mouldy píše:Čus,
Mám v plánu připojit obstarožní, ale pořád slušné Creative Megaworks THX 550 k televizi.
Televize má klasicky analogový stereo výstup na jack/cinche. Pak má HDMI a optiku.
Takže bude nutný najít nějaký D/A převodník.
Ideální řešení by asi byl dobový Creative DDTS-100 dekodér, ale nestojí zrovna málo, i když je z druhé ruky.
Dále jsem našel spoustu čínských hraček, převod z hdmi nebo z optiky. Ale najít k tomu nějaké rozbory, recenze je nereálný, kvalita nebude valná.
Máte někdo řešení?

Alternativně je použití HDMI slibnější, protože toto rozhraní se v moderních gadgetech používá mnohem častěji.
Chcete-li přenášet vícekanálovou zvukovou stopu, musí konektor ve zdroji zvuku podporovat protokol HDMI Arc. Jinak bude vysílán normální stereofonní signál, který bude programově převeden na „virtuální“ 5.1.
Pokud HDMI tuto funkci podporuje, lze takový převodník zakoupit. Tento box také podporuje předávání kompozitního signálu: připojením zdroje přes HDMI můžete samostatně vysílat zvuk do audio systému prostřednictvím koaxiálních, optických nebo analogových konektorů při spouštění videosekvence na projektoru nebo televizoru.
Připojil jsem se takhle, doufám, že uspějete !!
Jsem velmi společenský člověk, miluji skupinu přátel, hry, kytaru a jezdecké sporty.