Máme propojeny dva počítače kříženým UTP kabelem. Jednou se stalo, že se z ničeho nic můj počítač zapnul. Normálně jsme prostě na tom duhém sledovali DVD a ten můj počítač se v půlce fimu zapnul a začal bootovat. Není problém, ať si dělá co chce, asi se kus železa nudí nebo co, ale je to od kusu železa docela obdivuhodné, když jsem mu nenastavil ani Alarm v BIOSU, nenastavil jsem mu ani Wake-On-Lan, ani Wake-On-Modem, ani USB Keyboard Power UP (mám normální PS/2 klávesnici- při vypnutém PC
ji nesvítí kontrolka (numlock), žádný Wake-Up kabel v počítači nemám, nemám ani modem (jen AGP grafika a PCI síťová karta).
Osobně si to dovedu vysvětlit jedině tak, že buď přišel nějaký "zapínací" nebo hodně nestandardní impuls do síťové karty (napěťová špička..) nebo se nějakým sepnutím elektomotoru nebo jističe v baráku musel
na zapínacím obvodu desky naindukovat dostatečný proud, který
dal impuls k zapnutí počítače. Zřejmě dlouhé káblíky od zapínacího tlačítka ke konektoru v desce. Jo a teď si vzpomínám, že oba počítače (bedny) stály u sebe. Tak asi elektromagnetická indukce / statická elektřina.... Udělaloto pak ještě později jednou, prostě se PC samo zaplo.
Teď, co mám bednu na jiném místě se to už nezapíná. Sviňucha!
nemozu to sposobovat vykyvy v elektrickych rozvodoch? ze sa proste pri prudkom zvyseni napetia spusti?
tak ci onak, hod to na predlzku s vypinacom a mas po probleme...