat na kartu s jinym GPU tak to nezkousejte,muzete o kartu prijit.
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

2Mystic:
Do pytle, chlape, když do něčeho jdeš, tak si napřed zjisti co nejvíc informací o problému! :o
Ten Flashrom na druhý disketě mít můžeš, po bootu ze spouštěčky W98 ale nepíšeš jen -f (což je přepínač pro silový flashnutí bez ohledu na nesoulad kontrolních součtů a prověrek ASIC ID), ale taky -p, což je vlastní přepínač pro flash. 0 je primární grafická karta, takže celý příkaz, který musíš zadat do řádku, zní:
(A:>) flashrom -p 0 názevbiosu.bin nebo názevbiosu.rom
pokud ti vyskočí hláška o chybě součtu (Checksum error), použij právě silový přepínač:
flashrom -f -p 0 názevbiosu.bin
Jinak po zadání flashrom -i nebo -? vyskočí komplet seznam použitelných příkazů.Osobně ti doporučuju před flashí použít příkaz -s pro uložení stávajícího BIOSu pro případ problémů.
Tak ať se daří! :wink:
Mystic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mystic »

Ja nejsem zase uplnej amatér, samozřejmě že jsem to zkoušel i s příkazem -f i s -p akorát jsem to zapomněl napsat :oops: . A nejsem zase ani blázen takže nemějte strach že bych si návod nepřečet :wink: . Ale to je jedno už vim v čem byl problém - stará verze FLASHROMU - teď jsem si stáhnul Flashrom 2.40 a stim už to šlape.
Ovšem nic by se neobešlo bez problému :x První co jsem udělal po spuštění bylo flashrom -s, potom jsem zadal flashrom -p 0 newbios.bin (Sapp. ati rad. 9600pro) - vypsalo to že nesouhlasí ID tak jem použil místo -p -f chvíli to načítalo (nic nevypisovalo) a pak tam skočilo zase A:
Tak jsem restartoval pc a žádná změna až na to že 3d mark mi teď píše že mám 114.5/114.5 namísto původního 250/200 ALE při tom mám pořád stejně 3d mark cca. 2200 ??!! :?
Tak jsem se pokusil nahrát zpět uložený bios ale vypsalo mi to že už tam přesně tenhle je! :( No a 3d Mark pořád píše 114.5/114.5 ale pořad mám cca. 2200 bodů! :shock: :o
TAK UŽ JSEM Z TOHO JELEN :evil:
Mystic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mystic »

PS. Zkoušel jsem Reinstalovat ovladače ale pořád je to stejný.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“