AP do bytu
Moderátor: Don
- Octopuss
- Začátečník
AP do bytu
Sháním AP do přízemí, kde jsou asi půl metru tlustý starý zdi, a obyčejnej wifi router to samozřejmě nedává.
Můžete mi doporučit něco stropního, řekněmě do tří tisíc?
Mohlo by to umět PoE, pokud v týhle cenový hladině něco je.
Můžete mi doporučit něco stropního, řekněmě do tří tisíc?
Mohlo by to umět PoE, pokud v týhle cenový hladině něco je.
- Jey
- Středně pokročilý
Re: AP do bytu
Neporadím ti konkrétní HW řešení, ono taky těžko říct, jestli bude existovat.
Ale pokud máš v přízemí 50cm zdi mezi místnostma a máš tenčí stropy, což zcela určitě, tak by bylo nejjednodušší mít AP v patře a otočit ho vzhůru nohama, tj. signál nepůjde do stran a nahoru, ale do stran a dolů do přízemí. Docela se mi tohle řešení osvědčilo.
Ale pokud máš v přízemí 50cm zdi mezi místnostma a máš tenčí stropy, což zcela určitě, tak by bylo nejjednodušší mít AP v patře a otočit ho vzhůru nohama, tj. signál nepůjde do stran a nahoru, ale do stran a dolů do přízemí. Docela se mi tohle řešení osvědčilo.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- Octopuss
- Začátečník
Strop jsou betonový panely, to nevím jak moc je prostupný.
Zdi jsou opuka a nějaký buchty, teda obvodový. Vnitřní slabší, ale stejně to z pracovny do obýváku obyč router neutáhne.
Asi mě zajímá, jak moc směrový jsou ty stropní APčka, abych si udělal obrázek.
Zdi jsou opuka a nějaký buchty, teda obvodový. Vnitřní slabší, ale stejně to z pracovny do obýváku obyč router neutáhne.
Asi mě zajímá, jak moc směrový jsou ty stropní APčka, abych si udělal obrázek.
- Octopuss
- Začátečník
Nikdo nic?
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Zkus ubiquiti, nejspíš by ti mohlo stačit AP Lite (případně LR) za cca 2tis., pokud máš toho hodně připojenýho tak AC PRO za cca 3k (celkově asi nejlepší volba).
https://help.ui.com/hc/en-us/articles/1 ... ns#summary
Možná by ti pomohl router s wifi6 (pokud máš to stejné na druhé straně), nebo powerline, ale celkově je to spíš o vyzkoušení, tohle je tak trochu věštba
Ale pokud chceš způsob vyzkoušený, 100% spolehlivý a léty prověřený - natáhni kabel
https://help.ui.com/hc/en-us/articles/1 ... ns#summary
Možná by ti pomohl router s wifi6 (pokud máš to stejné na druhé straně), nebo powerline, ale celkově je to spíš o vyzkoušení, tohle je tak trochu věštba

Ale pokud chceš způsob vyzkoušený, 100% spolehlivý a léty prověřený - natáhni kabel

- Octopuss
- Začátečník
Právě balím AC-LR a nesu zpátky do Alzy
Ta mrdka nemá žádný webový rozhraní na konfiguraci, ovládací soft vyžaduje na instalaci JAvu, a ještě je to podmíněný vyvotřením Unifi účtu. To teda jako ne.
Nějaký další tipy?

Ta mrdka nemá žádný webový rozhraní na konfiguraci, ovládací soft vyžaduje na instalaci JAvu, a ještě je to podmíněný vyvotřením Unifi účtu. To teda jako ne.
Nějaký další tipy?

- zsdx
- Začátečník
-
Nez to odneses, zkus mobilni apku.
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, mobilní aplikace, nastavis jméno heslo WiFi a máš pokoj. Pak ji můžeš klidně smazat. Žádný účet není potřeba 
Upřímně nic víc na AP nastavovat nepotřebuješ

Upřímně nic víc na AP nastavovat nepotřebuješ

- L!po
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
pokud to nehoří počkal bych si na novou WIFI6 verzi... https://www.i4wifi.cz/cs/252337-ubnt-unifi-6-lite
během pár měsíců to bude běžný všude a všechno starší bude shiiit... hlavně je to oproti předchozím generacím fakt velkej pokrok...
během pár měsíců to bude běžný všude a všechno starší bude shiiit... hlavně je to oproti předchozím generacím fakt velkej pokrok...
PC: CPU: R7 7800X3D, (NOCTUA NH-D14 + offset mnt ), RAM:2x16GB 6GHz CL30 G.Skill TridentZ5, MB: ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI, GPU: Gainward Phoenix RTX 3080Ti, SSD: Samsung 960 PRO 1TB + 970 Evo plus 2TB + 850 EVO 1TB + 2x 860 EVO 500GB, PSU: Seasonic Prime GX-750W, Case: Corsair Obsidian 750D, Dell AW3418DW, Logitech G11 + MX518
- Octopuss
- Začátečník
Jednak nepotřebuju vysoký rychlosti, a za druhý už 5GHz praktiky neprojde zdí, 6 musí být ještě horší, ne?
- Octopuss
- Začátečník
TP-LINK EAP245 vypadá dobře. Má to webový rozhraní a dokonce umí VLANy.
Jen teda nejsem schopnej najít nic o směrovosti antény. Skrz jeden relativně tenkej betonovej strop 2,4GHz signál skoro neprojde, a to jsem měl ntb přímo pod AP.
Jen teda nejsem schopnej najít nic o směrovosti antény. Skrz jeden relativně tenkej betonovej strop 2,4GHz signál skoro neprojde, a to jsem měl ntb přímo pod AP.
- L!po
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
WIFI 6 beží na 2,4+5GHz + má jinou "lepší" modulaci OFDMA, takže s prostupností je to lepší než čistě 5GHz, jedno WIFI6 AP mám u rodičů tři zdi(dutá cihla) jsou furt napohodu... není to jen o rychlostiOctopuss píše:Jednak nepotřebuju vysoký rychlosti, a za druhý už 5GHz praktiky neprojde zdí, 6 musí být ještě horší, ne?
těch změn tam je hodně a je to fakt velkej krok dopředu a zdá se že i správným směrem...
docela dobře je to rozepsaný např. zde
PC: CPU: R7 7800X3D, (NOCTUA NH-D14 + offset mnt ), RAM:2x16GB 6GHz CL30 G.Skill TridentZ5, MB: ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI, GPU: Gainward Phoenix RTX 3080Ti, SSD: Samsung 960 PRO 1TB + 970 Evo plus 2TB + 850 EVO 1TB + 2x 860 EVO 500GB, PSU: Seasonic Prime GX-750W, Case: Corsair Obsidian 750D, Dell AW3418DW, Logitech G11 + MX518
- wallot
- Středně pokročilý
-
EAP225 pouzivam docela dlouho
- SW vyzaduje zvyk je strasne preplacany a neprehledny. starsi verze byla lepsi. ale funguje.
- pokud udelam sit 5/2.4Ghz (pouzivej 5 kdyz neumis tak 2.4) tak nektera starsi zarizeni ji nezvladaji a musim mit dalsi jen 2.4Ghz coz je vopruz, ale nevim jestl ito spis neni problem tech zarizeni protoze to delaji hlavne smart zarovky.
- mam ho dany na strope chodby uprostred bytu (chodba do L) a konecne mam solidni signal po celem byte protoze pres betonovou zed signal proste poradne neprojde
- odmitam resit wifi, chci nastavit site, zabezpeceni a o vic se nestarat a do AP splnuje.
- SW vyzaduje zvyk je strasne preplacany a neprehledny. starsi verze byla lepsi. ale funguje.
- pokud udelam sit 5/2.4Ghz (pouzivej 5 kdyz neumis tak 2.4) tak nektera starsi zarizeni ji nezvladaji a musim mit dalsi jen 2.4Ghz coz je vopruz, ale nevim jestl ito spis neni problem tech zarizeni protoze to delaji hlavne smart zarovky.
- mam ho dany na strope chodby uprostred bytu (chodba do L) a konecne mam solidni signal po celem byte protoze pres betonovou zed signal proste poradne neprojde
- odmitam resit wifi, chci nastavit site, zabezpeceni a o vic se nestarat a do AP splnuje.
7800X3D, Gigabyte 7900GRE, Custom LEOBOG Hi98, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7/size]
- Octopuss
- Začátečník
To nastavení mi zase tak moc chaotický nepřijde, ale na routeru mi běží pfSense, což mi asi křiví úhel pohledu