Výhodnější levná sestava - 939/754?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Evening
Nováček
Nováček

Výhodnější levná sestava - 939/754?

Příspěvek od Evening »

Prosímvás, kdyby se porovnala sestava:

CPU: AMD Athlon 64 2800+ BOX - (1,8GHz, 64bit), Socket 754
MB: MS K8N Neo-FSR
(nForce3 (FSB 800), 3xDDR (400), 5xPCI, AGP (8x), audio 8 k., SATA, RAID, GLAN)
GPU: Radeon 9550 - 128MB DDR, AGP 8x, TV-OUT, VIVO, DVI 1779

a

CPU AMD Athlon 64 3000+ BOX - (1,8 GHz, 64bit, jádro Winchester), Socket 939
MB MicroStar RS480M2-IL - ATI Xpress 200 (ATI RS480 (2GHz HyperTransport), 4xDDR (400), 3xPCI, PCI-E x16, audio 6 k., SATA, RAID, LAN, Firewire)
GPU (integrovaná v MB): ATI Radeon X300

Co z toho vyjdé lépe? Co je výkonnější? Protože s použitím levné desky od ATi by byla sestava se socketem 939 o 600,- levnější, nežli výše uvedená se socketem 754!!! Dá se integrovaná grafika x300 srovnávat s těmi nejlevnějšími kartami pro AGP/PCI-E?

Stále řeším dilema, jestli levnější s754 (proc+MB) a k tomu nějakou levnou kartu, nebo ten 939 s ATI...
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

No já bych spíš řekl, že když už takovej CPU do socketu 939, tak pořádně a nekupoval bych tuhle desku, ale nějaký MSI nebo Abita s nForce4 nebo VIA K8T890. Nemyslím si, že je ta deska s ATi nějakej super kup, kdo ví, jak na ní půjde taktovat, podle svethardware.cz moc ne ( http://www.svethardware.cz/art_doc-FC4D ... 769A1.html ), kdyby sis připlatil cca 900 Kč (což není mnoho), tak můžeš mít tuhle parádní desku s VIA K8T890 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30181
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Evening
Nováček
Nováček

Příspěvek od Evening »

JanHavlicek píše:No já bych spíš řekl, že když už takovej CPU do socketu 939, tak pořádně a nekupoval bych tuhle desku, ale nějaký MSI nebo Abita s nForce4 nebo VIA K8T890. Nemyslím si, že je ta deska s ATi nějakej super kup, kdo ví, jak na ní půjde taktovat, podle svethardware.cz moc ne ( http://www.svethardware.cz/art_doc-FC4D ... 769A1.html ), kdyby sis připlatil cca 900 Kč (což není mnoho), tak můžeš mít tuhle parádní desku s VIA K8T890 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30181
Je mi jasné, že osvědčenější čipy jsou větší jistota, ale mě by prostě zajímalo srovnání těchto dvou sestav. K těm 900,- ještě nutno přičíst min. 2000,- PCIe graf. kartu a to už je zas trochu rozdíl.
Každopádně - ony už jsou k dostání desky s čipy VIA K8T890? Já jen, že v CZC je pořád dodací lhůta neznámá... (stejně jako u ATIny)

A i kdyby - když vedle sebe postavíš tu Asus A8V-E Deluxe - VIA K8T890, kterou doporučuješ a tu MicroStar RS480M2-IL - ATI Xpress 200, kterou tu pořád dokola omílám - v čem je lepší? Rychlejší? Kvalitnější? V čem by se mi projevilo, že je deska s čipem od ATI levnější? Já se v těch technologiích nevyznám, ale přijdou mi podobné (omlouvám se zasvěceným :)...
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

No já doporučoval Abit AX8. Rozdíl je převážně v taktování, které na tý ATině nelze provozovat. Ta deska je takovej low-end do kanceláře, čemuž odpovídá i ta integrovaná grafika, na který si fakt nic nezahraješ. Taky ta velikost microATX není zrovna nejvhodnější
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Na SHW i PCT testovali nejaky vzorek od MSI, kde zadne OC nebylo mozne nastavit, ale na zahranicnich serverech meli vzorky i primo od ATI, ktere sly taktovat v pohode. A ta integrovana grafika je na nove hry celkem nepouzitelna, s tou bych moc nepocital.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Evening
Nováček
Nováček

Příspěvek od Evening »

Já vím že tady nejvíc smrdí ta grafika, ale to bych pak dokoupil něco normálního do PCIe...
V čem je problém MicroATX? Vždyť se dá instalovat do Middletower casů, ne? Je problém s místem?
Opakuji, že nejspíš nebudu vychytávat taktování, nějak na to prostě nejsem :)...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“