jak získat měď na blok ?

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Epidot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

jak získat měď na blok ?

Příspěvek od Epidot »

Zdravím, všechny
Nechci vypadat jako negramota, ale z toho co jsem tady zjistil,
že dost lidí má měď koupenou ve Feroně.

Tak sem se sebral a jel do Ferony (Ostrava). Vlezu do jejich obchodu (Ferocentrum) a nikde není zmínka o plechu tloušťky 20 - 25 mm.
Nejtlustší plech co mi nutili je 3mm.

Na www.ferona.cz mají v nabídce plechy o tloušťce 25mm a v prodejnách je nemají ???
Co mám teda dělat, abych z nich vymlátil blok o rozměrech jaké potřebuju ?!?

Dik
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Bohužel nevím, jaký blok potřebuješ, ale zkus ve svém okolí nějakou firmu, která vyrábí silnoproudé rozvaděče. Pasovina o tl. např. 10mm se používá právě v rozvaděčích. Pokud trváš na tloušťce 25mm, tak to tedy opravdu nevím. A pozor - levné by to určitě nebylo.
Tak mi ještě napadlo zkus třeba ABB Brno - velká eltech.firma, možná by ti kousek něčeho přenechali. Ale ruku do ohně za to nedám, a ne, že mi pak budeš lát.
Guzii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

materiál

Příspěvek od Guzii »

Co by jste řekli na dural nebo superdural místo mědi?
Dural by mel byt na vodu celkem k nicemu, to uz je lepsi AL. Rozdil mezi mědi a střibrem je uz dodcela neumerny cene. Nekde jsem videl ty tepelne vodivosti a nejlepe vychazi stribro, v tesnem zavesu med, pak az hlinik,....
Jackar
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackar »

A co takhle stribro :lol: ... mno, newim ale neni to preci jen "kousicek" drahsi... ? preci jen., dural...
Skus zbernu surovin, tam se daji obcas zehnat dobre kusy. Nebo skolskou dilnu :) (kdyz jsi strojar)

btw: ale to stribro nemusi bejt zly napad, jelikoz velice dobre vede teplo (kdyz se nemylim....)
Guzii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

los defos

Příspěvek od Guzii »

Stříbro je na tom jak měď. Dobře vede a přejímá, ale špatně odevzdává, tudíž by žebra musely být ještě slabší než u mědi a u mědi už jsou tak slabý, že slabší být nemžou.
Zezačátku jsem myslel, že žebra vyfrézuju, ale z mědi neuděláte slabší žebro než 1mm, proto by byly z válvovanýho na stříhanýho plechu a přiletovaný.
Já bych chtěl vyzkoušet dural něbo něco podobnýho. Nějakou slitinu Cu a Al. plnou cenu bych určitě neplatil...nejsem blázen
Odpovědět

Zpět na „Voda“